ARKADAŞLAR BU TOP CASE ÇALINMA OLAYINI YENİ GÖRDÜMDE. GERÇEKTEN BU KADAR KOLAY ÇALIYORLAR MI.BEN DE SİSSY BARLA TOP CASE ARASINDA KARARSIZ KALMIŞTIM.TOP CASE ALDIM. AMA BU KADAR KOLAY ÇALINMASI MÜMKÜN MÜDÜR?.DAHA ÖNCEKİ MOTORUMDA SİSSY BAR VARDI VE SIRT ÇAMTASI VE SELE ALTI BAGAJLA SEYAHAT EDEBİLİYORDUK. ŞİMDİ PİŞMAN MI OLMAM GEREK KAFAM KARIŞTI. O VİDEODAKİ ORİJİNAL ÇANTA MI? GERÇEKTEN ÇALINABİLİYOR MU? ÖNLEM ALABİLİR MİYİZ?,
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
kardeşim,ben bu videodan sonra nasıl yerinden çıkabilir diye iyice inceledim ve nedenini buldum
çantanın kapağını açma yerinin etrafındaki kulp bilindiği gibi yukarı kaldırılınca çantanın altındaki dil içeri çekiliyor ve çanta yerinden çıkıyor
ancak çantayı anahtarla kitleyip kapattığımızda bu dış taraftaki kulp açılmıyor,daha doğrusu anahtarla kitlediğimizde gücük bir plastik dil bu kulpun açılmasına engel oluyor
fakat bu dil çok zayıf ve plastikten yapıldığı için,çanta kilitli bile olsa,parmakları bu kulpun altına hafifçe sokup zorlayarak kaldırıldığında bu plastik dil kolayca kırılıyor ve kulp açılıyor,haliylede çanta kolayca yerinden çıkıyor
videodaki çantayı çalan hırsızda aynen dediğim gibi yapıp çantayı çalıyor
ben çözümünü buldum ve yaptım,,en önemli püf noktası bu kulp yukarı kaldırılmadığı sürece yerinden çıkmasına imkan yok
o yüzden bu kulp un her iki tarafına fotoda görüldüğü matkapla ufak 2 şer adet delik delip bu deliklere görüldüğü gibi U şeklinde somunlu cıvata taktım ve çantanın içinden somunları takarak sıktım
bu şekilde kulp un açılmasını engelledim,
hırsız çantayı çalmak için önce anahtarla çantanın kapağını açması gerekiyor ve sonrasında takmış olduğum 2 adet U cıvataların somunlarını 8 numara anahtar takımıyla teker teker sökmesi ve U cıvataları yerinden çıkarması lazım ve çantanın kulpunu kaldırıpta çantayı yerinden çıkarıp alabilsin
bunları yapmak için bir hırsızın elinde takım olduğunu varsayarsak bile sökmesi 10 dakikadan fazla sürerki hiç bir hırsız bu işle 10 dakika uğraşmaz,çeker gider
yalnız bu işin kötü tarafı var
olduya çantayı kendin çıkarma ihtiyacı duyduğun zamanda bu yazdığım işlemleri yapmadan yerinden çıkaramazsın
ben çantayı çıkarma ihtiyacı duymadığım için kulpları sabitledim,gerekirse cıvataları söküp çıkarırım artık ,bunada katlanmak gerek
eğer kulplara göründüğü gibi cıvata yapmayıp çantanın içinden tabana delik delip alt demire cıvata ilede bağlayabilirdim ama bunu sadece ben bilirdim ve hırsız bilmeyeceği için çalmak maksatıyla kulpu yukarı kaldırıp kıracak ama çalamayacağı için bırakıp gidecekti ve çantaya hasar verip masraf açacaktı
benim yaptığım şekilde hırsız U kelepçeleri görünce kulpu kaldıramayacağını anlayıp bırakıp gideceği için çantaya zarar vermesinin önüne geçmiş oluyorum
detaylı fotolar aşağıda
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------