Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

slm arkadaşlar ybr km saati neden başka motorlara göre 10km hız eksik gösteriyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------

Km her araçta önemlidir. Fakat km lerinde sıfırlanabileceğini - km den çok kullanımdan ve bakımdan kaynaklı motorun yıprandığı aşikar. üstüne binip kullanınca - sesini dinleyince motorun ne olduğunu anlayabilecek bir kişi ile giderseniz ilerde pişmanlık duymazsınız.

Alttaki başlıktan gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

http://www.motosiklet.net/forum/puf...nilmis-motosiklet-almanin-ipuclari-2-a-4.html

arkadaşlar ybrlerin km saati sıfırlanmıyor...........

slm arkadaşlar ybr km saati neden başka motorlara göre 10km hız eksik gösteriyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------

arkadaşlar ybrlerin km saati sıfırlanmıyor...........

o zaman komple sıfırını takar isterse. tabi önermiyorum bu tür hileleri

Vicdan mı kaldı.
Cüzdanda para olmayınca vicdanda kalmaz...:cat:
Herkes birbirini nasıl düdüklerim diye bakıyor..

malesef öyle... tavsiyem motosikletten iyi anlayan birisiyle gitmeniz ya da sahibiyle konuşup bildiğiniz/güvendiğiniz bir ustaya baktırmanızdır... satın aldıktan sonra bir kıymeti kalmaz yoksa...
km'den ziyade motor ömrü sesi ile de anlaşılır...

malesef öyle... tavsiyem motosikletten iyi anlayan birisiyle gitmeniz ya da sahibiyle konuşup bildiğiniz/güvendiğiniz bir ustaya baktırmanızdır... satın aldıktan sonra bir kıymeti kalmaz yoksa...
km'den ziyade motor ömrü sesi ile de anlaşılır...

Müdür, sen ybr ye zor sığmışsın gibi.. resimden öyle geldi bana...maşaalllah boy bos...:cat:

Öyle bi sıfırlanır kii..
Ne bu kardeşim alt tarafı motor..Gözünüzde efsana hale getirmişsiniz..Ybr yi..

evet bana göre de ybr bir efsanedir:cat:

neden derseniz tam 2,5 senedir tepesindeyim.marmara bölgesinde hemen hemen gitmediğim yer kalmadı diyebilirim.kıyıköye ardçımla aynı gün içerisinde 400 km yol yaptım(sedat57 şahittir).

fiyat=bakım= performans değerlendirmesi yaparsanız ybr'nin benzin masrafından başka sadece yağ değişim masrafı olduğunu söyleyebilirim.

29000 km olmak üzereyim,rutin bakım masrafının haricinde sadece bir iki ampül patlaması ve km telinin kopması haricinde hiçbir masraf çıkarmadı.

haaa ben motorumu fazla zorlamam,sıkışık trafiğe girmem gerekirse yolumu uzatırım ama yoğun trafiğe girmem.

kullanan kişi çok önemli siz motorunuza nasıl bakarsanız oda size o kadar hizmet eder:)

evet bana göre de ybr bir efsanedir:cat:

neden derseniz tam 2,5 senedir tepesindeyim.marmara bölgesinde hemen hemen gitmediğim yer kalmadı diyebilirim.kıyıköye ardçımla aynı gün içerisinde 400 km yol yaptım(sedat57 şahittir).

fiyat=bakım= performans değerlendirmesi yaparsanız ybr'nin benzin masrafından başka sadece yağ değişim masrafı olduğunu söyleyebilirim.

29000 km olmak üzereyim,rutin bakım masrafının haricinde sadece bir iki ampül patlaması ve km telinin kopması haricinde hiçbir masraf çıkarmadı.

haaa ben motorumu fazla zorlamam,sıkışık trafiğe girmem gerekirse yolumu uzatırım ama yoğun trafiğe girmem.

kullanan kişi çok önemli siz motorunuza nasıl bakarsanız oda size o kadar hizmet eder:)

çok yorulmuştun coşkun abi bi daha artçili uzun yola tövbe etmiştin:cherry::cherry::cherry:benimde 11 saatte 650 km yol gitmişligim vardir sinopa giderken hemde haziran ayında gevur gibi sıcakta 20-50 yag koymuştum..sıcaktan kastamonu dolaylarında süpaplar şıkırdıyordu yagin incelmesinden:queen::queen::queen:

Müdür, sen ybr ye zor sığmışsın gibi.. resimden öyle geldi bana...maşaalllah boy bos...:cat:

teşekkür ederim:rendeer::rendeer::rendeer:
metehan abi de aynı şeyi dedi ybr sana küçük gelmiş sana cbf gider dedi :mrgreen:
gerçi kendisi cbf'ci. reklam yapmak amacı ile söylemiş de olabilir bilemem artık :p cbf'e niyetlenmiştim olmayınca ybr oldu.:wiinkk:
YBR, cgl'nin üretimden kalkması ile gerçek bir efsane olmuştur:queen:

metehan abi de aynı şeyi dedi ybr sana küçük gelmiş sana cbf gider dedi :mrgreen:
gerçi kendisi cbf'ci. reklam yapmak amacı ile söylemiş de olabilir bilemem artık :p cbf'e niyetlenmiştim olmayınca ybr oldu.:wiinkk:

Boşver metehanın ne dediğini...:farao: oo cbf de sığmıyor...ki..

ybr isabet olmuş...

arkadaşlar ben bugün yağ değiştirmeye karar verdim castrol koycaktım bulamadım ya satmıyoruz dediler yada kalmadı :pr: bende valvoline 10/40w yağ koydum sizce yanlışmı yaptım?

ybr'nin hastalığı zaten hava sıcaklığı 40 derece olsada jiglesiz yine çalışmıyor bu alet :) (ilk çalıştırmada) sernur yöntemin güzel bir deneyelim...özellikle benim gibi soğuk memlekette yaşayanlar için...

ben 15 gün binmedigim zamanlarda bile tek marşta çalışıyor bence sorun yok.................

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------

ybr 125 ile bu yaz eşim ile beraber edirne'den antalya'ya gittik.depo üstü çanta ve arka çanta tamamen yüklü.tahminime göre toplam biz dahil 200 kg.tüm ege sahilini ve akdeniz'i dolaşarak gittiğimiz bu yol 1600 km. Tuttu.yaptığım hesaplara göre 100 km'de 3 lt. Yaktı.eğer tek kişi ve 60- 70 arası giderseniz 2 lt'ye kadar düşüyor.benim şahsi görüşüm 125'lik bir motor olarak ybr çok iyi.

yakıt mükemmel........

ben 15 gün binmedigim zamanlarda bile tek marşta çalışıyor bence sorun yok.................

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------

yakıt mükemmel........

Hocam senin motorda ne yüceymiş öyle buraya gelip motorunu övüyorsun apache topiciğinde apacheye laf sayıyorsun :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slm

slm ybr 125 ön dıskın balatasını degıstırecem fiyatı hakkında bılgısı olan varmı, yag degıstırecem 15 40 ama 900 ml mı_? yoksa 1litremi_? ikisi arasında kararsızlığa dustum bıldıgım kadarıyla falza dökersem, vites geçişlerinde problem yasarım debraj ayırmayabılır_? ve yağ filitresini (süzgec) degıstıren varmı, her yağ degısımınde yağ tahlıyesı vıdasındakı contayı degıstırıyoruzmu_?
Diskin balatasına degıstırırken hergangı bır ayar yapıyormuyuz, bu konularda tecrubelı arkadaslardan yardım beklıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar