Yamaha Yamaha XT 660 R/X Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ön lastik havasını yıkamacı yağlamacı amcanın aklına uyup 29 değil 27 yaptım alet daha bi güzel oldu tavsiye olunur
bu arada motoru satmaktan vazgeçtim ilanı kaldırdım. seviyom onu :) at gibi yaw. asfalt modeli falan dedim de yüksek motor seviyom. yapacak bişey yok. 750 tl masrafa girdim bi de. zincir dişli takımı buji hava filtresi akord ayarı gidon bilyası ( bunu usta tutturdu diye değiştiriyom çok ta lazım değildi) kışa girerken de antifiriz fren yağı vs bi bakım daha tepe tepe binecem :)
Enduronun havaları az oluyo demekki ben 33-36 Kullanıyorum.
hava demişken geçen gün yolda giderken arka lastiğim patladı Viraja girince atmaya başladı Allah'tan hızlı değildimde kenera yanaşabildim.
Dublex yapma çalışmalarına giricem :)
zincir dişli seti ne kadar ?
ne oldu yaw dersden mi bıraktı seni? :) casillas kardeş sen bi ara takoz bakıyodun değiştirdin mi? nerden kaça buldun? 6 lı takım satılıyor demi. 3x2 parça yanlış hatırlamıyosam. benimkiler de hafiften aşınmış. kışa falan değiştirmek ister
Benden bir hafta önce arkadaşım servisten aldı 45Liraya bende aradım fabrikada yok sipariş veririz dediler başka yerlere felan sordum birinde bulduk 120TL dedi yuh artık sonra başka biyerden 1 hafta sonra haber geldi 60TL diye ondan gittim aldım.
http://www.motoland.com.tr/ilet.htm Buraya bir sor ellerinde var mı.4x2 takozlar.

zincir skf değil sfr markaymış. var mı kullanan?

ben kulandım 2 donem kullandım sirkecide 60tl ile 80 tl arasında satıyorlar 6 bin km ye kadar zincirde hic bişey olmuyo ama sonunda uzamaya basladıgı zaman bi anda uzuyo o zamanı iyi takip etmen lazım ilkinde ben onemsemeiştim yanı bi anda uzayıcagını tahmin etemmiştim otobanda giderken attı zincir allahtan tez farkına vaardım yavasladım ucuz kurtuldum yani olan adanadan getirtigim dişliye oldu tabiri caizse biçti dişliyi. 2 ci sefer aldım onu 6 bine kadar sorunsuz kulandım sonra degiştirdim uzamasını beklemedim anlıcanız simdi ise did kulanıyorum cok uygun fiyata alma yolunu buldum eger isterseniz sizede temin ede bilirim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------

ne oldu yaw dersden mi bıraktı seni? :) casillas kardeş sen bi ara takoz bakıyodun değiştirdin mi? nerden kaça buldun? 6 lı takım satılıyor demi. 3x2 parça yanlış hatırlamıyosam. benimkiler de hafiften aşınmış. kışa falan değiştirmek ister
arkadaşlar tokozlar 6 degilki 4 lü 4x2 1 ay once sipariş verdim 16 avro hala beklemedeyim gelir heralde:) lastik ölcüleride benim ön 26 arka 28 kullanıyorum cok idaaal fazla basınca cok kayıyo firenlemelerde

Son düzenleme:
zeko kardeş did uygun fiyat nerden buldun? bi yazıver bi dahaki zincire aklımızda olsun. 6 binde uzama işi kötüymüş arka göbek şu an ön 3.çizgide. biraz müsade var yani uzamaya. önceki zincir arka 3.çizgideydi. :) modifiye harley gibi olmaya başlamıştı :) ö
ben kulandım 2 donem kullandım sirkecide 60tl ile 80 tl arasında satıyorlar 6 bin km ye kadar zincirde hic bişey olmuyo ama sonunda uzamaya basladıgı zaman bi anda uzuyo o zamanı iyi takip etmen lazım ilkinde ben onemsemeiştim yanı bi anda uzayıcagını tahmin etemmiştim otobanda giderken attı zincir allahtan tez farkına vaardım yavasladım ucuz kurtuldum yani olan adanadan getirtigim dişliye oldu tabiri caizse biçti dişliyi. 2 ci sefer aldım onu 6 bine kadar sorunsuz kulandım sonra degiştirdim uzamasını beklemedim anlıcanız simdi ise did kulanıyorum cok uygun fiyata alma yolunu buldum eger isterseniz sizede temin ede bilirim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------

arkadaşlar tokozlar 6 degilki 4 lü 4x2 1 ay once sipariş verdim 16 avro hala beklemedeyim gelir heralde:) lastik ölcüleride benim ön 26 arka 28 kullanıyorum cok idaaal fazla basınca cok kayıyo firenlemelerde

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

33-36 çok değil mi kardeş? üşenmedim senin için klavuza baktım şimdi. 30-30 diyor havayı.(tek kişi) şişirme o kadar çok zıplarsın frende kayarsın. çok hafif yakıtı azaltmaktan başka bi faydası yoktur şişik lastiğin
Enduronun havaları az oluyo demekki ben 33-36 Kullanıyorum.
hava demişken geçen gün yolda giderken arka lastiğim patladı Viraja girince atmaya başladı Allah'tan hızlı değildimde kenera yanaşabildim.
Dublex yapma çalışmalarına giricem :)
zincir dişli seti ne kadar ?

Benden bir hafta önce arkadaşım servisten aldı 45Liraya bende aradım fabrikada yok sipariş veririz dediler başka yerlere felan sordum birinde bulduk 120TL dedi yuh artık sonra başka biyerden 1 hafta sonra haber geldi 60TL diye ondan gittim aldım.
http://www.motoland.com.tr/ilet.htm Buraya bir sor ellerinde var mı.4x2 takozlar.

---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

bayram yolculuğuyla ilgili motora karşı sevgimi arttıran bir olayı anlatmak istiyorum. eve 10 km kadar kala ufak bir çukurdan geçtim ve motor arızası lambası yandı (kamera işareti gibi bişey) alet yavaşladı. bi gaz yiyor bi yemiyor. beyin enjeksiyon gitti motor 1 ay yatar yandık dedim.5-6 km o şekil devam ettim. kasisten geçerken istop etti kaldı. sıfır elektirik. ekran lamba hiçbişey yok. akü kutup başı çıkmış. vidadan değil sıkmalı kelepçeler var ya çıplak kablolu. ordan. buraya kadar herşey normal. istop ettiği yer bi akrabanın dükkanın önü ve akraba oto elektirikçisi. çağırdım 2 dakkada yaptı leğimlendi. nerde bozulacağını bile biliyor efsunlu bu motor :)

Kitapcıkta supermotosu için mi 30-30 yazıyo benim motorun arka salıncaktaki çıkmış o yüzden buz motoru aradım 33-36 dedi.Ön 120 arka 160 Arka takozlar tenere ile felan aynı ama adamlar stok tutmuyo herşeyi sipariş :)

İyi Bayramlar bu arada.Benimde zincir dişli did eski sahibi değiştireli 5000km felan oldu demişti zincir işi önemli ramazandan önce arkadaş zinciri koparmış dişliyi kütüklerin takıldığı göbeyi felan dagıtmış 550TL'yi mi neydi masrafı.

zincir işi harbiden mühim. en zor işi yapan parça o. saniyede bir gevşe geril. gevşek tutmamak lazım. iyi bakmak lazım. ben 2-3 yağlamada bir gaz yağıyla silip temizliyorum. bazen yanımda sprey gezdiriyorum. kopmasından ziyade kitlemesi sakat. karpuz gibi yerdesin kaçış yok

bugün sildim temizledim zincirinide gerdirdim ben balata spreyi ile temizliyorum.

öle çok tortu felan olmuyo bende ilk günki metal rengini çıkartıyo bide buyuk bez parcasıylada siliyorum tertemiz ediyo ama 1 kutu yetmiyo bana :)

1 litre gaz yağı aldım ben fırçayla sür babam sür çok bereketli :) eski usül mazot da olur silmeye. bi kere köyde gazyağı yoktu mazotla sildim o da şahane

birde lastik basıncı uzun yolda birde sıcak havalarda 3 4 psı artıyo onuda dikkate almak lazım ben benim makinaya ön 26 27 basıyom arkayada 28 29 basıyom bence idaal cunku fazla basınca frenlemelerde cok kayıyo

Son düzenleme:
Evet bende lastikleri ısıtmadan havalarına bakıyorum sıcak lastıkle çok fark ediyo.

Yarın o zaman 30-30 yapayım deniyim.

gevşek zincir ihmalliğinin cezasını ben geçen yıl ucuz atlattım valla.
toroslarda geziyoruz,bir molada zinciri gevşek gördüm,daha öncede arada gevşiyor ustaya sıktırıyordum.
dönünce sıktırırım dedim,olan oldu.
hafif bir rampada açtım gazı,torkun keyfini çıkarıyorum
küüt diye bir ses,motor yavaşça durdu,baktık zincir dolanarak kopmuş
bereket kopmuş kopmasa...
dağ başı sayılır yapacak hiç bişey yok,hemen bir kaç çocuk geldi
-mustafa usta var amca daha önce yanaha servisinde çalışmış.
aradık ustayı,hemen bir panelvanla geldi attık motoru,dükkana...
rus motoru zincirine iki bakla ekleyerek taktı,ooo süper....
bir hafta falan o şekilde bindim,did zincir alıp taktım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar