yamaha xs 650 cafe racer projesi

Aleykum Selam, çok şanslısın harbiden :)

Bu alet bende olsa;
*Orj. boyasına yakın boyarım hatta depodaki stickerlarin aynısı çıkartırım.
*Arka çamurluğu iptal ederim.
*Ön çamurluğu çıkartır yerine küçük bir şey uydururum.
*Seleyi yarısı kadar inceltir, enine dikişli modellerden yaptırırım.Nette örnekleri çok.
*Cafe racer gidon ile de işi bitiririm. ( Aklındakiyle hemen hemen aynı sanırım)

evet böyle birşey düşünmüştüm.hayallerimiz aynı sanırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------

peki eksoz nasıl bişey olmalı orjinal mi yoksa ses için yapılmış bir eksoz mu olmalı

Egzoz olarak bence yeni kısa ve konik olan egzozlardan tercih edin (cafe racerlarda sıkca görülen). Ama modern tiptekilerden uzak durun derim.

Bence orjinal halinde topla.
Eğer cafe racer şeklinde değişiklik yapmak istersen,
şaseye müdahale etmeden, gidon , sele , çamurluklar gibi geri dönüşü olan değişiklikler yapabilirsin.
zaten bunları yaptığında görsel olarak yeterli olacaktır.
Şimdiden kolay gelsin.
Bu arada hangi ildesiniz?
Belki gönüllü olarak size yardım etmek isteyecek arkadaşlar olacaktır :)

şaseye müdahale etmeyi kesinlikle düşünmüyorum zaten. antalyadayim bu arada

4 5 senedir calismadigindan motorda sıkıntı varmidir acaba. su yagmur güneş falan gormedi ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

biyerine dokunmayın böyle kalsın.kaç yaşındasınız bilmiyorum ama seneler sonra yaş kemale erdiğinde pişman olursunuz

oldugu gibi toplayacagim insallah. yaslandik artık 33 yasindayim

piyasada olmayan bir motora sahipsin, yıllardır arayıp duruyoruz kaç kişi :) alttaki linke bir göz gezdir, cafe racerdan bobbera kayacak gözün :)

http://www.xs650chopper.com/

kesinlikle katılıyorum hatta başlığı görünce şaşırdım çünkü bir Bobber Türkiye'deki Derya Beyin kırmız bobberını birde zamanında sahibinden de ilanını gördüğüm xs650yi biliyordum 3 etti. Bence yamahanın efsanevi motorlarından biri motora ne yapsan gidiyor.

evetttt sonunda motoru sökmeye başladım inşallah ortaya güzel bişey çıkacak. fotoları ekleyecegiz en kısa zamanda

Selamlar, şimdi size yedek parça lazım olacak, ben şöyle bir site buldum motor contalarını getirmiştim (XS650 değil başka model). Gümrük vb masraflarını da düşünerek XS650 için kullanabilirsiniz, parça katalogları var:

https://en.impex-jp.com/catalogs/moto/yamaha-other/XS-650.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------

evet şasenin boyası yapıldı. motor acıldı piston sekman silindir sibob yenilendi. krom kaplama yapılacak parcalar kaplamaya gönderilecek. depo tekrardan orjinaline boyanacak. komple elektirik tesisatını yenileyecegim. çalışmaları resimleyip yükleyecegim fırsat buldukca

Benim olsa yıkar temizler parlatırım ve orjinal parçalarının hiç birinde kesme biçme oynama yapmam arkadaki çanta demirini sökerim kromajşarı parlatıp mis gibi kullanırım. Maşallah motosikletin görüntüsünü çok beğendim eski boya görüntüsü çok güzel olmuş

Benim olsa yıkar temizler parlatırım ve orjinal parçalarının hiç birinde kesme biçme oynama yapmam arkadaki çanta demirini sökerim kromajşarı parlatıp mis gibi kullanırım. Maşallah motosikletin görüntüsünü çok beğendim eski boya görüntüsü çok güzel olmuş

sayın leokaplann resimlerdi saşe boyanmıi hali degil daha söküldükten sonraki hali. yag ve kirden temizlendi yine orjinal boyası olan siyaha boyandı onun fotosu yok daha. birde motor zaten tamamen orjinaline göre toplanacak kesme biçme olmayacak. bizim yaptıgımız sadece temizlik

Merhabalar benim fikrim kesinlikle orjinal olarak topla bu güzelliği orjinal şekilde devam ettir.Bu arada motor çok güzelmiş

Son düzenleme:
yakıt deposunu nasıl ne ile temizleyebilirim bilgisi olan arkadaslar bi yol gosterirse memnun olurum.
not:içinde biraz benzin kalmış

O ne kadar güzel bir depodur öyle. Yamaha cizgileri çok hos. Nerdeyse 1 yil gecmis üstünden. Acaba motor ne durumda su anda. Merak uyandirici bi konu.

Aynen bir fotoğraf birşey var meraklandım bende. Bu makinaya orjinal hali ile binicen cıncıkk gibi olacak. Cafe racer macer bilmem ben ya.

O ne kadar güzel bir depodur öyle. Yamaha cizgileri çok hos. Nerdeyse 1 yil gecmis üstünden. Acaba motor ne durumda su anda. Merak uyandirici bi konu.
şuan şasesi orjinal boyası olan siyaha boyandı. motor piston sekmanlar siboblar başta olmak üzere yenilendi sadece marş dişlisi ve karbüratör temizligi kaldı. yakit deposu temizlenecek ye boyaya gidecek. krom olması gereken yerler kroma gidecek daha sonrada toplamaya başlayacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar