ABS konusunda kendi tecrübemi aktarayım fikir versin merak edenlere: Yeni lastikleri takmadan önce üstünde fabrika çıkış lastikleri vardı ve 2 yıllık olmuştu lastikler (motorum 2011), lastikler kötü ve kış şartlarında kullanırken vites düşürmelerde falan arka teker yolu bırakıyordu ve arka gezmeye başlıyordu. Bende motor dengede kalsın diye vites düşürürken hafif arka frene dokunuyordum böylece ABS çok az devreye girip lastiğin ilk kaymaya düşmesini engelliyordu

yani biraz oyuncak gibi kullanıyordum ama çok güvenli vites düşürme yapıyordum. Lastikler çok iyi değilse ve üzerine kış şartları eklendiğinde ABS keyfini kesinlikle tavsiye ederim. Geçen yaşadığım olumlu/olumsuz bir örnek aktarayım bir de: Trafikte dur kalk ilerliyordum bir ara sola doğru baktım kalkıştan sonra tekrar önüme baktığımda öndeki araba da ilerlerken aniden durmuş ve ani fren yapmam gerekti. Ön frene asıldım normalde motorun çakılması lazım ama ABS devreye girdi ve motor normalden biraz fazla ilerledi. Ancak ABS devredeyken ne dengeniz bozuluyor ne de motorun kontrolünü kaybediyorsunuz. Sonuçta frenleme devam ederken gidonu sola kırmayı başarabildim ve aracı 10 cm falan geçerek solunda durdum. ABS olduğu için motora kontrolum devam etti olmasaydı da araca gelmeden önce durmuş olurdum ama ani frenlemeyle durduktan sonra motoru devirirmiydim bilmiyorum
ABS bence en çok şu işe yarıyor, panik frenlemelerde zaten soğuk ter atıyorsunuz bunun üzerine ön teker veya arka teker kaymaya başlayınca motor kontrolu sizden çıkmaya başladığında bu yaşanan stres katlanmaya başlıyor. Ancak ABS motoru dengede ve sizin kontrolünüzde tutmaya devam ettiği için hem stres düzeyiniz artmıyor hem de buna bağlı olarak motora hala hakim olmaya devam ediyorsunuz. Motor hakimiyetiniz devam ettiği ve paniğe kapılmadığınız için hala düşünebiliyor ve kendinizi kurtaracak bir hamle varsa onu yapmaya başlıyorsunuz.
Ben kendi kullanım tarzıma göre absyi faydalı buluyorum. Mümkün olduğunca az frenle motoru kullanan ve beklenmeyen durumlarda ani frenlemeler yerine tehlikeden kurtulmayı planlayarak, yolu okuyarak motor kullanıyorum. Fren yapmam gerektiğinde de motorun kontrolü bende kaldığı sürece frenleme anında da tehlike durumundan kaçmayı planlayarak sürerim. Ani gazlamalar ve sık frenlerle agserif motor kullanmayı seviyorsanız ABS belki de fren mesafesini biraz uzatarak faydasız duruma düşebilir.