Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sakal ne demek ki?
nihat2lb4.jpg

Egzoz manifoldunun ordaki parça:cat:

hiç sorun olmuyor. soğukta sıcakta canavar. soğuktan etkilenmemesi lazım benim ramzey cup da çalışırdı soğukta :cat:

benim de kanuni rokko çalışıyodu jelli aküysü onunki :) bu şuanda sulu akü ama yarın ilk işim değiştirmek olacak. mecbur yeni akü alcam :pr:

Akü soğuktan etkilenir.
Yeni aldıysan, şarjının tam yapıldığından emin olmalısın.
Tam şarjlı yeni akü pek sorun çıkartmaz.

Oto elektrikçiye gidersen şarj dinamosunun çıkışını da kontrol ettir. Belki doldurmuyordur aküyü. :bounce:

sulu aküler dayanamıyormuş abi. ölçüm yaptık akü zaten pırtmış abi :) durgun halde 11,6 gösteriyor. H4 farı yakınca 10,7ye düşüyor motoru bağıtrınca 7000 devirde dde 13,10 gösteriyor. redline'da 13,4 gösteriyor. konjektör sağlam yani :)

digi ; hatta 4 amper kuru akü kullanıyorum ben ama tık yok gayet rahat dönüyor marş.

çin malı aküler daha mı sağlam yoksa ? :mrgreen:

Ybr'ye sis farı taktırabilr miyim veya cruiser makinalarda olduğu gibi farın iki yan tarafına ayrı bi şekilde takılabilir mi?

sis farı takılabilir. kafa farının yanlarna demir kalın sacdan aparat yaptırırsan güzel bişeyler olabilir . :) beceremeyiz diyosan normal 3 kollu koruma demirinin biyerlerine deldirip takarsın:)

ybr 125 ler için yapılan sakalların fiyatları ve nereden temin edebilecegim hakkında bilgisi olan varsa memnun olurum

sakal bence pahalı bi aksesuar :) altı değdiği zaman iç cızlatıcı bi parça :) cbr125r'ı olan arkadaşlarımdan biliyorum :mrgreen:

sakal ne demek ki?

Motor koruma demiri yerine yapılan grenaj

bizim ybr'lere takılınca ekzoz borusunu ya da motor bloğunu koruma amaçlı takılan parça oluyor aslında:)

digi , iyide kardeşim zaten hangi akü uzakdoğu'dan gelmiyor :) Keşke 7 amperlikler bizim akü yuvasına otursaydı o zaman sis far'ı da taktırırdım.

Bu arada kimse Philips Motovision takıp kullanmadımı ? Ben alıp takıcam ama far tası'nı eritmekten korkuyorum ... 35/35w ampuller kaç dereceye kadar ısınıyor ?

şu yeni tip motorlarda olan el feneri kalında farlar var onlar çok güçlü nerede nasıl bulurnur bilen var mı?

digi , iyide kardeşim zaten hangi akü uzakdoğu'dan gelmiyor :) Keşke 7 amperlikler bizim akü yuvasına otursaydı o zaman sis far'ı da taktırırdım.

Bu arada kimse Philips Motovision takıp kullanmadımı ? Ben alıp takıcam ama far tası'nı eritmekten korkuyorum ... 35/35w ampuller kaç dereceye kadar ısınıyor ?

bu kez tamam olması lazım. :)12v 6Ah akü taktık. aküyü servisim hazırladı. motor çalışmadığı halde 13,4 gösteriyor. 7000 devirde 14,2volt konjektör, 10.000 devirde ise 15,0'a kadar çıkıyor :) inşallah sorun olmaz birdaha :)

fakat bu akünün özelliği. boyut olarak 12v 5Ah akülerle aynı olması :) akü yeri aslında baya bi geniş :) sanki 9amp takabilirmişiz gibi geliyor ama boyut yükseklik aynı olursa oturur sanırım :)

bu kez tamam olması lazım. :)12v 6Ah akü taktık. aküyü servisim hazırladı. motor çalışmadığı halde 13,4 gösteriyor. 7000 devirde 14,2volt konjektör, 10.000 devirde ise 15,0'a kadar çıkıyor :) inşallah sorun olmaz birdaha :)

fakat bu akünün özelliği. boyut olarak 12v 5Ah akülerle aynı olması :) akü yeri aslında baya bi geniş :) sanki 9amp takabilirmişiz gibi geliyor ama boyut yükseklik aynı olursa oturur sanırım :)

Bahsettiğin akü kuru akü'mü daha doğrusu pil'mi ? Benim bahsettiğim akü genelde UPS'lerde kullanılan pillerden ama 4 amper olanı.

digi koysana bir fotoğraf görelim olmaz mı ? ;)

Motovision'ı kullanan kimse yok mu ?

???

my.php
[/URL] [/IMG]
bu tip farlar YBR ye iyi gider gibi geliyor bana.
bir de bunların daha ince olanı var...
bilen gören var mı?::150::

ybr nin arka lastigi genişletilebilirmi??

bir sorum daha olcak ybrnin
ön arka lastik ebatları nedir??

Son düzenleme:
nihat2lb4.jpg

bunu takınca motor koruma demirini çıkarmak gerekirmi?. ön teker suyu çamuru çok sıçratıyor ayaklar pantolon çamurda kalıyor bunu engellemez ama yağmurlu havada suyu yiyince eksozdan duman çıkıyor petekler eksoz çamurda kalıyor onun için iyi olur. ayakları çamurdadn korumak için temiz bir çare bulmak lazım

Bahsettiğin akü kuru akü'mü daha doğrusu pil'mi ? Benim bahsettiğim akü genelde UPS'lerde kullanılan pillerden ama 4 amper olanı.

digi koysana bir fotoğraf görelim olmaz mı ? ;)

yok bu jelli akü. suyunu koyuyoruz kapağını kapatıyoruz bi daha müdahele edemiyoruz :) ters cevirdiğimizde de suyu dışarı salmıyor :)

bu tip farlar YBR ye iyi gider gibi geliyor bana.
bir de bunların daha ince olanı var...
bilen gören var mı?::150::

görüşü denemek lazım yanarken görmek lazım :)

ybr nin arka lastigi genişletilebilirmi??

bir sorum daha olcak ybrnin
ön arka lastik ebatları nedir??

lastik ölçüleri 90-90-18 :) cbr lastikleriyle karşılaştırmak lazım... geniş lastik verimli olmuyor demişlerdi eski sayfalarda :)

bunu takınca motor koruma demirini çıkarmak gerekirmi?. ön teker suyu çamuru çok sıçratıyor ayaklar pantolon çamurda kalıyor bunu engellemez ama yağmurlu havada suyu yiyince eksozdan duman çıkıyor petekler eksoz çamurda kalıyor onun için iyi olur. ayakları çamurdadn korumak için temiz bir çare bulmak lazım

şavklı kardeşim bu çamur atma meselesi beni de deli ediyordu çözüm buldum. işim gereği sürekli resmi yerlere esnafa falan girip çıkıyoruz. çamurlu pantolon ve ayakkabı ile çok kötü oluyordu. silmekten bıktım. boyalı ayakkabı giyemez oldum. sonunda gittim bu barışmanço üst geçidinin yanındaki ipek çadıra fotodaki gibi bir şey yaptırdım. görünüm kurtarmıyor ama çamur kurtarıyor. şu plastik sıkma şeysileri ile bağladım. yani hemen çıkarılmaya müsait. kuru havalarda söküyorum. beni çamurdan kurtardı.
istersen sen de dene.

my.php
[/URL] [/IMG]

Çıkarman gerekir ama @alisemercinin çözüm de iyi babaçi de koruma demirine böyle birşey yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
Gerçekten kışın böyle birşey gerekiyo..Çok fena çamur sıçrıyo ön tekerden

şavklı kardeşim bu çamur atma meselesi beni de deli ediyordu çözüm buldum. işim gereği sürekli resmi yerlere esnafa falan girip çıkıyoruz. çamurlu pantolon ve ayakkabı ile çok kötü oluyordu. silmekten bıktım. boyalı ayakkabı giyemez oldum. sonunda gittim bu barışmanço üst geçidinin yanındaki ipek çadıra fotodaki gibi bir şey yaptırdım. görünüm kurtarmıyor ama çamur kurtarıyor. şu plastik sıkma şeysileri ile bağladım. yani hemen çıkarılmaya müsait. kuru havalarda söküyorum. beni çamurdan kurtardı.
istersen sen de dene.

my.php
[/URL] [/IMG]
kardeş iyi güzelde bu şekilde motorun asırı ısınır silindir kısmını açık bıraksaydın keşke sora motorun asırı ısnır ve kıtlenebilir

kardeş iyi güzelde bu şekilde motorun asırı ısınır silindir kısmını açık bıraksaydın keşke sora motorun asırı ısnır ve kıtlenebilir

Yada şu bez pankartlarda ki gibi yarım delik açılsa iyi olurmuş en azından hava sirkülasyonu sağlanır motorun gücü kesilmez di rüzgar'dan ama mantıklı çözüm ;)

boyum 1.83 kilom ise 85 şu ara ybr 125 düşünüyorum.acaba altımda küçükmü kalır diye tereddütteyim.genelde şehir içi kullanıyorum motosiklet
teşekkürler

Altında küçük kalmaz, nerden biliyorum, benim ebatlar seninkinden
biraz daha fazla bende küçük kalmıyor.
Ebatlar bir yana başlangıç için en ideal ybr 125 dir, araştırırsan
ne demek istediğimi anlarsın, temiz bulabilirsen ikinci el al, bir
süre sonra ihtimalle büyütmek isteyeceksin, zararın az olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar