Haziran 2014 ten beri xmax 400 abs kullaniyorum. 12bine geldi motor kendimce artilarini ve eksilerimi yaziyim almayi dusunen arkadaslara on bilgi olur.
Artilari
1) pratikligi. Vites degistirme derdi yok
2) bagaj. 2 kapali kaski cok rahat aliyor ek olarak baska ufak malzemelerde kasklarla birlikte bagaja koyulabiliyor
3) kotu hava kosullarinda camura suya batmadan bindiginiz sekilde iniyorsunuz
4) ivmelenmesi ve hizi. Karakter olarak sportif bir scooter ve gercekten gaza yuklendimi geriye yapistiriyor sizi heyecanlandiriyor. 160km ye kadar bir solukta cikiveriyor.
5) goruntusu. scooterlar genelde tipsiz gozukur ama yamaha bu motoru cok iyi tasarlamis gercekten dikkat cekici bir motor. zengin motoru olarak bilindiginden trafikte de saygi goruyor.

)
6) abs ve frenleri. Frenleri cok cok basarili yalpalama got atma yok zink diye duruyor alet. Abs de islak zeminde cok ise yariyor. Dikkatsiz, sinirli, moralim bozuk oldugu anlarda beni simdiye kadar 4, 5 kere kurtarmistir. Kesinlikle cok cok onemli
7) bacak guvenligi. Motosikletten farkli olarak darbeyi once yan grenaj aldigi icin bacaklarin yandan darbelerde sıkışma tehlikesi yok
8) denge. Bu motora alistiktan sonra istanbul trafiginde surmek cocuk oyuncagi gibi geliyor. Aralardan rahat geciyor. 215 kg olmasina ragmen dusuk hizlarda cok dengeli. 110 120 km lere kadar surus konforu yeterli.
9) ruzgar. Tur camiyla birlikte ruzgari hic hissetmiyorsunuz sadece motor sesi ve cok hafif bir ruzgar tinisi.
10) enduro vari yukseklik. baktiginiz yukseklik range rover yada diger yuksek ciplerle ayni durumda. Trafigi yukardan izlemek keyifli.
11) virajlari cokkk keyifli. Yatir allah yatir aeo nun tabiriyle nostradamus gibisiniz nasil girsen ne dusunsen o sekilde oluyor.
12) Yakit. sundugu performansa gore yakiti cok cok iyi bir motor. agresif kullanmama ragmen simdiye kadar hep 3.5lt 4.5lt /100km arasi seyretti. Ekonomik kullanirsan 90-100 arasi gidip ani hizlanmalardan kacinirsan 2.8 e kadar dusuyor.
Eksileri.
1) selesi. Sportif scooter karakteri seleye yansimis. Sele gercekten sert. Yamaha bunu farketmiski comfort sele diye bi aksesuar cikartti.
2) suspansiyonlar. suspansiyon yok desem yeridir. Asiri sert. ben en yumusakta kullaniyorum ama yinede traktor gibi. Bu durum viraj kabiliyetini arttirsada benim gibi rahatina duskun adamlara cok ters. Sirf bu yuzden eger caresini bulamazsam saticam motoru.