Yamaha Yamaha Xt 600 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben motoru bilmem ama teknik veriler çok iyi. buyrun

Make Model
Yamaha XT 600E
Year
1999
Engine
Air cooled, four stroke, single cylinder, 4 valves per cylinder.

Capacity
595
Bore x Stroke 95 x 84 mm
Compression Ratio 8.5:1
Induction
28mm Y26PV carb
Ignition / Starting
T.C.I. digital / electric
Max Power
45 hp 32.8 KW @ 6500 rpm (rear tyre 38.1 hp @ 6300 rpm)
Max Torque
48.1 Nm @ 5500 rpm
Transmission / Drive
5 Speed / chain
Front Suspension
41mm Telescopic forks, oil damped
Rear Suspension
Rising rate monoshock
Front Brakes
Single 282mm discs 4 piston calipers
Rear Brakes
Single 220mm disc 2 piston caliper
Front Tyre
90/90-21
Rear Tyre
120/90-17
Dry-Weight / Wet-Weight
156 kg / 170 kg
Fuel Capacity
15 Litres
Consumption average
18.0 km/lit (yani 100 km'de 5,5 lt)
Braking 60 - 0 / 100 - 0
14.7 m / 41.8 m
Standing ¼ Mile
14.3 sec / 138.4 km/h
Top Speed
160.3 km/h

Model olun
Yamaha XT 600E
Yıl
1999
Motor
Hava, dört zamanlı, tek silindirli, silindir başına 4 valf soğutulur.

Kapasite
595
Çap x Strok 95 x 84 mm
Sıkıştırma Oranı 8.5:1
Indüksiyon
28mm Y26PV carb
Ateşlemeli / Başlangıç
T.C.I. dijital / elektrik
Maksimum Güç
45 hp 32.8 KW @ 6500 rpm (arka lastiği 38,1 hp @ 6300 rpm)
Maksimum tork
48.1 Nm @ 5500 rpm
Iletim / Sürücü
5 Hız / zincir
Ön Süspansiyon
41mm teleskopik çatal, sönümlü yağ
Arka Süspansiyon
oranı amortisör Rising
Ön Frenler
Tek 282mm disk 4 pistonlu kaliperler
Arka Frenler
Tek 220mm disk 2 piston kaliperli
Ön Lastik
90/90-21
Arka Lastik
120/90-17
Kuru Ağırlık / Islak-Ağırlık
156 kg / 170 kg
Yakıt Kapasitesi
15 Litre
Tüketimi ortalama
18.0 km / yaktı (Yani 100 km'de 5,5 lt)
Frenleme 60-0 / 100-0
14,7 m / 41.8 m
¼ Mile Daimi
14.3 sn / 138,4 km / h
Üst Hız
160,3 km / h

Kaynak: # ixzz155h1vqql http://www.motosiklet.net/forum/mot...600-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

güzel makina gülegüle kullanın kazasız belasız:cat:

Model olun
Yamaha XT 600E
Yıl
1999
Motor
Hava, dört zamanlı, tek silindirli, silindir başına 4 valf soğutulur.

Kapasite
595
Çap x Strok 95 x 84 mm
Sıkıştırma Oranı 8.5:1
Indüksiyon
28mm Y26PV carb
Ateşlemeli / Başlangıç
T.C.I. dijital / elektrik
Maksimum Güç
45 hp 32.8 KW @ 6500 rpm (arka lastiği 38,1 hp @ 6300 rpm)
Maksimum tork
48.1 Nm @ 5500 rpm
Iletim / Sürücü
5 Hız / zincir
Ön Süspansiyon
41mm teleskopik çatal, sönümlü yağ
Arka Süspansiyon
oranı amortisör Rising
Ön Frenler
Tek 282mm disk 4 pistonlu kaliperler
Arka Frenler
Tek 220mm disk 2 piston kaliperli
Ön Lastik
90/90-21
Arka Lastik
120/90-17
Kuru Ağırlık / Islak-Ağırlık
156 kg / 170 kg
Yakıt Kapasitesi
15 Litre
Tüketimi ortalama
18.0 km / yaktı (Yani 100 km'de 5,5 lt)
Frenleme 60-0 / 100-0
14,7 m / 41.8 m
¼ Mile Daimi
14.3 sn / 138,4 km / h
Üst Hız
160,3 km / h

Kaynak: # ixzz155h1vqql http://www.motosiklet.net/forum/mot...600-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html

güzel makina gülegüle kullanın kazasız belasız:cat:

Bayramdan sonra bu makineden kısmetse alacağım bilgi için tşk. ederim.

VIA

Bayramdan sonra bu makineden kısmetse alacağım bilgi için tşk. ederim.

Al al temizini denk getirirsen hiç durma :) pişman olmayacağın bir makina :cat: torku çok iyi beygiri yeterli fazla bakım gerektirmiyor her yola gidiyor en soğuk sabahlarda bile tek marşta alıyor.

Daha önce 97 sini kullanmıştım sattım arada başka motorlar kullandım pişman oldum 4 ay önce 99e kasasını aldım ve mutluyum:)

Al al temizini denk getirirsen hiç durma :) pişman olmayacağın bir makina :cat: torku çok iyi beygiri yeterli fazla bakım gerektirmiyor her yola gidiyor en soğuk sabahlarda bile tek marşta alıyor.

Daha önce 97 sini kullanmıştım sattım arada başka motorlar kullandım pişman oldum 4 ay önce 99e kasasını aldım ve mutluyum:)

Motorun kaporasını verdim, hayırlısı ile bayram sonunda alıcam. Makine temiz gerçekten, motor grenajlarının boyası dışında ellenmemiş ve etiketleri üzerinde deposunda boya yok. Açıkcası bu tarz bir motor düşünmüyordum, kime sorduysam bu motoru sizin gibi met etti. Bakalım :) uzun seneler beraber olucaz :)

elimdeki cg yle kafa kafaya takaslıcaz, niye parama yazık olsun ki , bu motorlar hakkında bilgi sahibiyseniz fotoğrafa bakılarak anlaşılacağı kadarıyla beni de bilgilendirebilirsiniz, teşekkürler.

elimdeki cg yle kafa kafaya takaslıcaz, niye parama yazık olsun ki , bu motorlar hakkında bilgi sahibiyseniz fotoğrafa bakılarak anlaşılacağı kadarıyla beni de bilgilendirebilirsiniz, teşekkürler.

Sen beyendiysen sorun yok dostum, 6. resimde bir şeyler eksik gibi duruyor biraz masraf etmen lazım. Hayırlısı...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:40 ----------

Arkadaşlar bu gece gittim ve xt600 üme kavuştum. Gerçekten dediğiniz gibi çok dengeli bir makine. Daha yıkatmadım bile yaklaşık 10 km gezdim. Sahibine söz verdim p.tesi noter satışına alana kadar risk yok :(

İlk defa bu makineyi kullandım ve tork manyağı oldum :) böyle bir güç yok... Denge desen piaggio ları aratmıyor. Bir kaç aksesuar almam gerekicek. Yakında fotoları koyucam.

Her zaman geldiğim kasımpaşadaki vespa servisine muhittin ustamın yanına geldim, kendisine cross ve endro tutkunu olduğundan motorumla özenle ilgilendi. Arka lastiğim patlaktı onu yaptık, ayaklık yağ buji ıvır zıvır gerekli şeyleri yaptık şimdi. Sağolsun ilgilendi. Kısmetse yılbaşından sonra bir kaç aksesuar ve lastik almam gerekicek. Lastikler 440 tl fiyat verdiler metzeller ve pirelliye .

sizce lastik ne almalıyım, ağırlıklı şehir içi kullanıcam.

VIA

Her zaman geldiğim kasımpaşadaki vespa servisine muhittin ustamın yanına geldim, kendisine cross ve endro tutkunu olduğundan motorumla özenle ilgilendi. Arka lastiğim patlaktı onu yaptık, ayaklık yağ buji ıvır zıvır gerekli şeyleri yaptık şimdi. Sağolsun ilgilendi. Kısmetse yılbaşından sonra bir kaç aksesuar ve lastik almam gerekicek. Lastikler 440 tl fiyat verdiler metzeller ve pirelliye .

sizce lastik ne almalıyım, ağırlıklı şehir içi kullanıcam.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı dilerim.

Bende lastikleri değiştirecem baharda,araştırıyorum metzeller olabilir.

Motosikletin herzaman tek marşta çalışması için stop etmeden bi 300_400 metre önce benzini kapatın veya durduğunuzda musluğu kapatıp karbüratördeki benzinin yanmasını sağlayın.

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanı dilerim.

Bende lastikleri değiştirecem baharda,araştırıyorum metzeller olabilir.

Motosikletin herzaman tek marşta çalışması için stop etmeden bi 300_400 metre önce benzini kapatın veya durduğunuzda musluğu kapatıp karbüratördeki benzinin yanmasını sağlayın.

Tşk. ler tavsiyeni deneyeceğim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:28 ----------

metzeller tourance anes motorda ön-arka 350 tl.

BU gün anes motora gittim 360 tl ye metzeller i veriyor 2010 nisan ayı tarihide lastiklerin. Daha uygun ne alabilirim başka?

Nasıl memnunmusun yeni lastiklerden ?

Daha dün taktırdım, motor yapıldı komple, elektrik tesisatı elden geçti. İlk takılan tekerleklerin üzerinde mum gibi bir madde vardır ve deli gibi kayıyor. 200 - 300 km den sonra lastikler hakkında detaylı bilgi vericem.
Şu anda şarj sorunu mevcut bu gün tekrar ustama gittim bıraktım motoru :(

VIA

İnşallah en kısa zamanda çözülür şarj problemi ve tadını çıkarırsın xt nin :)

burası çok soğuk biz binemiyoruz motosiklete oyüzden lastik değişimini baharda yaparım.

İnşallah en kısa zamanda çözülür şarj problemi ve tadını çıkarırsın xt nin :)

burası çok soğuk biz binemiyoruz motosiklete oyüzden lastik değişimini baharda yaparım.

İnş. motoruma bir an önce kavuşurum, sonuçta 16 yaşında makine :) ufak tefek sorunları eksikleri var, sağolsun ustam xt konusunda tecrübeli ama yawaş eli :(

Bu hafta da burdada çok soğuk hava ustamda dükkanda kalsın dedi bitince haber veririm dedi... XT nin hala tadını çıkaramadım maalsef.

Motoruma sonunda zaman ayırdım ve yürüyen aksamı bitti. Bir kaç aksesuara ihtiyacım var, elcikler tamam ama, fren rüzgarlığına ihtiyacım var, nereden ve ne kadar bulabilirim?

931.jpg

932.jpg

934.jpg

Son düzenleme:
Xt aldım diye mi herkez sustu :) Nerdesiniz?? :p

motorun hayırlı uğurlu olsun,lastiklerinden anlaşılacağı üzere sende benim gibi pek dağlara taşlara çıkmayan birisin.o zaman bu motorun hakkını uzun yolda vermelisin,seni hoşnut edeceğine inanıyorum.
xt600 almak kesinlikle çok doğru bir seçim,6 yıllık motor hayatımda xt 600 7. motorum ve en uzun süre kullandığım motordur.satmaya kıyamıyorum nedeni ise çok açık; türkiye şartlarında uzun yola yapıcaksan şöyle karadenizden anadoluya falan enduro şart yol durumları malum.yakıtta öyle abartılacak kadar değil ortalama 4.2l-4.5l 90-100km/h,kolay kolay arıza çıkaracak bir motor yapısı yok kara düzen,koklat karbüratöre benzini çalışsın misali.
her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu motorunda kusurları var;
1-selesi sert ve şekilsiz,biraz modifiye ister.
2-her 500km bir yağını kontrol etmek gerekir,ısı yüksek olduğu için motoryağı buharlaşıyor özellikle yazın.onu da ipone gibi yüksek ısılara dayanabilen motor yağı kullanırsan eksiltmeyi azaltabilirsin.
3-motoru 1 haftadan fazla çalıştırmayacaksan;motoru stop etmeden önce benzin musluğunu kapatıp motor kendi kendine stop edene kadar çalıştırmalısın.sebebi ise;eğer karbüratörde benzin kalırsa,meme ucundaki plastik memeye yapışıyor ve marşla onu açana kadar uğraştırıyor,benzin musluğunu yazdığım gibi kullanırsan tek marşla çalışacağından emin olabilirsin. tutki unuttun kapatmayı 1 ay motor yattı,telaşlanmaya gerk yok,benzin musluğunu kapat,karbüratöre giden hortumu musluktan çıkar ve hortuma üfle,pıt diye ses duyacaksın.bu ses meme ile plastiğin ayrılma sesidir,hortumu tak musluğu aç ve marşa bas.

başka herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım bu motorla,inanıyorum ki senin tatmin edecektir.biraz uzun oldu kusura bakma.... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar