Motor sıcakdı dolaşdım geldim yerine koycağım zaman aragazlarda çiğ gaz attığı farkettim bildiğimiz benzin kokuyor.
marşa basınca hafiften gazda veriyoırum motor stop ediyor
yine basınca marş motorundan cok cılız bir ses geliyor daha iki gün oldu alalı![]()
Akün bitmiş. Ayak marşı ile çalışıyorsa bir oto elektrikçiye gidip aküne baktırmanı tavsiye ederim.
Ybryi ilk çalıştırmada karbürötür yanındaki jikleyi çek sonra ayak marji ile çalıştır. 3-5 dakika jiglede iken kullan. daha sonra jigleyi kapat. Daha sonrasında yine stop durumu oluyor veya gaza motorun geç cevap veriyorsa motor rolanti devrini 1.300 civarına cıkar.
Newceri
Hiç karbürator hava ayarı yaptınmı ?
akü bitmiş olamaz cünkü far sinyal arka stop lambaları göstergeler cok canlı yanıyorlar
ilk marş a bastığım zaman gaz vermemden olabilirmi?
gazla motoru çalıştırmak doğru değil zaten.
Jigleni aç marşa basarak çalıştır motorunu. jigle ile çalıştırmada yinede sorun yaşıyorsan hava filtreni ve bujini kontrol etmen gerekir. Eğerki hava filtren kirli ıslak yağlı ise yenisi ile değiştirmen ilk çalıştırmana ve yakıtına olumlu etki eder.
Newceri
Hiç karbürator hava ayarı yaptınmı ?
ben marşa basınca hafiften gazıda veriyorum motor rolantiye gecene kadar marşa basmalımıyım
arkadaşlar,
Yağ değiştirme tıpasında çonta var mı? Varsa her defasında değiştireceğiz mi ?:rendeer:
Benim gördüğüm demir conta var benimkinde.
Newceri seninkinde benzin kokusu varmı gaz verince.
Benim öğrenmek istediğim yağ değiştirecem nasıl çonta alayım..elimde hazır olsun..
ne alıcam bılmıom valla ama ybr deil sanırım, sıkıldım, ama ybr kadar saglam motor yok bu piyasada tek geçerim i kere tık demedi
Servis kitabında ybr 125 karbüratör ayarıyla ilgili bişey varmı motorum çiğ gaz atıyor :salut:
marşa basınca hafiften gazda veriyoırum motor stop ediyor
yine basınca marş motorundan cok cılız bir ses geliyor daha iki gün oldu alalı![]()
daha iki gün oldu alalı 2006 model 20000de makina