Hafta içi ikinci el bir Xmax 250 ABS alacağım yüksek ihtimalle. Dikkat etmem gereken herhangi bir konu var mıdır bu modele özgü şurasına baktır diyebileceğiniz? İyi bir ustaya göstermeyi düşünüyorum almadan önce ancak rodajının iyi yapılıp yapılmadığı anlaşılamaz şeklinde bilgi aldım ustadan. Fikir ve desteklerinizi bekliyorum. :cat:
1 hafta önce bende xmax 400 motorumu sattım
satmadan önce alıcı arkadaşlar gelip motora baktılar,beğendiler,ben zaten herşeyini anlattım,plakadan sorgulayın vs hepsini söyledim,ayrıca bakımda değiştiğim parçalara kadar herşeyi gösterdim,içiniz rahat olsun bişey olursa ben burdayım dedim
neyse anlaştık,ancak illa servise gösterelim içimiz rahat olsun dediler
bende valla gösterin ama boşuna para verceksiniz dedim ama neticede randevu alıp servise göstermeye gittik
servise soktuk 20 dakika sonra motoru çıkardılar
raporu parayı ödemeden alamıyorsun,, 200 küsür tl bir para ödediler
rapor dediği düz kağıda yazılmış ustanın çıplak gözle bakıp gördüğü şeyler,,sırayla yazayımda görün
1- motorun gidonunda hafif boşluk var,sıkılıp boşluğun alınması gerkli
2- sağ far devamlı yandığı için far camında hafif solma var
3- ön fren balataları orijinal değil,,(orjinali serviste takımı 360 tl ben dışardan 120 tl ye piyasanın en iyilerinden EBC marka alıp taktım servisin zoruna gidiyor)
4- arka fren balatası az kalmış,,(ben alıcı arkadaşa zaten söylemiştim ve yedek aldığım balatayıda ellerine vermiştim)
5- motorun grenajlarında folyo kaplı yerler var(folyoyu el ayak değince çizilmesin diye ben kapladım ve alıcılarada söyledim isterseniz çıkarayım altına bakın dedim)
6- lastikler 3 yıllık değiştirilmesi iyi olur
alın işte rapor bu
alıcı arkadaşlar,raporu verene,,bu motosikletin motoru varyatörü kayışı vs nasıl,esas bunlar önemli,uzun yola gidebilirmiyiz diye sordular,,verdikleri cevap şu
motoru varyatörü bilemeyiz söküp dağıtıp bakmamız lazım,oda isterseniz extra ücrete tabi
peki şasede falan bişey olabilirmi dediler,,cevap,,ona bakmak için motoru söküp dağıtmak lazım,,siz plakadan hasar kaydını sorgulayın daha iyi olur
alıcı arkadaşlar kızgın bir şekilde kağıdı alıp dışarı çıktı ve notere gidip satışı yaptık
yani servise satmak amaçlı bakmak için götürdüğünüzde,her insanın bakacağı ve anlayacağı şekilde sadece elle ve gözle sağına soluna bakıp,kontrol edip,birde çalıştırıp servisin etrafında bir tur atıp,son olarakta bakımları serviste yapıldıysa,şu tarihte bakımı yapıldı diye bilgi veriyor okadar
olay bundan ibaret,,alıcı arkadaş servise götürdüğüne pişman oldu ama parayıda verdi bi kere
yani demek istediğim,servis motora her insanın gözle elle bakacağı ve anlayacağı şekilde bakıyor ve varsa servis kayıtlarını söylüyor okadar
az çok motordan anlıyorsanız,sizinde bakarak görerek kolaylıkla anlayacağınız şeyler,gerisi plaka ve şase nosunu sorgulamak
eger hiç anlamıyorsanız mecburen servise götüreceksiniz
ha söylemeyi unuttum,motoru serviste inceleyip raporu yazan 18-20 yaşında bir çocuktu
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
@YERUCAGI
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok uğraşmadım. Sonuç aşağıdaki gibi;
https://i.hizliresim.com/jWjJ0n.jpg
zımpara yapmışsınız galiba ,net olarak detaylar pek belli olmuyor ama güzel olmuş:cat: