basto kardeş,teknolojinin ve sağladığı kolaylıkların kötü olduğunu kimse savunamaz.tabii ki arabada da motorda da olması iyi birşey.en azından psikolojik olarak bile rahatlatır insanı.ama eğer tecrübeli ve öngörülü bir sürücü isen,ABS ye çok fazla gereksinim duymazsın,şöyle:
-trafikte bir yolcu minibüsünü takip ederken,biliriz ki el kaldıran bir müşteriye hemen duruverecek,ee şimdi bunu bile bile ben eğer öngörülü bir sürücü isem o minibüsü yakın takip etmem.ya bırakırım gitsin yada geçer giderim.
-yerler ıslak,yağmur yağmış mesela 50/60 la gidilmesi gereken bir yol,eğer ben bu hızdan daha hızlı gidersem motoru/arabayı güvenli bir şekilde durduramayacağım belli.ABS'm var diye maceraya girmenin anlamı yok.o hızlarda 4 tekeri olan ve lastiklerinin yola basma alanı çok daha fazla olan arabayı bile durdurmak meseledir.
tamam ABS,aracın önünün-arkasının oynamasını engelleyip,düz bir hat üzerinde güvenli durmasını sağlar,bunu biliyoruz.ancak şöyle bir bilimsel gerçek daha var ki,ABS'li bir aracın durma mesafesi,ABS'siz bir araca göre daha uzun mesafedir.bana göre tecrübeli ve öngörülü bir sürücü böyle pozisyonlara düşmeyecektir.
belki başka arkadaşlardan da farklı fikirler gelecektir.