Yamaha XT 125X ve başlangıç motoru hakkında...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Niye ki abi. Ben böyle bir motorla öğrendim (10 dakikada). Bu benimkinden bile ufak.

Ha cruiserden başlangıç motoru olmaz dersen. Saygı duyarım, şapka çıkartırım, gömlek çıkartırım.

------------------------------Edit----------------------------------
Başlık dahada kabarmasın diye buraya yazayım. Kalite konusunda kesinlikle haklısın Mete abi. Zaten yazarken Çin malı ve kalite konusunda tatminkar olmadığını eklemiştim. Ben de sürekli olarak kullanacak olan kimselere regal-raptor u kendim kullanırken bile pek tavsiye etmezdim. Alma amacım boy ile aynıydı. Ucuz-şık-koruma demirli- en önemlisi öğrenme amaçlı olmalı.

O motor yukarıda saydığım bütün şartları sağlamıştı. Bende kendisiyle 1000 km devirdikten sonra görevini tamamladı ve ihtiyacı olan birisine verildi (Tabi adamın hen ihtiyacı hem de parası vardı:mrgreen: )

Bu benimkinden bile ufak.
Ufak dediysem 160 kg:queen:

Akira' Alıntı:
Bu benimkinden bile ufak.
dostum önemli olan işlevi ona katılıyorum...ama kafamızdaki kalite çıtasını biraz daha yükseltsek...ben çin menşeili markaları kimseye tavsiye etmem...ybr...innova...cbr125...hep önerilerim belli kaliteyi yakalamış modeller olmuştur...bütçeye göre tabi ama bence motor önerirken daha seçici olmak lazım...monero mondi vs...ben önermekten kaçınırım...abi şu nasıl bile diyemem...belki göze hoş gelebilir ama sonunda bilirimki bu motor onu yolda bırakacak...hiçde yanılmam...:wiinkk:

boy

@BBRR
boy kime bu motor
Abi motor eşime. Ufak tefek bir hatun. Boy 158cm, ağırlık 50kg. Henüz motosiklet deneyimi yok ancak arkamda çok uzun zaman binmişliği var. Çok yüksek süratlere ve adrenalin salgılatacak sürüşlere alışık kendisi ancak motoru kendisinin kullanması bambaşka. Ancak şunu söyleyeyim, kafasına koyduğunu mutlaka başaran biri. Dün benim motor ayağının üzerindeyken üstüne oturdu. Önce motor ona göre iri olduğundan motoru dikemedi. Ayaklarının sadece ucu değiyor. 5-6 kez denedikten sonra motoru dik konuma getirmeyi başardı. Motora binmişliği olsa 1000RR kullanmasından korkuyorum. Bir de bakmışsın benim motoru alıp gitmiş. Naparım ben sonra? :mrgreen:

@ledo
iş eğer oralara gidiyorsa, cbr 125 yerine şu eskiden titan isiml, olan motorlara bakın bence... Geçen Honda Eğitim 2 de kullandım. Bence çok güzel kullanımı olan şirin bir motor, harika bir başlangıç motoru olur.
Levent abi, dediğin gibi Titan başlangıç motoru için çok uygun bir motor. Bayanlara yakışır mı onu bilemem :)

@mete_han
yukarıda önerdiğin motor bence seçenek bile olamaz be abi...
Yukarıdaki motorun kalitesi çok mu kötü? Kullanıp memnun olmayan var mı? Cruiser bence başlangıç motoru olabilecek en uygun motorlardan bir tanesi. Çünkü yere yakın, alçak, performassız. Gerçi bir o kadar da dengesiz. Ama kullanım kolaylığı olarak bence başlangıç için uygun gibi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
boy' Alıntı:
Yukarıdaki motorun kalitesi çok mu kötü? Kullanıp memnun olmayan var mı?

Bu motor daha yeni geldi sanırım henüz kullanıcısı yok, olsa bile motorun kalitesi hakkında yeterli izlenime sahip olacak kadar km yapmamıştır henüz.

Ama sana eski bir çin motoru kullanıcısı olarak şunları söyleyebilirim.

İncelediğim kadarıyla uzun ömürlü gibi durmuyor. ama ilk 5000 km için buji yakma,titreşim ve titreşim kaynaklı civata gevşetme (bu kısım sürekli kontrol altında tutulmalı) dışında pek problem çıkarmayacak gibi görünüyor. Sanırım bu kullanım kmside da eşinin başlangıcı için yeterli seviyede.

Çin işi şans işi, Bence ikinci el bir virago 250 alsan daha uzun ömürlü olur gibi geliyor. Eşinin ölçüleri dikkate alındığında, eğer tarz olarak beğenirse uzun yıllar bıkmadan kullanacağı bir motoru olur.

Tamamen şahsi fikirlerim :

1) cruiser tipi motorlar, bence yere yakın olsa da başlangıç için uygun değil ( başlangıç ile ilgili konularda fikir yürütebilirim, orta ve son ile ilgili yürütemem :) ) Çünkü, geniş furş açısı ile motsiklet hakimiyetinin kalçadan olan alışkanlıkları yanlış gelişiyor ve dönüşlerde çok zorluyor yeni başlayanı...
Ayrıca cruiser lar gereksiz yere ağırlaştırıldığı için, yeni başlayanları zorluyor ve yine yanlış alışkanlıklar geliştirebiliyor.

2) Bayanlara cruiser yakışmıyor :) İtirazı olanlar, giriş cümlemi okusun lütfen :cherry:

boy' Alıntı:
@ledo

Levent abi, dediğin gibi Titan başlangıç motoru için çok uygun bir motor. Bayanlara yakışır mı onu bilemem :)

Alırsın bir tane ikinci el ( bunlar çok dayanıklı, ikinci elden sorun çıkmaz ) boyatırsın pembeye.... :cherry:
Olur biter, sağlığından önemli mi ?

Son düzenleme:
ledo' Alıntı:
Alırsın bir tane ikinci el ( bunlar çok dayanıklı, ikinci elden sorun çıkmaz ) boyatırsın pembeye.... :cherry:
Olur biter, sağlığından önemli mi ?

kesinlikle katılıyorum ama titan olmasın be abi egzozu kötü :)

boy

@ledo
geniş furş açısı ile motsiklet hakimiyetinin kalçadan olan alışkanlıkları yanlış gelişiyor ve dönüşlerde çok zorluyor yeni başlayanı...
Abi bu dediğine tamamen katılıyorum. Cruiserlerin dengesizliği de bundan kaynaklanıyor zaten. Ağırlık merkezleri özellikle racinglere göre çok farklı. En dengeli motorlar racingler ama onlar da çok güçlü olduğu için başlangıç için uygun değil.

Yokmu şu yukarıdakini pembeye boyayıp burada gösterecek birisi ?

Bi yardımımız dokunsun kardeşimize :cherry:

boy

Başka renkleri de var... Bu yeni kasası oldukça güzel gözüktü gözüme. Yuvarlak far güzel olmuş.

06.jpg

01.jpg

Super Moderator
Rica ederim abi...:rendeer:
Bizim burada bir Honda bayii var; Photoshop Honda:queen:, istediğin modelin istediğin rengi var, istediğinin fotoğrafını hazır bil.:rendeer:

Mehmet CBR 125R neden almıyorsunuz. Niçin istemediğini yazdın da ben mi görmedim.
Ne güzel işte CBR125 tam leyla'nın boyuna da uygun olmaz mı?
XT 125X in sele yüksekliği 830mm çok yüksek pek uygun olmaz bence
http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/urundetay.php?k_id=10&u_id=217

Hem hondacı adam başka marka motora bakar mı?
Hani sen ne diyordun:
Honda hayat onda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Super Moderator
O zaman buyurun Pembe CBR125R:
cbr1254oj.jpg

Daha moru:
cbr1252hf6tz.jpg

Edit: Akira, haklısın biraz daha pembeleştirdim.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Mutluluğun resminde pembe rütujlar yapmışsın olcan (yok yok, mor rütujlar sanki)

boy

@Pizza
Mehmet CBR 125R neden almıyorsunuz. Niçin istemediğini yazdın da ben mi görmedim. Ne güzel işte CBR125 tam leyla'nın boyuna da uygun olmaz mı? XT 125X in sele yüksekliği 830mm çok yüksek pek uygun olmaz bence
Valla CBR125R Leyla'ya uyabilecek en uygun motor tabi. Alçak, hızlı, hafif ve kontrolü kolay. Ama daha sonra satarken problem yaşarız gibime geliyor. Gerçi işe giderken falan ben de kullanırım. Fiyatı biraz pahalı 4.793 YTL. Bir de yanlış bilmiyorsam CBR125R taksitli satışı yok, peşin. Peşin fiyatına taksit yapıyorlarsa olabilir tabi.

05.jpg

04.jpg

03.jpg

01.jpg

evet abi en uygunu olarak cbr125 görünüyor da artık repsol gelmiyor.

ayrıca, şu pembe/mor olayı harbi çok güzel olmuş yav, koltukları da değiştirip farklı bi renk yapıcaksın işte oldu bitti :)

boy

@crato
evet abi en uygunu olarak cbr125 görünüyor da artık repsol gelmiyor.
CBR125R'ın repsolü zaten oyuncak gibi duruyor. Alırsak Leyla hangi rengini beğenirse onu alırız. Siyah olursa da beraber dolaşırken manyak olur, ikimizin motoru da siyah. Offff...

Super Moderator
crato' Alıntı:
ayrıca, şu pembe/mor olayı harbi çok güzel olmuş yav, koltukları da değiştirip farklı bi renk yapıcaksın işte oldu bitti :)
Koltuklar ne renk olsun?:cherry:

boy' Alıntı:
@mete_han
Yukarıdaki motorun kalitesi çok mu kötü? Kullanıp memnun olmayan var mı? Cruiser bence başlangıç motoru olabilecek en uygun motorlardan bir tanesi. Çünkü yere yakın, alçak, performassız. Gerçi bir o kadar da dengesiz. Ama kullanım kolaylığı olarak bence başlangıç için uygun gibi.

bu tip motorları crusıer olduğu için değilde çıktığı fabrika ve menşei açısından beğenmiyorum...hep hayalkırıklığı oluyor sonunda...RR hariç çin malı motorunu seven bir motorsevere rastladım...abi almış olduk bikere seneye satıcam diyor herkes...

sana uygun bişey var bak burada...ama peşin tabi...

http://www.motovirus.com/forum/showthread.php?t=1735

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar