Ybr me son 2 gün 
Arkadaşlar şaşe yamulacak bir kazada şasedeki boyalar atmazmı ? Neyse motoru 1 ay önce 3.600 e almıştım 2012 model anasını satım çivisi çıkmış dünyanın bide pilot street taktırdım 10 gün önce ama eski lastikler duruyo bakalım ne olcak
Cevap verenlere teşekürler
Arkadaşlar motor yağı konusu aklıma takıldığı için uzun bir süre araştırdım.
Yamaha ilk ürettiği 2002-2004 modellerde servis kitabcıklarında kendi yamalube SH sınıfı sentetik olmayan yağları tavsiye etmiş ve her 3.000 km bir değiştirin demiş.
2005 ve sonrasında ise Api Service SE, SF, SG veya daha yüksek tip motosikletler için üretilen sentetik yağ tavsiyesinde bulunmuş ve her 6.000 km bir değiştirin demiş.
Benim fikrimce eski kullanıcıların (2002-2004) servislerden ve bakım kitabcılarından aldıkları bilgi ile SH tip yağı her 3.000 km değiştirmeleri doğruydu. Fakat şimdi durum yeni modeller için değişmiş.
Motorun teknolojisi değiştiği ve tavsiye edilen yağ kalitesi artırıldığı için Şuanda SE, SF, SG yüksek sınıf yağı kullanmamız ve 6.000 km bir değiştirmemiz gerekiyor.
Küçük birde alıntı :
motosiklet ve araba için kullanılan yağların içlerindeki katkı maddelerinin oranları ve kimyasalları farklıymış ve anladığım kadarı ilede motorların sıkıştırma oranları ve devir sayısına görede aşınma şekilleri ve korunma ihtiyaçlarıda farklıymış,yağ üreticileri yaptıkları testler sonucu çıkan değerlere göre yağların içindeki katkı maddelerinin oranlarını ona göre ayarlıyorlar,sonuç olarak bir araba motoru ile bir motosiklet motoru aynı değil
Burdanda birkez daha motosikletler için üretilen yağların neden 2 kat pahalı, 2 kat kaliteli 2 kat uzun ömürlü olduğu anlıyoruz.(Hatta daha fazla olduğu söyleniyor)
SH sınıfı yağ ___________________________ = 3.000 KM
Api Service SE, SF, SG veya daha yüksek tip = 6.000 KM
arkadaşlar bende 1 ay kadar önce 2012 model ybr alarak aranıza katıldım ancak bazı sorunlarım var;
Motoru depodan çıkardık km si 2.400 dü aldıgım adam abdesli namazlı adam şu an 3.200 de dedim servise gidip yağını değiştireyim derken servise en son 7.000 km de bakıma girdiğini söylediler.
ikinci sorun ise;
motoru aldıgımdan beri ellerimi bırakmaya çalıştıgımda sağa çekiyor. elim gidondayken hiçbişey hissetmiyorum.Neyse serviste ustanın biri dediki mesnet(maşa) hafif yamuk diğer şase yamuk dedi neyse maşanın yamuk oldugunda anlaşıp 100 tl ye düzeltelim dediler ,benim maşayı ve amortisörü sökerek heralde işin erbabı bir torna ustasına gönderdiler.Usta bu ön takımda hata yok dedi rica ettiler geldi baktı dedi şase yamuk hakikatende bakınca ön düzene sökülüyken maşanın girdiği boğaz hafif yamuk duruyo , ne boyasında en ufak bir atma nede sağında solunda bir darbe izi var. ön düzene komple orjinalken şase nasıl yamulur ? motorun km siyle oynasalar dahi motor hakikaten çok temiz.dediler şaseyi ısıtarak düzeltirecez 200 tl masrafı olur.ya kazalı olmayan motorun neden şasesi ile oynatayım.
hepsi motorun darbe almadığına hemfikir servisteki ustalarda gelen torna ustasıda ama diyorlarki yamaha bunu kabul etmez .etsede sadece şase gönderir onunda numarasını ruhsata işletmek çok zor. Garantisinin bitmesine 3 ay var ilk sahibide değilsin yamaha inanmaz diyorlar
-şasenin fabrikasyon yamuk olabilmesi mümkünmü ?
-şase fabrikasyon yamuksa motoru değiştirmeleri gerekmezmi?
-hakkımı nerede nasıl aramalıyım ? yoksa kader deyip bir keneramı çekileyim.
LÜTFEN BANA Bİ AKIL VERİN
SEnin şaseni yamultan ön takım kazadan sonra orjinaliyle değiştirilmiş (ön amartisörler-ön jant - panel - ön jant....) o yüzden şase yamuk ön takım değiştiğinden yamuk değil. şasede eğilmeyle boya atmaz, motorlarda yumuşak ince boya kullanılıyor. araba gibi sert ve kalın değil.
Kısaca adam ön takımı komple dağıtmış ön takım orjinaliyle değiştirilmiş. fakat şasedeki yamukluğu yaptırmamışlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------
2009 yılında yazdığım bu yazıyı gördüm ve halen 1.000 km bir servislerde yağ değiştirip dünya kaynaklarını yersiz tüketenler için öne cıkarmak istedim. bana soracak olursanız 5.000 km veya senede 1 defa.
arkadaşlar motoru aldıgım adama iade etmeye niyetliyim eğer iade edemezsem sizce motoru ne kadara satabilirim ? (ben satarken kimseyi kandıramam yalan söyleyemem de o nedenle iade etmem mantıklı geliyor)
Ayrıca şunuda belirteyim motordaki çekmeyi farketmeyen ustalar bile var.elleri bırakmayınca hiç hisettirmiyor.2012 model ben 3.600 e aldım sizce ne kadar eder ?
arkadaşlar motoru aldıgım adama iade etmeye niyetliyim eğer iade edemezsem sizce motoru ne kadara satabilirim ? (ben satarken kimseyi kandıramam yalan söyleyemem de o nedenle iade etmem mantıklı geliyor)
Ayrıca şunuda belirteyim motordaki çekmeyi farketmeyen ustalar bile var.elleri bırakmayınca hiç hisettirmiyor.2012 model ben 3.600 e aldım sizce ne kadar eder ?
Arkadaslar 9 taksit 4890 tl cekimi oglen gittim yaptim 3 te hazir olur eger aku biraz daha dinlensin derseniz 5 te hazir dediler tamam 5 olsun dedim koruma demiride takin dedim almaya gidicem fakat turkce kullanim klavuzunu yarin verebiliriz dediler onaylatmasimi ne gerekiyormus anlamadim tamam dedim ha birde yag degisimine 300 km de gelmene gerek yok dediler 500 1000 arasi gelsen olur dediler ne is 300 de degismesi gerekmiyormu yagin yardimci olursaniz sevinirim artik 5 te ybr sahibiyimkullanmayi bilmiyorum biz gosteririz dediler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun öncelikle tekrar konu açmamanız için size rodajı anlatayım 0-150 km arası 5000 deviri geçmeyiniz 150-500 km arası 6000 deviri geçmeyiniz 500-1000 km arası 7,500 deviri geçmeyiniz 1000 km sonrası rahatça kullanabilirsiniz motosikletinizi bakım konusunda ise ilk bakımı motorunuz 900-1000 km de götürebilirsiniz 300 km diye bişi yok yani.
beyler ybr 125 esd'nin orjinal hava filtresi fiyatlarını bilen var mı ?
yan sanayı 10-15 lira, yan sanayi takıp deneyen var mı ? yakıt performans falan etkileniyor mu yan sanayi hava filtresinde ?
Tesekkürler açıklama için kitapçığını cevap gelmeyince baya araştırıp sonunda buldum netten motora binmeden aynısı yaziyor ben sadece aktif degil hic burası ondan yakındım yanlıs anlasılmasın simdide kask arıyorum yine bunuda belirttim 1 sayfa önce onada gelmedi cevap açık kask alma dediler ona niyetlenmiştim şimdi tamamen kararsızım