Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben yıkama makınesi aldım motor için hem süngerle hem makineyle yıkıyorum sonrada kuruluyorum 0 gibi oluyor.Bi zararı olmadı şimdiye kadar.

en guzelını yapmıssın yerım olsa bende alırım sadece 130 tl hem cok basınclıda degıldır ihtiyacımızda olmuyor basınca :cherry:

bizim motorları bol kopuklu sungerler yıkasak sonrada üzerinden kovayla su bosaltarak yıkasak uzun donemde zararı olurmu dikkat edilmesi gereken bir yer varmı sorun cıkarmı ben genelde yukarda dedigim gibi yıkayıp sonrada kuruluyorum ama bir şey olcak diyede cok su dokmuyorum :silent:

Ben şöyle yıkama tekniği uyguluyorum:

Kovada köpüklü su hazırlıyorum, ucuz el sıvı sabunlarından kullanıyorum genelde köpürtmek için. Oto şampuanı veya bulaşık deterjanları fren balatalarını fena öttürüyor :) Her tarafını güzelce yıkadıktan sonra hortumla güzelce duruluyorum. Koltuk atlındaki elektrik kablolarını ıslatmamaya dikkat ediyorum. Şimdi durulandı değil mi, hemen temiz bir penye ile nikelajlı yerlerini , depoyu, aynaları vs kuruluyorum, sonra marşa basıp sulu sulu kısa bir tur yapıyorum ve motor kupkuru. 2,5 yıldır bu yöntemle yıkıyorum en ufak bir zararı olmadı.

gercekten 140 bar basınca göre cok uygun fıyat ancak markasını hiç duymadım görmedim uzun donemde saglamlıgı ne kadar olur bilemem ama muadili markalı urunler 400 500 tl arada çok fark var büyük olasılık çin malıdır :cherry: ama sen memnunsun sanırım :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:12 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:11 PM ----------

Ben şöyle yıkama tekniği uyguluyorum:

Kovada köpüklü su hazırlıyorum, ucuz el sıvı sabunlarından kullanıyorum genelde köpürtmek için. Oto şampuanı veya bulaşık deterjanları fren balatalarını fena öttürüyor :) Her tarafını güzelce yıkadıktan sonra hortumla güzelce duruluyorum. Koltuk atlındaki elektrik kablolarını ıslatmamaya dikkat ediyorum. Şimdi durulandı değil mi, hemen temiz bir penye ile nikelajlı yerlerini , depoyu, aynaları vs kuruluyorum, sonra marşa basıp sulu sulu kısa bir tur yapıyorum ve motor kupkuru. 2,5 yıldır bu yöntemle yıkıyorum en ufak bir zararı olmadı.

Aynen bende senin gibi yıkıyorum :cat: yoruldum bugun 1.5 saat motor temızlemekten :mrgreen:

gercekten 140 bar basınca göre cok uygun fıyat ancak markasını hiç duymadım görmedim uzun donemde saglamlıgı ne kadar olur bilemem ama muadili markalı urunler 400 500 tl arada çok fark var büyük olasılık çin malıdır :cherry: ama sen memnunsun sanırım :cherry:

Aynen bende senin gibi yıkıyorum :cat: yoruldum bugun 1.5 saat motor temızlemekten :mrgreen:

Çok memnunum basıncı cok fazla aslında köpük bile istemiyor o zaman.

Siz bide bana sorun her hafta yaylaya gidiyorum cantın siyahı görünmüyo tozdan ama hiç bıkmadan hemen yıkıyorum ybr mi çok seviyorum :):) :rendeer:

Çok memnunum basıncı cok fazla aslında köpük bile istemiyor o zaman.

Siz bide bana sorun her hafta yaylaya gidiyorum cantın siyahı görünmüyo tozdan ama hiç bıkmadan hemen yıkıyorum ybr mi çok seviyorum :):) :rendeer:

yıka yıka nereye kadar birader:queen::queen:
Zamaninda deli gibi yıkadıkta ne oldu.... şimdi elimi bile sürmüyorum 1-2 ayda bir yıkamacıda yıkanırsa ne ala:):)

benim ybr nin haftaya yani 6000km bakımında debriyaj balatası değişecek.motor performanstan düşmüştü devirlenmekte zorlanıyodu ve bağırıyordu 7000-8000 devirlerde...usta hemen anladı zaten debriyaj balatasından olduğunu...acemi olduğumuzdan 6000km de elimize almışız balatayı :) neyse fiyat olarak orjinal 70 tl yan sanayi 30 tl dedi uygunmudur sizce?

arkadaşlar morelim ciddi derecede bozuk:pr::pale:

ybr nin ön amortisiör demirlerini değiştirdik ama motor eskisi gibi yaylanmıyor,yolda iken de pat,pat diye vuruyor.yaylanıncada sürtme sesi cıkıyor.

acaba iyi takamamışlar mı demirleri,yok sa zamanla alışırmı?:silent:

m.s

ybr nin ön amortisiör demirlerini değiştirdik ama motor eskisi gibi yaylanmıyor,yolda iken de pat,pat diye vuruyor.yaylanıncada sürtme sesi cıkıyor.

Yeni olduğu için olabilir birde orjinalmi takılan parça ??

benim ybr nin haftaya yani 6000km bakımında debriyaj balatası değişecek.motor performanstan düşmüştü devirlenmekte zorlanıyodu ve bağırıyordu 7000-8000 devirlerde...usta hemen anladı zaten debriyaj balatasından olduğunu...acemi olduğumuzdan 6000km de elimize almışız balatayı :) neyse fiyat olarak orjinal 70 tl yan sanayi 30 tl dedi uygunmudur sizce?

ybr nin orj deb. balatası 32 lira ümraniyede gebzede ben 40 liraya aldım 25 lirada yağ 5 lirada işçiliğe verdim 70 lira :D temiz bi usta bulursan güzel olur yada şunu yap balatayı değiştirme önüne pul at seni bi 6 bin daha götürür :D

küt küt vurması yağını yeterli seviyede koymadıklarından kaynaklanıyor....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:05 AM ----------

ybr nin orj deb. balatası 32 lira ümraniyede gebzede ben 40 liraya aldım 25 lirada yağ 5 lirada işçiliğe verdim 70 lira :D temiz bi usta bulursan güzel olur yada şunu yap balatayı değiştirme önüne pul at seni bi 6 bin daha götürür :D

ortak adam acemi 6000 km de balata bitirmiş nerddn bilsin pul falan atmayı usta ne derse kanar...

küt küt vurması yağını yeterli seviyede koymadıklarından kaynaklanıyor....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:05 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:05 AM ----------

ortak adam acemi 6000 km de balata bitirmiş nerddn bilsin pul falan atmayı usta ne derse kanar...

hah bende onun için soruyorum işte pul atma olabilir tabi yani ben yapmasamda usta yapar belki ama değiştirmek en güzeli hazır motor yeniyken...o zaman fiyat olarak ankda araştırayım biraz daha eğer 35-40 tl ise...

dostum öncelikle 500 bakımda yağ değişiminden başka birşey yapmıyolar bende 1 ay önce gittim 500km için sadece yağ değişti ki ben 500 km değil 300km de gitmiştim.

yağ olarak herkes bişeyler diyor ama bildiğim kadarıyla genel olarak yamalube u pek beğenmiyorlar.ben castrol ve shall advance kullandım memnunum.10w 40 genel olarak idealdir ama mevsime ve yaşadığın yere göre değişebilir.10w 50 tam sentetik yağ da koyabilirsin bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum sadece biraz daha kalın.

yıkama konusunda bujiyi ve buji başını ıslatmadığın sürece sanırım sorun olmaz.bide egzozun içine su kaçırmamaya dikkat et.oto yıkamacılarda tazyikli su basıyorlar, riskli, tavsiye etmem al araba fırçasını eline bas köpüklü suyu durula gitsin :)

yardımcı olabildiysem ne mutlu...saygılar...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:04 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:02 PM ----------

aynen...ustalar genelde riske atmayın 1500-2000 de bir değiştirin der.sonuçta yağ ucuz 15-20 tl arası.bencede haklılar riske atmamak gerek:)

abim çok sağol yardımların için.ben ayvalıkta oturuyorum , bazen rüzgar , bazen çok sıcak , bazen aşırı soğuk... dengesiz yani buralar anlayacağın :D ama sıcakta pek binmiyorum zaten...

Motosikleti
Pulsar NS400Z
abim çok sağol yardımların için.ben ayvalıkta oturuyorum , bazen rüzgar , bazen çok sıcak , bazen aşırı soğuk... dengesiz yani buralar anlayacağın :D ama sıcakta pek binmiyorum zaten...

buda ayrı bir fantazi herkes sıcak havada serinlemek için biner sen sıcakta binmemey tercih ediyorsun :queen:

Yakıt hesabını tutmak, motosikletin performansını ve giderlerini tutmak isteyenler için ilave ediyorum. Alta excel tablosu görüntüsü var. İsteyende Buradan İndirerek kendi hesabını tutabilir. Tabloda sadece siyahla yazılmış alanlar ve bilgiler değiştirilecek örnek olması için bana ait olan bilgileri silmiyorum.

Ben daha çok günde 3 km lik geliş gidiş olan bir mesafede kullanıyorum. Her sabah ve akşam 1-2 dakikalık ısıtmalarda var tabi. 100 km ye 2,4 lt den aşağı düşecek gibi.

yaktmasrafhesab.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar