Arkadaşlar YBR'yi çalıştırmadan önce mi jikleyi açmak lazım yoksa çalıştırıp hemen ardından mı jikleyi açmak lazım. Jiklesiz çalıştırdığımda, birkaç saniye sonra stop ediyor. Jikle açık çalıştırmaya kalktığımda ise motor çalışmıyor. Çözüm olarak jiklesiz çalıştırıp, hemen ardından jikleyi açıp 1-2 dk motorun ısınmasını bekliyorum, bu yaptığım doğru mudur? Motoru en uygun çalıştırma yönetmi hangisidir?
Arkadaşlar YBR'yi çalıştırmadan önce mi jikleyi açmak lazım yoksa çalıştırıp hemen ardından mı jikleyi açmak lazım. Jiklesiz çalıştırdığımda, birkaç saniye sonra stop ediyor. Jikle açık çalıştırmaya kalktığımda ise motor çalışmıyor. Çözüm olarak jiklesiz çalıştırıp, hemen ardından jikleyi açıp 1-2 dk motorun ısınmasını bekliyorum, bu yaptığım doğru mudur? Motoru en uygun çalıştırma yönetmi hangisidir?
jikle çekili iken çeyrek gaz+ marş yaparak deneyin böyle daha rahat calişacaktir:wiinkk:
Arkadaşlar bir sorum olacak. Motor ısındıktan sonra rölantide silindirin üst tarafından "tik tik tik" şeklinde ses gelmekte. vites boştayken gazı açınca da şıkırtılı bir ses oluyor. ama motor soğukken bu ses yok gibi. olsada çok az. sizce bu ses neden oluyodur? sizin motorlarda da oluyo mu?
bugün küçükyalı ve pendikteki yamaha servislerine gittim. İkiside bu ses normaldir dedi. birde iki yetkili serviste ybr125 supap ayarı istemez dedi. Aranızda hiç supap ayarı yaptıran var mı???
motorcular kazan sen kepçe dolaşacaksin:mrgreen::mrgreen:
rialliden bence toplu alişveriş yapmali bi sinyal cami için cam parasida kargoya vermek abes olur almışken ne lazimsa veya bi kaç bin km sonunda ne lazim olacaksa onlarin hepsini sipariş edip alirsa daha karli olur