- Motosikleti
- Sym Sympony ST200i E5 ABS
öncelikle arkadaşlar çok keyifli şeyler yazmışsınız gercekten çok teşekkürler,izmirde gördüğüm yetkili servislerin insanı salak yerine koyma çabası ve dandik oluşlarından ve bu sebebten güvenememden dolayı bende elimden geldigince kendi bakımlarımı kendim yapmaya calisiyorum,yağ olarak bende castrol scooter power1 kullanıyorum vede memnunum ortalama 3000km de bir yağ değişimi yapıyorum ve içinden çıkan yağı görenler benle dalga gecio yağ hala çok iyi durumda neden deiştirion paran fazla heralde gibisinden ,geçen hafta hava filitrelerini söküp temizledim,birde bunları yaparken birşey dikkatimi çekti jant içleri ve motor bloğunun üzerinde made in italy yazıyor selenin üzerindede aldığımda bir italyan bayrağı çıkartması vardı,oysa bu motorlar ispanyada toplatılıyor biliyordum ,sele yüksekliği bence xmax in ideal cünkü benim boyum 1,76 ve ayaklarım seleye oturduğumda yere ayaklarım yarım şekilde basıyor biliyorsunuz motor depo dolu iken yaklaşık 180kg ya çıkıyorki eğer biraz daha yüksek olsaydı özellikle ani duruşlarda bu ağırlıktan dolayı motoru yan yatırma ihtimalide yüksek olurdu ve ıslak zeminde kesin kayar yan yatıp düşerdim, ,bence bu motorun yerden yüksekliği ideal şimdiye kadar altını çarpma tehlikesi yaşamadım ama dikkatlide oluyorum,bende sehir içi trafikte arabaların aralarına pek girmiyorum ne yapcakları belli olmuyor,ama istedikten sonra aralarından gecmek mümkün bunu belli bir km tecrubesinden sonra yapmakta fayda var doğruyu söylemek gerekirse ybr 125 gibi pek ince bir motor değil
bu arada bende xmax i almadan önce kymco x-citing ile xmax arasında epey bi gidip geldim ve kasa şekli xciting ın daha büyük ve ağır olması beni xcitingten caydırdı,özellikle 250cc modelde o kasanın motora ağır geleceği inancındayım eğer xciting alınacaksa 500cc olanı alınmalı derim,o kasayla 500cc ile tam performans ve tad alınabilir gibi gelio,,sizlere sormak istediğim bişi var T-max 2008 modeli türkiyeye getirilecekmi bir bilginiz veya haber aldınızmı?benim şahsi kanaatim xmax ten sonra binilmesi gereken tek scooter tipi motor tmax ,tmax için düşüncelerinizi bekliyorum