Son durum pazartesi motoru motomania Gökhan abiye göstereceğim. Durumumu izah ettim elimizden geldiğince hızlı tamir ederiz dedi. şimdilik üzerine yağ ekleyip kullanıyorum.
Satan arkadaşla görüştüm motoru alalı altı ay olmuş gibisinden konuşmaya başladı. Kibar bir şekilde açıkladım klasik benim haberim yok bilmiyordum gibi konuşmalar geçti bende mahkemeye vereceğim dedim. O da ver abi dedi

İşin aslı memleketteki adalet durumu belli bu mahkemelerde kısa sürmüyor. Mantıklı düşününce tamir masrafına göre verip vermemeyi düşüneceğim. Bir yanım yanına kar kalmasın diyor diğer yanım insanlar öldürülüyor yanlarına kar kalıyor sen neyin kafasını yaşıyorsun diyor

Olay tamamen bana kaçacak masrafa bağlı.
Arkadaşlar şunu öğrendim siz motoru ya da arabayı alınca expertiz yaptırma zorunluluğunuz yokmuş. Notere imza atıp aracı üzerinize almış olsanız bile (2 yıl geçerliymiş yanlış hatırlamıyorsam) sözleşmede belirtilmemişse gözle görülemeyecek tüm arızalardan(motor içi km düşürme vb)satıcı sorumludur.Şunu anladım ki araç satmak aslında bayağı büyük sorumlulukmuş yasal olarakta. Yasalar güzelde neyse.....
Son olarak çevremde dürüst olarak gördüğüm insanlar durumu öğrenince sat kurtul diyorlar. İnanın anlamıyorum ben üzüldüm benim yüzünden bir başkası neden üzülsün. İnsanımız neden böyle nasıl böyle bencil acımasız bir toplum olduk, empati sıfır.
Bu sefer gerçekten son olarak. Asıl zoruma giden mecburiyetten cbr250 yi satıp bunu almıştım. İnanın sırf satacağım adam üzülmesin bana küfür etmesin diye debriyaj ve fren balataları amortisör keçeleri amortisör yağı,motor yağı ve filtresi, ön arka sıfır lastik takıp satmıştım hemde piyasanın altına(eleman öğrenciydi). Ama böyle bir durumla karşılaşınca insanın gerçekten sinirleri bozuluyor. Bir de utanmadan ateistlerden her türlü kötülük beklenir diyorlar. Şimdi ben mi kötüyüm yoksa öldükten sonra hesap vereceğine inanan ancak hala insanları kandıran bunlar mı? Neyse......