Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Düzde 105 tir zaten gideri, o hızda giderken devir yüksek geliyordu 15 dişli taktım hem motor rahatladı hemde vites araları uzadı şehir içinde zırt bırt vites değiştirmeden kurtuldum :)

ybr ileyken 90 kmden sonrası hızlarda korkardım. symde 140+ ile giderken motor kesiciye girince hızımı anlayabiliyorum.

üstelik eski ybrmle aynı yakıyor. eski ybrm 3.8 litre bile yaktı bi seferinde. sürekli 3.5 litre yakardı 100 kmde.

gaz kolunu rahat bıraksam ybrden az yakacak.

normal bakımı ise ybrden daha ucuza geliyor. yağ olarak 0.2 litre fark var, ama hava filtresi 11.5 tl.

LS2

gecen hava fıltresını kendım degısım dedım ılk kez yapıorum gıttım aldım 10 tl ama sankı tam uymadı neyse taktım kapadım contayı yalama yaptım acılmıo sankı hava fıltresını ters taktım gbı ole bı ıhtımal varmı dır ? sunger kısmı sankı ıce bakıodu ama klavuzda dısa bakması gerkıomus

gecen hava fıltresını kendım degısım dedım ılk kez yapıorum gıttım aldım 10 tl ama sankı tam uymadı neyse taktım kapadım contayı yalama yaptım acılmıo sankı hava fıltresını ters taktım gbı ole bı ıhtımal varmı dır ? sunger kısmı sankı ıce bakıodu ama klavuzda dısa bakması gerkıomus

Zaten hava filtresi tek şekilde giriyor. İstesen de ters takamazsın. Yani ben öyle hatırlıyorum. :)

benim motoru iki kişi çalışmaya çalışmış. komşu öyle diyor. bende hemen şu alarmı aldım = http://www.hepsiburada.com/liste/inwells-motorsiklet-alarmi-seti-115814/productDetails.aspx?productId=otctn115814&categoryId=20029254

bunu sizce kendim montajlayabilir miyim?. yada antalyada montajını yapabilecek usta biliyor musunuz ?

Motorunu satmayi dusunen varmi? Bir kac gun icinde sehir icinde kullanmak icin motor alicam temiz bir ybr bulursam talibim.

inşallah doğru hatrlıosundr saol dostum :)
dostum ybr de 2 farklı hava filtresi var. eski ve yeni model farklı. çıkan filtrenle aldığını kontrol et derim. birbirlerine uyuyor gibi dursalarda uymuyor. birde ters takamazsın merak etme. ama filtre kutusunu çatlatırsın diyeyim farklı takma.
saygılar

arkadaslar ön amortisör kecesini degiştirmem lazım ama keceyi cıkaramadım yardımcı yardımcı olursanız sevinirim

Fotoğraf yok zannediyordum varmış, 15 dişli ile 5. viteste devri :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:27 ----------

arkadaslar ön amortisör kecesini degiştirmem lazım ama keceyi cıkaramadım yardımcı yardımcı olursanız sevinirim

Değiştiren bir arkadaş varsa yazar herhalde, site içi arama yaptın mı belki konu açan filan olabilir.

Bende ön dislileri değiştirmeyi düşünüyorum.

dişli değiştirmek motorda biraz hız ve rahatlık verebilir ama ileride motor zayıfladıkça pek zevk vermez hatta performansında büyük ölçüde bi düşüş yaşanır ve tekrar orjinal dişliye dönmeniz gerekebilir...:) yani uzun lafın kısası orjinal motoru fazla oynamayın...

yanlış telaffuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------

Evet yanlış yazmışım mobilden yazarken dikkat etmemişim

Değiştirmesi çok kolay ve ucuz, beğenmezsen takarsın eskisini devam edersin, geri dönüşü olmayan bir şey değil bu,
benim yakıt tüketimim biraz düşük, dişlinin de bunda etkisi var.

Comtan, driftten ybrye geçtin galiba düşüncelerin, artıları ve eksileri neler?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar