Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ARANEL antalyalımsın kardeşim

Denizliliyim.

---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 19:59 ----------

Bugün gerçekleştirdiğimiz Güney şelalesi gezisinden bir kaç kare paylaşmak istedim arkadaşlar.

de053c1c.jpg

89ae5f56.jpg

2306fef5.jpg

4b558c32.jpg

ce2b7a38.jpg

İyi akşamlar beyler.
Bugün yeni lastiklerimi taktırdım :queen: test etme imkanı da buldum.
İki arkadaş Samsun tarafına gezmeye gidiyorlarmış benimde çağırdılar, lastikleri hemen monte ettim çıktım yola, neyse yolda yetiştim onlara, Samsun a kadar gidecektik ama hava bozdu, dedik Alaçam da güzel bir köfteci vardı, köftemizi yedik çıktık geri yola, gelelim asıl mevzuya
Motorun orijinal lastikleri çok kayıyordu özellikle vites düşürürken, michelini takınca kaymadan eser kalmadı :queen: gelirkende yağmura yakalandıkmı sana, yağmurda bile yol tutuşu çok iyi :cat: geldiğimiz yollar çok virajlı idi, 15 yıllık motorcu yetişemedi bana :mrgreen: Gerze ye gelince dedi hemen bu lastiklerden bir takım alıyorum :mrgreen:
Herkese tavsiye ederim beyler :cat:

İyi akşamlar beyler.
İki arkadaş Samsun tarafına gezmeye gidiyorlarmış benimde çağırdılar, lastikleri hemen monte ettim çıktım yola, neyse yolda yetiştim onlara, Samsun a kadar gidecektik ama hava bozdu, dedik Alaçam da güzel bir köfteci vardı, köftemizi yedik çıktık geri yola, gelelim asıl mevzuya
Motorun orijinal lastikleri çok kayıyordu özellikle vites düşürürken, michelini takınca kaymadan eser kalmadı :queen: gelirkende yağmura yakalandıkmı sana, yağmurda bile yol tutuşu çok iyi :cat: geldiğimiz yollar çok virajlı idi, 15 yıllık motorcu yetişemedi bana :mrgreen: Gerze ye gelince dedi hemen bu lastiklerden bir takım alıyorum :mrgreen:

bu lastiği benim eski scooterda kullanıyordum, tabi ölçüsü farklı olarak. sağanak yağmurda s virajlarda gaz kesmeden yol alabiliyordum.

ayın 15i gelince hemen sipariş edeceğim.

en ucuz hangi sitede bilen var mı?

İyi akşamlar beyler.

Ben pirelli mt 65 taktırdım memnunum ama aklımda pilot sporty vardı keşke onu alsaymışım.

wasabi kaç km desin daha eger 1000 km doldurmadıysan rodajdaki yeni bir motor biraz fazla yakar ilerleyen km lerde nnormalleşir :) olmazsada en iyi cözüm tüp :)

İyi akşamlar beyler.
O yollları bilirim toprağam ya alaçam bafra arası yol çalışması vardı 2010 yılında ne alemde şu an btrimişlermi bi noktada denizi dolduruyorlardı..

bu lastiği benim eski scooterda kullanıyordum, tabi ölçüsü farklı olarak. sağanak yağmurda s virajlarda gaz kesmeden yol alabiliyordum.

ayın 15i gelince hemen sipariş edeceğim.

en ucuz hangi sitede bilen var mı?

Maxi ben feyizoğlundan aldım, eft ile 196 tlye geldi kargo ücreti yok, tek eksi yönü ise imal tarihi 2011 sonu olması, 2012 olanlara başka yerden sorum 240 TL dediler.

---------- Post added at 22:41 ---------- Previous post was at 22:38 ----------

Ben pirelli mt 65 taktırdım memnunum ama aklımda pilot sporty vardı keşke onu alsaymışım.

Valla hocam lastik işi çok önemliymiş, taktırınca anladım birde o yağmurda sanki eski lastiklerle kuru asvalt gider gibi gidiyor :queen:

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

O yollları bilirim toprağam ya alaçam bafra arası yol çalışması vardı 2010 yılında ne alemde şu an btrimişlermi bi noktada denizi dolduruyorlardı..

Sedat yol hemen hemen bitti gibi, şu sel olayında açmışlardı aşağıdan gittim bir defa ama son kat asvaltı atılmış değil, aşağısı açılsa bile ben yukardan giderim, düz yolda ne anlıcam motor sürmeden, yukarısı bol virajlı bildiğin gibi tadından yenmiyor :)
Bende de bir huy var arkadaş düz yolda basasım gelmiyor ama virajlı yola gelince deliriyorum :flower: o yağmurda bile 90 100 yapıştırdım valla :queen:

Arkadaşlar merhaba,
2 Gün önce ybr 125 alarak aranıza yeni katıldım.
Çok araştırmalar yaptım. Fakat kafama takılan birkaç nokta var. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

1- Okuduğum üzre ilk 150km 5000 deviri geçmemek gerekiyormuş.
Bu şekilde vites yükseltiyorum ve 5.vitese geldiğimde devir saati 5000-6000 arası motor 70km/s hızla gidiyor. Bu normal mi?

2- Örneğin 3.vitesle giderken durmam gerekti. Önce 2ye sonra 1e alıp duruyorum. Boşa almak için kolu yukarı kaldırdığımda direk ikiye atıyor.
Yani boş'u bulabilmek için ter döküyorum resmen. Püf noktası nedir?

Öncelikle hayırlı olsun.
1. Evet ilk 1000km fazla gazlamamak gerekiyor, servis kitapçığında ayrıntılı olarak yazar.
Devir normal herkesin o devir o hızı yapıyor, sıkıntı yok yani.
2. Boş olayına zamanla alışacaksın, ona yapılabilecek bir şey yok :)

Yani şu an 70'i geçemem normal öyle mi? Daha fazla gaz verirsem motor parçalanacak çünkü :)
boş olayına alışana kadar şanzımanı dağıtmasak bari :)

Yani şu an 70'i geçemem normal öyle mi? Daha fazla gaz verirsem motor parçalanacak çünkü :)
boş olayına alışana kadar şanzımanı dağıtmasak bari :)

Yürüyen motorda 1 e atmak sakıncalı. Vitesleri kademe kademe düşürmeye alışın. 3 > 2 > yavaş bir dokunuş ile boş a geçer . 1 den yavaşça çekmeniz lazım ki boşa geçsin :)

Yürüyen motorda 1 e atmak sakıncalı. Vitesleri kademe kademe düşürmeye alışın. 3 > 2 > yavaş bir dokunuş ile boş a geçer . 1 den yavaşça çekmeniz lazım ki boşa geçsin :)

Yok hocam zaten artık durma aşamasına gelince 2deyken aşağı dogru basıyorum. Tak! 1'e geçiyor. Hadi diyorum yukarı kaldırayım boşa geçsin. Tak! 2'ye atıyor. Küfürler başlıyor bende sonra. Ayarına tüküreyim ya. Nasıl olcak bu iş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar