Ybr konusunu baştan sona okudum. 3 hafta sürdü. Ybr 125 hakkında çok önemli bilgiler edindim. Ybr 125 konusunda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Uzun zamandan beri ybr almayı düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa, 6,, ,,7 ay sonra alacağım. Bir kaç sorum var. ? Yakıt sarfiyatı, yedek parça, uzun yol performansı nasıldır? ? Rodaj hangi km ve kaç rpm ile yapılmalıdır? ? Rodajı doğru yapılmış bir ybr 0 - 60'a kaç saniyede çıkar? Hangi motor yağı ve lastik ybr için en uygundur? Her gün 4, 5km kullanacağım arada uzun yola çıkacağım. Sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim.
forumda bu konular daha önce konuşuldu belki dikkatinden kaçmıştır.
---- site:
http://www.motosiklet.net ybr rodaj ----------
gibi ybr rodaj kısmına arayacaklarını yaz google de ayne yazdığım gibi ara. kolaylık olur.
yakıt sarfiyatı şöyle +- bir depo ile 450-500 km gider çok abanırsan 350-400 km arası. hesaplarsın artık.
rodaj, 500 km. 1000 km arası - çok yüksek devirde kullanmamaya çalış. motor rahat açılsın açacağım diye zorlama açılır o.
60 km. kaç sn. de çıkar denemedim hiç :cherry:
castrol motor yağı 10/40 falan 4T ama havanın durumuna göre ayarlanıyor kalınlığı... forumda var iyice araştırmalısın.
lastik, iyisi metzeler, michelin, pirelli olmadı IRC orijinal lastiklerini hemen çıkarmalısın.
4-5 km günlük sürüş YBR için bebeklerin gözlerini açıp kapaması gibidir :queen:
uzun yol deneyimim var ve YBR ile uzun yola gideceksen acelen olmayacak tadını çıkara çıkara 90-100 km hızlarla gidersin.
şimdiden hayırlı olsun.