Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

szr

Arkadaşlar, 2 ayrı yakıt hesaplaması yaptım; 1.sinde depoyu fulledim ve devirli bi 100 km kullanımdan sonra tekrar fulledim ve depo 3,5 lt benzin aldı ;

2.denememde ise tekrar depoyu fulledim ve efendice ve ağırlıklı şehir içi kullanılan 100 km bi yoldan sonra tekrar benzincinin yolunu tuttum ve 3,2 lt benzin ile depoyu fulledim ; bu değerler bana yüksek geldi ; km'yi tekrar sıfırladım ve bu sefer bi deneme yapmaya daha karar verdim bakalım sonuç nolcak? BU arada motorun bakımı daha 500 km önce yapıldı ::sm_smile

Arkadaşlar, 2 ayrı yakıt hesaplaması yaptım; 1.sinde depoyu fulledim ve devirli bi 100 km kullanımdan sonra tekrar fulledim ve depo 3,5 lt benzin aldı ;

2.denememde ise tekrar depoyu fulledim ve efendice ve ağırlıklı şehir içi kullanılan 100 km bi yoldan sonra tekrar benzincinin yolunu tuttum ve 3,2 lt benzin ile depoyu fulledim ; bu değerler bana yüksek geldi ; km'yi tekrar sıfırladım ve bu sefer bi deneme yapmaya daha karar verdim bakalım sonuç nolcak? BU arada motorun bakımı daha 500 km önce yapıldı ::sm_smile
Yakıt normal değil, fazla.Ya motorunda bir yaramazlık var, ya da aldığın benzinde.Bana sorarsan bu denemeyi şöyle yap.Depoyu ağzına kadar doldur.Bir pet şişeye de yedek olarak biraz benzin al ve motor stop edene kadar kullan.Daha doğru bir ölçüm yapmış olursun gibime geliyor.Ben YBR ile çok yol yaptım.Nice uzun yollarda çok da zorladığım oldu, hem de yüklü iki kişi.100 km'de3.1'i geçmedi.Ne kadar hoş kullansam da 2.5 lt'nin de altına düşmedi.

szr

Yeniçeri, dediğin gibi yapıcam abi, şuan depo ful durumda , benzin vanasınıda açıyorum; genelde açık kullanıyorum zaten ve genelde benzin aldığım istasyonlarda bp ve opet ama bilemiyorum ; bu son denemede daha sağlıklı bilgi edinirim heralde ; jiklenin çalışmasındanda çok memnun değilim zaten , önceden jikle ile motoru çalıştırınca jikle hemen devreye girip devri yükseltiyordu ama şimdi epey 1,2 devirde seyredip çok geç motorun devrini yükseltmeye başlıyor.

arkadaslar ybr 125 in ön ve arka dişlilerin kaç bin kmde degiştirilmesi gerekir şu an 19 bin kmdeyim ön dişliyi kendi istegime göre bir diş büyüttürdüm...Arka hala orjinal degişim km si kaç kmdir ustalardan bilgi alalim...

bak yaa :queen: az değilsi volkanım :) inşallah güzel bi alıcı bulunur :) senin motoruna ben güveniyorum. az daha birikim edinmem lazım :) ben kefilim senin motoruna :)

inadına satmıyorum ulen :queen::queen::queen:

arkadaslar ybr 125 in ön ve arka dişlilerin kaç bin kmde degiştirilmesi gerekir şu an 19 bin kmdeyim ön dişliyi kendi istegime göre bir diş büyüttürdüm...Arka hala orjinal degişim km si kaç kmdir ustalardan bilgi alalim...
Zincir ile birlikte değiştirmen gerekecek.O da 30 binden önce olmaz.Hoş dişlisine 30 binde de bir şey olduğu yok ya, zincirin değişim zamanı gelince en mantıklısı dişlileri de değiştirmek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincir ile birlikte değiştirmen gerekecek.O da 30 binden önce olmaz.Hoş dişlisine 30 binde de bir şey olduğu yok ya, zincirin değişim zamanı gelince en mantıklısı dişlileri de değiştirmek.

arkadaşlar ben ybr'nin zincirinin 50.000'km'den fazla gittiğini duymuştum (orj) ne kadar doğru ama bilmiyorum..

bırakın ybr yi bundan alın :p
goruntu5084vk.jpg
bundan almak için bana tek bir neden soyle

bak yaa :queen: az değilsi volkanım :) inşallah güzel bi alıcı bulunur :)
senin motoruna ben güveniyorum. az daha birikim edinmem lazım :) ben kefilim senin motoruna :)

inadına satmıyorum ulen :queen::queen::queen:

Eyw. saolasın Sinan. :) Bende güveniyorum motoruma.
İnş. en kısa zamanda ihtiyaç sahibine ulaştıracaz. :cherry:

sayfada takılma olduğu için çok tıklamadan dolayı mesaj fazla oldu kusura bakmayın

Son düzenleme:
ybr nin motor kısmındaki civatalar hakkında bilgisi olan varmı.

civatalar standartmı, titreme egelleyici özellik varmı.

bu ekzozun modelini ismini cismini çıkartabiliyomusunuz ? :) jantlar cbf'e ait sanırım yakışmış ama :) ben bunların helis gibi açılı yarım ay açılı olanların arıyorum da bulamadım :)

2007%5C10%5C20%5Cbikepics-1061536-800.jpg

ybr de titreme yok zaten,ama sanırım senin pc de var:p

ybr de titreşim olup olmadığını aynı kategorideki çinli bir motora binerek anlayabilirsiniz. deneyim olur.

200 bin km dir benim motorlarımda bir gevşeme sorunu olmadı ama.Titrşim nasıl bir şey onuda ayrıca merak ettim.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar