Teşekkürler üstad sağolasın.
Bu arada bu yağlar bizim motorlara uygunmu?
Bu konuda fikir verebilirmisiniz.?
Tekrar teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
Bu arada üstad motorunuz Integra anladığım kadarı ile.
Hayalimdeki motor.
1-2 sene xmax ile tecrübe ettikten sonra o motora geçmeyi düşünüyorum.
Kullanıcı olarak tespitlerinizi öğrenmek isterim.
Teşekkürler Kazasız sürüşler.
7100 yüksek devir çeviren motorlar için,scooterlere uygun değil bildiğim kadarı ile,,motulun scooterler için özel üretttiği (motul scooter expert) adlı yağı var ben onu kullanmıştım ,bence onu kullan,neden başka motorlar için üretilen yağı kullanasınki,adamlar bisürü ar-ge çalışmaları sonucunda scootere bu yağı uygun görmüş ve üretmişler,onlardan iyi bilecek değiliz herhalde değilmi
ikinci soruya gelirsek,,evet integra kullanıyorum
1 yıl xmax 250 kullandım,ama ara hızlanma sollamalarda yetersiz kalıyordu,bir aracı sollamaya kalktığımda öndeki araç az gaza dokunsa apışıp kalıyordum,veya sollarken arkadan bir araç gelse güç yetersiz geldiğinden hızlanamadığım için arada sıkışıyordum,,yani trafikte sizi geçmeyen araç yok,sidikli fiat Albea bile size sellektör yapıyor,bu durum arkaya artçı aldığımda dahada vahimleşiyor sollama yapmaya korkuyordum
sonunda 250 yi satıp xmax 400 aldım,birde j-costa varyatör taktırdım,motor canavar gibi oldu ara hızlanma sollama vs xmax 250 ile mukayese edilemez şöyleki,xmax 250 nin 0-100 hızlanması 13-14 saniye xmax 400 ünkü 8 saniye ve j-costa varyatör ve akrapoviç egzosla 6-6,5 saniyeye indi
artçılı artçısız yeterli geliyordu
ancak bir müddet sonra buda yetersiz gelmeye başladı,çünkü 140 dan sonra yavaş yavaş nefesi kesiliyor 165-170 e gelmesi uzun zaman alıyordu,birde yakıt olarak biraz fazla yakıyordu,,ama 2 yıla yakında onu kullandım,sonunda onuda satıp hayalimdeki motor integrayı aldım
xmax ile integra ayrı dünyalar kıyaslanma yapılacak katagoride değil,integrayı her türlü kullanabiliyorsun,ister otomatik ister manuel ister normal mod ister spor mod ve spor modun 3 kademeside var,az spor orta spor ve tam spor diye,yani motora hertürlü müdahale edebiliyorsun,zaten xmax ten sonra geçilecek motor integradır
ayrıca integranın torku çok yüksek güç olarakta 55 hp xmax 400 ün 2 katından fazla torku var güç olarakta 2 katına yakın gücü var,,her türlü yeterli geliyor,gazı açtığında hemen 180-190 lara geliyor,,ayrıca yakıt olarakta xmax 250 nin yaktığı yakıt kadar yakıyor çok memnunum