o sararma neden oluyor belirsiz. arkadaşların dediği gibi yüksek devirden olur inancı yaygın ama otobanda mecburen yuksek devirlerde uzunca seyrediyor olmama rağmen, benim egsozumda sararma olmadı. yağmurda çamurda da kilometrelerce kullandım. (12000 km de motorum) ben motora gelen karşımın ideal olmaması veya supab zamanlamalarındaki bir takım ayarsızlık neticesinde oluşan sağlıksız yanma yüzünden olur diye düşünüyorum. bu sağlıksız yanma aşırı ısıya neden oluyor olabilir. bu yüzden de eksozun rengi sararıyordur. tabii bütün bunlar varsayım.
bir tespit de ben ekleyeyim madem: kapında eşşek gibi her yola gelmesiyle, kendisinin de parçasının da ucuz olmasıyla (bir yaz tatili çalışılıp alınabilecek kadar), döver-ölmez kalitesiyle, az yakıp yeterince kaçmasıyla, duru bir zarifliğe sahip tasarımıyla (en azından neyse öyle görünür, olmadığı şeyi iddia etmez); bütün bu artılarıyla ybr ideal öğrenci motorudur.
bir tespit de ben ekleyeyim madem: kapında eşşek gibi her yola gelmesiyle, kendisinin de parçasının da ucuz olmasıyla (bir yaz tatili çalışılıp alınabilecek kadar), döver-ölmez kalitesiyle, az yakıp yeterince kaçmasıyla, duru bir zarifliğe sahip tasarımıyla (en azından neyse öyle görünür, olmadığı şeyi iddia etmez); bütün bu artılarıyla ybr ideal öğrenci motorudur.
Son düzenleme: