Yamaha Yamaha XT660Z Tenere

Dün bir tenereyi Yamaha servisine gösterdik 20000 km'de sağında solunda yatmadan dolayı çizikler var ve arka fren pedalı eğilmiş ancak motorun genel durumu iyi dediler. Çizikleri dert etmeye gerek yok diye düşündüm ancak yine de soru işareti oluyor siz ne düşünürdünüz ?

Şase, blok kondüsyon noktasında usta okey verdiyse çiziğe takılmayın.. detaylara dikkat ederek motorun hor kullanılıp kullanılmadığı noktasında fikir edinebilirsiniz.. (lastik, zincir, keçeler...)

bu arada şu açtığım konuya yorumlarınızı bekliyorum özellikle tenereci arkadaşlar; http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/180317-ic-lastikli-motosiklet-lastik-patlamasi-sorunsali-tenere660-new-post.html

F54

Dün bir tenereyi Yamaha servisine gösterdik 20000 km'de sağında solunda yatmadan dolayı çizikler var ve arka fren pedalı eğilmiş ancak motorun genel durumu iyi dediler. Çizikleri dert etmeye gerek yok diye düşündüm ancak yine de soru işareti oluyor siz ne düşünürdünüz ?

çizikleri fazla dert etmeyin tenere saat gibi çalışıyorsa alınır bizim sayfa da bi eleman var 09 mod tenere 170000 km de :)
yani 30 40 bin km pek fazla sayılmaz yani
benim aldığım da çizikler vardı birkaç defa da ben düştüm ama makina gitmeye devam ediyor
sıfır çizik bi motosilet istiyorsanız bence tenere sizin için yanlış seçim olabilir

Motoru ilk gördüğümde ben de sizin gibi düşünmüştüm sonuçta ben de 0 aldıktan sonra devirebilir, çizebilirdim. Eve gidince acaba acele mi ediyorum, biraz daha mı baksam dedim. Sağolun içimi rahatlattınız. Bir de bu 2014 model aldıktan sonra akü değiştirmeme gerek var mı ? Üzerinde ekstra led, çakar falan var bunlar aküye ekstra yük bindirmez mi ?

F54

Motoru ilk gördüğümde ben de sizin gibi düşünmüştüm sonuçta ben de 0 aldıktan sonra devirebilir, çizebilirdim. Eve gidince acaba acele mi ediyorum, biraz daha mı baksam dedim. Sağolun içimi rahatlattınız. Bir de bu 2014 model aldıktan sonra akü değiştirmeme gerek var mı ? Üzerinde ekstra led, çakar falan var bunlar aküye ekstra yük bindirmez mi ?

benim de 14 mod ama hiçbir elektrik aksesuarı yok (çakmak soketi usb hariç) orj
akü değişmesine gerek yoktur bitince değişir yani marş basmıyorsa
kaç km de baktığınız motor bakımları zamanın da yapılmış mı buna bakın lastik zincir dişili kontrolü yapın abs li ise abs çalışıyor mu diye anlayan biri baksın bu konu önemli

20000 km'de. Bakımları yapılmış. Akünün ne zaman biteceğini nereden bileceğim ? Tahmini akü ömrü ne kadardır ?

F54

onu kimse bilemez malesef sadece kontrol yapılır ama birkaç gün sonra ne olur onu bilemezler yani

yüksek hızlara çıkmıyorum bi sıkınt olmuyor bende giwi var metal 58 içine bi çuval malzeme alıyor tavsiye ederim ses olayı sıfır
metal çanta alıyorsanız bence giwi veya hepco bakın
birkaç sayfa geride görsel birşeyler bulabilirsiniz.

F54, cevabın için teşekkür ederim. Giwi ya da Kappa düşünüyordum, ama önerdiğin üzere Hepco'ya da bakacağım.

Selamlar..

Arkadaşlar ön camdan, hareket halindeyken titreşimden dolayı ses geliyor tuttuğum zaman ses kesiliyor ne yapmam gerek ? Benzer problemi yaşamış olan var mı ?

20000 km'de. Bakımları yapılmış. Akünün ne zaman biteceğini nereden bileceğim ? Tahmini akü ömrü ne kadardır ?

dostum sulu akülerin ömrü asit katıldığından itibaren 2 yıldır. jel aküler ise maksimum 4 yıldır
bu süreler raf ömrüdür. araç üzerinde en fazla 6 ay bir süre daha fazla gider

dostum sulu akülerin ömrü asit katıldığından itibaren 2 yıldır. jel aküler ise maksimum 4 yıldır
bu süreler raf ömrüdür. araç üzerinde en fazla 6 ay bir süre daha fazla gider

Yani li-ion akü daha mı iyi ? Avantajı dezavantajı nedir ? Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Arkadaşlar ön camdan, hareket halindeyken titreşimden dolayı ses geliyor tuttuğum zaman ses kesiliyor ne yapmam gerek ? Benzer problemi yaşamış olan var mı ?

Yok mu ???

F54

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Yok mu ???

ön kafa yı komple söküp çizik olan yerleri belirleyip o bölgelere çift taraflı bant koymanız lazım

F54

Çizik yerler derken ? Bugün ön rüzgarlığı söküp arasına conta taktık ancak sorun çözülmedi. Rüzgarlıktan gelmiyor demek ki.
zırıltı gelen yerler birbirine sürter ve çizilir yani komple far grubu sökülünce ne nereye temas ediyor belli olur demek istedim

li-ion aküler motosiklet için fazlaca uygun değiller hem şarj süresi hem de ısındığında patlama ihtimali olan şeylerdir
ha derseniz asitli mi jel mi diye jel derim
jel aküler hem hızlı şarj olur hem de gün içinde en az 100 defa reşarj özelliği vardır

Tenere için uygun olan akü yt9b-bs ancak bu tipte bir sürü markanın ürettiği aküler var. Yuasa kaliteli ancak fiyatı da ona göre mesela bosch 200 lira iken yuasa neredeyse iki katı. Siz hangi markayı tavsiye edersiniz ? Yuasa'nın diğer markalara göre bariz üstünlüğü var mıdır ? Teşekkürler.

F54

Tenere için uygun olan akü yt9b-bs ancak bu tipte bir sürü markanın ürettiği aküler var. Yuasa kaliteli ancak fiyatı da ona göre mesela bosch 200 lira iken yuasa neredeyse iki katı. Siz hangi markayı tavsiye edersiniz ? Yuasa'nın diğer markalara göre bariz üstünlüğü var mıdır ? Teşekkürler.

en baba akü 3 yıl zor gider ne marka olursa olsun ömrü bu
marş gücüne göre bi akü seç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar