Yav aslında benim de merak ettiğim bir konudur.ybr ye alternatif bir motor gerçekten yok mu acaba?
Alternatif derken daha ucuz ama ybr gibi sağlam demek istiyorum.Yoksa hızla falan işim yok benim.O tokatlamış, bu tekmelemiş umurumda değil.
Yeni motor alan arkadaşlar, hayırlı olsun.Kaza bela uzak olsun.
aslında sym'nin ybr ye benzer bir modeli vardı. keza hakkında ufak tefek şikayetler olsa da kymco'nun da ck125 modeli var. ben bu motosikletlerin bizimkilerden çok da geri kalmayacağını düşünüyorum.
fakat şu var ki bunlarda hiçbiri ybr'nin satış rakamlarına ulaşamadığı için yan sanayii piyasası ve bulunabilirliği ybr'nin yanından geçemez. aynı sebepten dolayı 2. elleri de nispeten zayıftır. aslında bu bir kısır döngü, eğer işbu motorlar 2005 gibi piyasaya girmiş olsalardı belki bahsettiğim kulvarlarda da rakip olabilirlerdi. bu segmentte iş ürünün ne kadar tutulup tutulmadığına bakıyor.
bir de tasarım yönünden çok rafine geliyor bana bizim aletler. şurası da şöyle olsaymış diyeceğim birkaç yeri var, fakat bir bütün olarak bakıldığında göze hoş geliyor. en önemlisi de olmadığı şeyleri iddia eden bir motosiklet değil. ybr tam olarak neyse, aynı onun gibi görünüyor. (bunu anlatmak biraz zor. racing'e öykünen fakat bu yüzden komik duran bazı commuterlar gibi değil demek istiyorum. )
belki bu son söylediğim göz alışmasından da olabilir. renault 9 broadway'lerin orjinal alaşım jantları aslında çok abuk bir tasarımdır fakat senelerdi o jantı o otomobil üzerinde gördüğümüzden sebep iş o jantlar gözümüze güzel gelir. o hesap.