Arkadaşlar bugün motora ara bakım yaptım yaptıklarım sırasıyla,
12.07.2014-25.000 KM
1-ipone marka 10W40 sentetik R4000 AS(65TL)
2-2 LT ipone marka radyatör sıvısı radiator liquid-50TL
3-Yağ filitresi
4-Rizoma tip ayna-150TL
5-4 adet ngk marka CR9E buji(takılmadı)-60TL
6-ipone marka 4T fren hidrolik sıvıısı(konulmadı)-25TL
Zincir temizleme,
Zincir temizlemeyi ayrı yazmak istiyorum çünkü bugün benim tüm zamanımı bu işlem aldı,
İlk önce zinciri (o ring did marka) mazot vasıtasıyla didik didik temizledim,ardından zincirin dişlisini muhafaza eden kapağı söküp içini itina ile temizledim(kapağın içinden takribi bir avuç top şeklinde yağ parçaları çıktı) hatta temizleme işlemini falçata yardımıyla yağ yumaklarını keserek yaptım,
Ardından zincirin üzerindeki plastik muhafazayı uğraşsamda çıkartamdım bende eğip bükerek içinde biriken yağ tabakasını falçata yardımıyla kazımak suretiyle içindeki yağ kalıntısını güzel bir şekilde temizlemeyi başardım,
Zincirin ayarını yaptı,sıcaklık dolayısıyla zincirin bolaldığı gözümüzden kaçmadı onuda tekrar eski haline getirdik,
Ustam bana şu tavsiyede bulundu,zinciri muhafaza eden kapağı söküp içini köpük ve tayzikli suyla yıkayıp tekrardan zinciri yağlamamı söyledi,
İpone'nun radyatör suyu motorda rahatlama yaptı ortalama 70-80 km lerde daha önce motor ısısı 85-90° iken sıvıyı değiştirdikten sonra motorun ısısı 75-78° bandıyda idi,takribi 10° düşüş gözlemledim ama tabiki sıkışık trafikte çalışma karakteristiği nasıl olacak buraya yazıcam inş.
Yağ olarak ipone'nun 10W40 sentetik yağını kullandık,daha evvelinden kullandığımız castrol 2T 20W-40 göre daha ince bir yağ motorun rahatlamasının bir sebeide bu olabilir,vites geçişlerinde bir önceki yağa göre farklılık görmedim.
Usta Bujileri değiştermeyi luzum görmedi çünkü bir önceki buji değişiminden 1.920 KM oldu.bir sonraki bakımlarda takılır dedi,
Fren hidroliği ise bizim ustanın imkanları olmadığı için değiştirilemedi,normalde değiştirebileceğini ama içinde hava kalma riski olduğunu belirtti,
O yüzden daha donanımlı bir serviste değiştirecem inş.
Rizoma aynalar,
Uzun zamandan beri gözüm gidiyordu,taktı. Rahatladım güzel oldu,resimlerini koyarım,görüş açısını falanda etkilemedi merak edenlere duyurulur.
Parçalar -330 TL
İşcilik-20 TL
Toplam 350 TL.