Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sanki devirlenme rahatladı gibi, belki psikolojiktir hocam.
Bir ağabeyimiz katalitik konvertör mü nedir,(tam bilmiyorum
Sanki devirlenme rahatladı gibi, belki psikolojiktir hocam.
Slm kardesim bende senin kulandigin yamalube zincir spreyini kullandim fakat hic memnun kalmadim her yere sicratiyodu simdi wurt diye bi marka var ondan aldim cok memnunum yagi siktigin bile belli olmuyo..Arkadaşlar merhaba
http://imageshack.us/a/img32/131/jer4.jpg
Önceki sayfalarda bahsettiğim YAMALUBE marka zincir yağını almış bulunmaktayım hatta 2.uygulamasını bugün yaptım. WD40 ve basınçlı yıkama ile zinciri temizleyip 2 tur zincire uygulayıp kurumaya bıraktım.
http://imageshack.us/a/img829/4822/2pu2.jpg
http://imageshack.us/a/img18/791/sp54.jpg
Zincir yağını ben beyendim şahsen. Jantlar, orta ayak,yan ayak, zincir koruma vs. yağ içinde kalmıyor ve gayet iyi de yağlama yapıyor tavsiye ederim.:thumleft:
toz da tutmuyor ayrıca gres yağı gibi.
beyler uzun zamandır forumdan uzaktım, belki beni hatırlarsınız.
2009 ybr city vardı. hani şu 100 kmde sabit 3.5 litre benzin yakan
yakıtı hala aynı. son hızı ise kafasına göre; bazen 80de takılı kalıyor, bazen hafif bir yokuşta 110 görüyor. çözemedim.
yalnız geçen bişey farkettim. 4. vites 9 bin küsür devirde 5e attım. sonra devir 5. viteste 9 bine kadar arttı ama hızım 80den 82ye falan çıktı.
zincir ölü durumda. ilk fırsatta değişmem gerek.
10 agustosta Malatya'da 11 agustosta ise Elazığ'da olan varsa düğünüme beklerim. gelmeyi düşünenler, iletişim için 0532 796 31 73
zincir spreyi en güzel castrol. ama en güzel ve en ucuzu ne derseniz sıvı gres spreyleri var. şişesi 5 tl.
yağ olarak en berbat yağ yamalubedir. aynı özellikte yarı sentetik 10w40 yamalube ile castrolden; yamalube 2600 kmde su gibi olup yarısı buhar olmuşken hava filtremi mahvetmişti. oysa castrolle 3300 km yaptım, 2500 civarı kontrol ettiğim yere göre yağ çubuğunda bir diş azalmışken yağın özelliği gayet güzeldi. gene de yağı değiştim. şimdi ise ipone yarı sentetik 10w40 var 35 tllik. 3-4 kere vitesten çıktı, vitesler çatır çutur oldu. seviyesini 2000 kmdir hiç kontrol etmedim. yarın bakayım bi.
Bir ağabeyimiz katalitik konvertör mü nedir,(tam bilmiyorum) iptal edip,16 ön dişli ile çok iyi performans elde etmisti. Gecmis yazılarda okumustum. Aslında benım istediğim stabil 110 gitsin ama devirde 7000-7500 arası olsun
Acaba cok mu sey bekliyorum,belki bu vesileyle böyle bir yol yordam varsa ogrenebiliriz
![]()
can 1040 koyarsan sanki sübablardan şıkırtı geliyor gibi ses yapar istersen 15 40 veya 15 50 koy ses olmaz motor sadece sabah zor ısınır
he ben olsam 10 40 koyar devam ederdim neden dersen 10 40 başka yağ koyduğun zaman motor kasma yapıyor
Selamlar arkadaşlar. Forumda yeniyim, izmirden, adım şafak .
Doğru yete mi yazdım bilmiyorum ama sıfır ybr almak istiyorum ve fiyat heryerde aynı. Afyonda bir firmayla görüştüm 4350/10 taksit ve 3 ay ertelemeli. İzmire daha yakın olabilecek alabileceğim bayi var mıdır . Bilgisi olanlar lütfen. Teşekkürler.
beyler uzun zamandır forumdan uzaktım, belki beni hatırlarsınız.
2009 ybr city vardı. hani şu 100 kmde sabit 3.5 litre benzin yakan
yakıtı hala aynı. son hızı ise kafasına göre; bazen 80de takılı kalıyor, bazen hafif bir yokuşta 110 görüyor. çözemedim.
yalnız geçen bişey farkettim. 4. vites 9 bin küsür devirde 5e attım. sonra devir 5. viteste 9 bine kadar arttı ama hızım 80den 82ye falan çıktı.
zincir ölü durumda. ilk fırsatta değişmem gerek.
10 agustosta Malatya'da 11 agustosta ise Elazığ'da olan varsa düğünüme beklerim. gelmeyi düşünenler, iletişim için 0532 796 31 73
zincir spreyi en güzel castrol. ama en güzel ve en ucuzu ne derseniz sıvı gres spreyleri var. şişesi 5 tl.
yağ olarak en berbat yağ yamalubedir. aynı özellikte yarı sentetik 10w40 yamalube ile castrolden; yamalube 2600 kmde su gibi olup yarısı buhar olmuşken hava filtremi mahvetmişti. oysa castrolle 3300 km yaptım, 2500 civarı kontrol ettiğim yere göre yağ çubuğunda bir diş azalmışken yağın özelliği gayet güzeldi. gene de yağı değiştim. şimdi ise ipone yarı sentetik 10w40 var 35 tllik. 3-4 kere vitesten çıktı, vitesler çatır çutur oldu. seviyesini 2000 kmdir hiç kontrol etmedim. yarın bakayım bi.
Vallahi bende gıcığım o katalitiğe. Söktürüp tamamen o katalitik kısmını çıkartıp benimde bir dişli atasım yok değil motora hocam...)
Selamlar arkadaşlar. Forumda yeniyim, izmirden, adım şafak .
Doğru yete mi yazdım bilmiyorum ama sıfır ybr almak istiyorum ve fiyat heryerde aynı. Afyonda bir firmayla görüştüm 4350/10 taksit ve 3 ay ertelemeli. İzmire daha yakın olabilecek alabileceğim bayi var mıdır . Bilgisi olanlar lütfen. Teşekkürler.
maxi iyi gunler Malatyalimisiniz bilmiyorum.Ben Malatyada 6 yil kaldim memeleketim gibi severim.Sayet orali isen Aliekbere git guzel bir sibob ayari yaptir.buji degisti-cr7hsa ngk hava filtresi degisti kabul ediyoruz.sibop ayari cok incelik gerektirir,herkes ayarlayamaz.Bu arada evliligin hayirlara vesile olsun insaallah.Mutluluklar dilerim.Sibop ayari yaparken eksantrik sente ayarini da yaptirin.bilahare karburatorun hava ayari degisecektir bu nedenle yeniden yapilmasi gereklidir.Bu arada karburator hava aliyorsa motor komprasore dusmeyecektir,rolanti ayar tutmayacaktir.Karburator Gaz pistonunu ayardan once degistirmeni tavsiye ederim.Hava alan karburator kondisyon dusuklugu ve yakit sebebidir.bunlari yazdigim siraya gore uygularsaniz sorununuzun hallolacagini dusunuyorum.Selamlar saygilar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------
Yag konusu yillardir tartisilir.Bu konuda da kendi tecrubemi musadenizle aktaracagim.İzmir ve uzeri sicakliklarda shell 1550 tam sentetik tavsiye ediyorum.Performans ve koruma dengelidir.İzmirin sicaklik degeri ve uzerinde 15 numaranin alti ince kalmaktadir.son fiyati 26 tl idi.pierzig hocam sizinde bildiginiz gibi yazin siboplarin gavsekligi arzu edilen bir durumdur.Bundan rahatsiz olmayin yalniz 1000 kmde sibop ayari yapilmaliydi,o yapilmadiysa sente eksantrik ayariyla beraber yapilmali selamlar.sorun halolacaktir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:16 ----------
Lastikler konusu 8 yildir bindigim ybr uzerinde sakura lastiklerle geldi bu lastikler enduro idi.kuru yol tutusu iyi islak zemin cok kotuydu.metzeller taktik bitti prelli demon taktik,bitti mishlen plot taktik ve arkadaslarla hep taristik.metzeller ve mishlen kavcuk orani yuksek bilhassa mishlen soguk lastik oldugundan 10km de isinmiyor fakat biz daha cok riskleri o 10kilometrede aliyorduk.Dolayisiyla uzun yolda iyi sehir ici kotuydu.prelli demon daha stabildi.iki yil once irc Nf serisi tubeless lastiklerini cikartti on arka ayni desen bunlar ybr icin en uygun emniyetli lastikler diye her hava sartinda dusunuyorum.Yine kisin. arka tekerlek olarak irc nin yeni bir antigrip lastigi var siddetle yaz kis icin tavsiye ederim.Sonuc olarak hepsini denedim İrc diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
Buyuk disli konusu.Bu konuda oncelikle su bilinmelidir.Disliler on arka ve zincir olarak degisir.Sadece on disli degisimi kaliteli orjinal zincirinizi bozma sonucunu dogurabilir.Zincir disli takim oringli 40 tl dir.boyle bir takim alip komple denemenizi tavsiye ederim.Dislinin nekadar buyutulebilecegi motorunuzun motor kondisyonu vedebriyaj performansiniza baglidir.Normal bir duz yolda motorunuz 10000 devire 5.viteste ulasabiliyorsa 16 disli,9000 devire ulasa biliyorsa 15 disli takabilirsiniz.Debriyaj performansiniz mukemmel kabul edilmistir.Yukaridaki durumlarda 5. vites uzama,ekonomi ve hiz vitesi olabilecektir.Motorsikletiniz yukaridaki sartlara haiz degilse yapilan degisiklik sizi uzecektir.selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:37 ----------
lastikler dort mevsim nf28 275_18tl 42p arka90_90_18 tl 57p kis icin Nr50 ayni ebatlarda antigrip serisi tavsiye ederimdenenmistir.Saydigim .tum lastik markalarina tercih ederim.emniyetli surusler dilerim.