O kadar güzel yazmışsın ki eline sağlık.. Hani NC kullanma fırsatım olmadı ancak ABS'li bir Tenerem var ve henüz üzerinde 4.000 km. yapmış olmama rağmen bana sonsuz güven ve keyif veriyor.. Hafta içi kullandığım zaman asfalt yolda gidiyorum el mahkum ancak hafta sonu toz toprak çamur ne varsa pat küt giriyorum ve işte o zaman daha çok seviyorum motorumu..
Henüz 7.000 km.'de olduğu için üzerinde Pirelli Scorpion lastikler var ancak yazınız üzerine Michelin Sirac'ı merak ettim.
F54 Bilgilendirme için teşekkürler.
Bir sorum olacak; İvme,atiklik ve sürat konusunda yorumlar mısın NC ve TENERE' yi?

F54 süper bi inceleme olmuş ve çok objektif. Vakit ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim, kazasız belasız sürüşler
Bu motosikletin şehir içinde şöyle guzelligi oluyor kaldırıma in cik atla zipla her türlü gider
Yani asfalt lastigi takip istedigin gibi sehir içinde gezebilirsin
Ben hafif endoru lastigi taktim yolda guzel oldu stabilize de daha deneme yapmadim bu hafta sonu kamp a gidip bi 70 km stabilize de deneyecegim
Yayla merkezr git gel o mesafede oldugundan tam anlamiyla öğreneceğiz
Scorpion trail veya metzeler lastikle sadece asfaltta kulkanip memnun kalan kullanicilar var
Her zaman şehir içi kullanılır fakat sizin boy pos nasil yani 1.70 lik adam orj yukseklikte cok cok zorlanır
Fakat alçatma kiti ile o sikinti da çözülür
İlla bu hacimde motor bakiyorsaniz her daim şehir ici icin nc de bakabilirsiniz

Bu motosikletin şehir içinde şöyle guzelligi oluyor kaldırıma in cik atla zipla her türlü gider
Yani asfalt lastigi takip istedigin gibi sehir içinde gezebilirsin
Her zaman şehir içi kullanılır fakat sizin boy pos nasil yani 1.70 lik adam orj yukseklikte cok cok zorlanır
İlla bu hacimde motor bakiyorsaniz her daim şehir ici icin nc de bakabilirsiniz
Boy konusu kesinlikle doğru.. Benim çok yakın arkadaşımın boyu 1.80 civarı.. Hiç denemeden, test etmeden Tenere aldı ABS'li (2-3cm. daha alçaktır ABS olmayana göre) ilk bindiğinde parmak uçları yere değdi ve "yok ben binemem buna" dedi.. 1 ay sonra hiç kullanmadığı motoru sattı.. Dolayısıyla kesinlikle önce gidip Tenere'ye binin derim..
Gozlemleriniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Tenere`nin ne kadar yuksek oldugunu biliyorum, boyum da 1.86 zaten.
Nc test etme sansim da oldu, kullaninca on yargili oldugumu anladim, daha tepkisiz bir motor saniyordum hep ama oyle degilmis.
Sehir icinde yuksek motosikletin daha genis gorus acisi sagladigini ve avantajli oldugunu dusunuyorum.
Yuksek suspansiyonlari ve katir gorunusu nedeniyleTenere`ye her zaman bir baska gozle baktim :joker:
Bol eglenceli, sifir vukuatli geziler dilerim![]()

Forumdan `berkcigdem` de aktif uyelerimizden ve Tenere kullanicilarindan.
Xt 660 X/R basligina gozlemlerini yazmisti.
Her gordugumde, `ulan alamadik su attan bir tane` diye hayiflandigim bir makinedir kendisi.
Facebook sayfasinda uyelerden bir kaci on amortisorde iyilestirmeler yapip, tamamiyle farkli ve iyilestirilmis bir surus elde ettiklerini soylemislerdi.
Benim sorum yuzde yuz asfalt kullanicisi olan birisi bu makineyi alsa , sehirin merkezinde tank gibi jiple gezen adamlar gibi yanlis bir secim yapmis mi olur.
Aslani dogasindan alip kafese koymak gibi olur demisti birisi.
Alacak imkanim yok ama, 4 silindirli sport touring/naked modelleri zaten hic dusunmedim. Iki silindirli Sv650,er6n gibi motorlara gore ne gibi bir dezavantaji olur ? Titresim isini kabul ettik diyelim.
F54 masallah hayirli olsun, kazasiz belasiz surusler.
"berkcigdem" dostum, çok güzel yazmış ve fotoğrafları da aynı güzellikte çekip bizimle paylamışsın...
Ben Tenere'mi 3.300 km'de satın aldım, şuan 7.500 km. oldu ve inan aldığım günden bugüne sesi ve gidişinde fark görüyorum.. Psikolojik mi veya motora mı alıştım bilmiyorum ama hissediyorum..
Dediğin gibi 20-21 bin km.'leri de sabırsızlıkla bekliyorum.. Henüz 4 ay olduğu için ve bu yaz yıllık iznim olmadığı için tura çıkamadım ancak seneye dolu dolu bir yaz ve rota beni bekliyor inşallah..
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sis farı mevcut motorunda, facebook'ta Tenere Türkiye grubuna da üyeyim orada da birçok sefer konuşuldu ama kafam karışık.. Bilindiği üzere Tenere'nin elektrik aksamı biraz hassas, özellikle ABS'li Tenere'ler için elektrik çok daha önemli çünkü akü deponun altında olduğu için ulaşımı çok zor..
Ben henüz motora ne çakmak girişi ne de sis farı taktırdım.. Ancak hergün araştırmaktan da bıktım.. Direkt kullanıcı yorumu olarak, sis farı olayını biraz açar mısın?
Bağlantıları nereden çekip yaptın, direkt aküden mi yoksa gidonun altındaki boş soketten mi? Tavsiye ediyor musun?
Yorumlarını bekliyorum dostum.. Şimdiden teşekkürler..
merhabalar herkese sonunda bayide kalan son race blue tenere ye kavuştum önce scooter ve cbf 150 kulanıyordum motor çok güzel cok keyıflı sadece 120km gittikten sonra sele de agrı yapmaya başlıyor . full depo benzın ıle 280km de ışık yanmaya başlıyor 5.000 devir gecmıyorum cogu kışı 500km gittiklerini söylüyorlar kafayı yıcem acaba benım motorla mı alakalı rodajda olduğu ıcın mı . tekeriniz düz bassın izmirde tenereci arkadaşlar varsa tanışmak isterim nadir görüyorum izmirde tenere
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------
buradayız![]()