üstat uygulama oldukça başarılı olmuş,cbr 600 fanını tersten taktınız ve hava çeker hale getirdiniz değil mi?
peki öteki istikametten takılsa idi daha iyi olmazmıydı?
belki de yer müsait değildi o yüzden takamadınız?
sonuç itibariyle çok güzel bir uygulama olmuş. Ellerinize sağlık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Arkadaşlar İstanbul-Kayseri-Isparta/Yalvaç gezimi 22.07.2014 itibariyle bitirdim,
Çok şükür kazasız belasız geldim,
Yolda motorumdan oldukça memnundum,
Yakıtını belirtmek gerekirse;
Toplam:
2201 KM yol yaptım
Başlangıç Km:24.956 KM
Bitiş Km:27.157 KM
Toplam:2.201 KM
Alınan Yakıt:
Tutar:588,98 TL
Lt:115,787 LT
Motor Km:0,270 krş. yaktı.
Egzoz olmasına rağmen uzun yolda yakıtı gayet güzel.
Tahminimce egzoz olmasa idi km ort.0,180-0,200 krş. gibi yakardı.
Motor Daha evvelden de bahsettiğim gibi İstanbul Ankara otobanında hiç sorun çıkarmadan çok rahat çantalı şekilde 180-190 KM gördüm
fakat moralimi bozan olay ise motorun Ankara civarına geldiğimde yağ lambası yakıyor olması idi,
Sonrasında araştırdığımda Yamaha motorlarda böyle bir kronik problem olduğunu ve bu sorunun devamlı şekilde kullanıcılarının başını ağrıttığını öğrendim, Her han sizlerin de başına gelebilir, gelir ise de bir önceki konuda nasıl yapılacağını adım adım anlattım,
Yolda giderken gündüz hava gayet güzel ve rüzgar hemen hemen yoktu Kütahya yolunda idim, asfalt sıcaktan yarım ay şeklini almış bende maalesef bu çukuru görmedim ve ortalama 140-150 Km hızla ön lastiğim çukura girdi girdiği gibi de çıktı, girdiğim anda motorun çatalları drks. altına vurdu küt diye bir ses geldi ki o hızda kask ile kulaklıkla müzik dinliyordum sesin şiddetini siz hesap edin. Ama hiç bir şekilde dengem bozulmadı motor çukura girdiği gibi çıktı, sonra biraz ilerledikten sonra sağa çekip göz ile kontrol ettim, görünüşte bir şey yoktu, benim şansım 5 km önce lastik havalarını kontrol etmem oldu, ben her zaman ön 36 arka 42 hava basarım,Beni büyük ihtimalle bu hava basınçları kurtardı.
Sonrasında 20 Km sonra bir dinlenme tesisine girdim tam motoru park ettim disk kilidini bağlayacaktım ki sağ gidonun elcik koruması motorun camına değdiğini fark ettim, sol taraf değmiyordu yalnızca sağ taraf değmesi demek ki çukura sağ dan düşmüşüm,
Yalvaca kadar bu şekilde geldim, sonrasında burada bir usta buldum sağ olsun kont. etti mesnetlerde çatalda herhangi bir yamukluk oluşmamıştı,
ama direksiyon ayarı vurmanın şiddeti ile özellikle sağ taraf yakınlaşmıştı, onu da düzeltince sorun ortadan kalktı. Zincirim boşalmıştı onu tekrar gergin hale getirdik,
Son olarak ta fren hidroliğini de değiştirdik, neden derseniz kayseri de arka frenim
boşaldı neyse ki ön frenimde sıkıntı yoktu,Sonrasın da pompalayınca eski halini aldı,bunun nedenini araştırdığımda çok sıcaklarda maalesef böyle fren boşalmaları olabiliyormuş,
Yalnız Castrol'ün yağını bulamadık bizde Petrol ofisinin 4T yağını koyduk mavi renk,
Yalnız çok içime sinmedi yarın inşallah Yamaha servisine gideceğim orada hem yağ lambasını göster ecem hem de fren hidroliklerin ipone marka %100 sentetik olan yağ ile değiştirecem,Arka frende halen daha biraz boşluk var gibime geliyor,
Bunların haricinde motorum beni üzmedi utandırmadı yanıltmadı, herkesin motoruyla uzun uzun yolculuklara çıkmasını şiddetle tavsiye ederim,
Alttaki resimler gezim esnasında çektiğim fotoğraflarım;