Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar bir kaç sorum var

1. 2004 modeller yani kataliktik siz olanlar dahamı çok yakıyor? (mantıken öyle olmalı)
2. en iyi aydınlatma yuvarlak parabol fardamı? yoksa aynalı şeffaf kare fardamı? (2009 halogenler hariç)
3. son zamlardan sonra 1 depo kaça doluyor, stabil bir ybr ortalama 1 depo ile kaç km gidiyor? (ben tam hatırlamıyorum yaklaşık 400 olması lazım)
4.bozulmuş gösterge ışıkları kolay değiştirilebiliyormu?
5.halen piyasada orj. parçası varmı? (yan sanayi olarak hepsi var)
kendi ybr tecrübem şunlar;

ilk kez bir ybr kullanıyordum
108bin km devirmiş bir ybr, motoru bilerek yazğsız bırakılmış ve yan sanayi parçalarla yeteneksiz bir usta tarafından toplanmış, motoru resmen çamaşır makinası gibi çalışan bir ybr düşünün, ama motor her koşulda taş gibiydi motordan iğrenç sesler gelsede asla bozulmuyordu..

fakat diğer daha yeni olan ybr ye (diğer arkadaşın kullandığı) bindiğim zaman sanki bu ybr 20kg daha hafif ve pire gibi sessiz ve titreşimsizdi resmen şok olmuştum bu eski ybr nin beni acayip yorduğu bana işkence yaptığının farkına ozaman vardım!
(eski ybr 2007 yeni 2008 modeldi) yeni ybr de ne titreşim vardı ne ses sanki yolda tüy gibi kayıyordu, (bide 30bin den fazlaydı km si) fakat iki motor arasında sürat farkı pek yoktu hemen hemen aynı hızı yapıyorlardı ama birisi tireşim ,hakimiyet zorluğu hantallığıyla beni çok yoruyordu..

böyle bir ybr anım var o hantal motorla yaklaşık 5 - 6 bin km yaptım şimdi alacağım ybr nin böyle olmasını istemiyorum

ilk bindiğimde ybr bana çok kötü hantal ve anlamsız gelmişti neyseki diğerine binip gerçeği anladım

yarın bu motora bakacağım inş kafama yatar

16797100lyd.jpg

herkese çok teşekkürler.
ben gayet iyi durumdayım :)
hasar olan yer gidon kısımı şasede bişey olduğunu zannetmiyorum motoru ufaktan toplamaya başlıcam bu gün gidon falan alıcam debriyaj fren kolu alıcam

biraz zaman alıcak ama eskisi gibi olucak kızım :pale:

Bugün çizdiğim yere kadar geldim.

Birde şu gidonu sabitleyen yerdeki siyah yerde bazılarında boyalar çıkmış benek benek olmuş bazılarının benim olmadı allaha şükür.Neden olurki o.

E5 de basdım.Benzin almaya gittim bi 5 km :mrgreen: O zaman eve geldiğimde çekdim youtube video yüklüyorum motoru etrafından çekdim ekliycem buraya bekleyin :bounce:

Bugün çizdiğim yere kadar geldim.

Birde şu gidonu sabitleyen yerdeki siyah yerde bazılarında boyalar çıkmış benek benek olmuş bazılarının benim olmadı allaha şükür.Neden olurki o.

Kontak cevresindeki boyaları anahtarlıklardaki metaller seyir halinde zıpladıkca oradaki boyaları kaldırıyor. Ben sadece kontak anahtarı kulladığım için öyle bir sorun yok şuan.

İşte beklenen video :mrgreen: motor benim motor.Çok özen gösteriyorum. İnşallah bişey olmaz.

[YT]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qyb1__4w5Rw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qyb1__4w5Rw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YT]

Herkese merhaba..
iyi akşamlar...
Debriyaj telini değiştirecem şanzıman bağlantısını sökemedim..?

unige kazasız belasız kullanmanı dilerim motorun çok temiz ve güzel.
çig benzin atma sorunun düzeldimi?
maksimum hızını birazdaha yükseltmişsin dahada acılır ilerde. 4. viteste 10.000 devir gördükten sonra 5. vites yaparsan 120 i rüzgarsız bir havada çok rahat görürsün.

Sedat kardeş görünmüyorsun neler yapıyorsun bu aralar

Son düzenleme:
İşte beklenen video :mrgreen: motor benim motor.Çok özen gösteriyorum. İnşallah bişey olmaz.

[YT]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qyb1__4w5Rw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/qyb1__4w5Rw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YT]

Çok temizmiş güle güle kullan Kazasız belasız

Bugün Shad marka 33 litre çanta aldım ve ybr gözüme daha güzel göründü :mrgreen:

http://www.sahibinden.com/shad_arka_canta_33_lt_renkli-89WQQaXQQ22058045WQQpXQQdisplayitem?

Ayrıca arka lastiğim virajlarda biraz yatınca kaymaya başlıyor bu normalmi lastiklerim orjinal cst marka

unige kazasız belasız kullanmanı dilerim motorun çok temiz ve güzel.
çig benzin atma sorunun düzeldimi?
maksimum hızını birazdaha yükseltmişsin dahada acılır ilerde. 4. viteste 10.000 devir gördükten sonra 5. vites yaparsan 120 i rüzgarsız bir havada çok rahat görürsün.

Sedat kardeş görünmüyorsun neler yapıyorsun bu aralar

Rölantide devir hızına bakarak mı bu yorumu yaptın..?
Benim motorda sağır açmaya çalışıyorum da...:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar