Selam ybrciler,
4-5 temmuzda yaptığım muğla- izmir seyahatımı anlatmak istedim.
4 temmuz saat 06:30 sularında hazırlandım benzinimi her zaman aldığım yere gidip doldurdum sonra balıklara yem vermek için eve geri döndüyordum ve yolda kaskıma tatlı bir güvercin günaydın öpücüğü verdi.. sarsıntıyla bütün uykum dağıldı tabii kuşa bi şey olmadı hızım 40-50 arasıydı... güne güzel bi süprizle başladım kısaca...
neyse saat 06:48 de tekrar marşa bastım ve yola koyuldum bunaltan sıcaklardan ötürü pek kalın giyinmemiştim yaklaşık 20 km sora bir benzinliğe girip gazete alıp içime sardım çünkü şehirler arası yolda sabaha karşı hava inanılmaz soğuk oluyomuş öğrenmiş oldum.
sabah erken saat olduğu için yollar boştu güzel güzel devam sorunsuzca devam ettim genelde hızımı 8000 devirde 90km de tutmaya çalıştım ekonomik olması için ama sollamalarda ve arada sıkılınca gazı sonuna dayadığımda çok oldu. tek kişi arkada çantamla 110km ye kadar çıktım hafif eğimli yollarda 120km yi gördüğümde oldu.
güneş iyice etkisini gösterdikten sora kendimi yol kenarına attım güneşlendim

cok üşümüştüm yarım saat mola verdim.
izmir hatay-üçyolda ki arkadaşımın evine verdiğimda saat 10:05 idi yani ortalama 3 saat 10 dakiakada gittim.
yolculuk güzeldi rahattı, yorulmadım sadece üşüdüm tedbirsizlikten oda... ertesi gün muğlaya geri döndüm... git gel ve izmir içiyle beraber 485km yol yaptım 40ytl benzin almıştım ve 510km yol gittim bu benzin ile...
son bir not: otobandan geçecek olan arkadaşlar yola çıkmadan bozuk paralarını ve bileti aldıklarında koyacakları yeri ayarlasınlar yoksa benim gibi vakit kaybına ve arkadaki araçların kornalarına maruz kalabilirler
herkese keyifli sürüşler...
--------------------------------
bide bir sorum olacak arkadaşlar,
benim zincirde gerilme ve gevşeme oluyor, yani zincir donerken bir gevşiyor bir geriliyor ve hafif bir ses yapıyor, motoruda hafif germe noktalarında kasıyor gibi bi his veriyor bana.
motorcular dişli zincir takımını deişmesi gerek diyor, ancak 200ytl civarında orjinaline fiyat verdiler, çin malıda almak istemiyorum acaba nası hallolur bu iş okadar masrafa girmeden?
yada fiyat konusunda özellikle büyük şehirlerdeki arkadaşlar bi araştırma yapabilirmi?
motor 14.000 e yaklaşıyor üzerindeki orjinal zincir takımı.