Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkese merhabalar bende 2015 xmax 250 ile aranızdayım 1 yıldır kullanıyorum motoru foruma katılmak yeni nasip oldu. Malum önümüz yaz hazırlıklar başlıyor şimdiden bende bir haftadır araştırmalar yapıyordum ön cam diz koruma falan diye hepsini bugün hallettirdim GP kompozit tarafından hem diz koruma hemde cam aldım. İkisi serviste 1000 lirayı buluyordu neredeyse. Birde cam çok çeşit yerde var ama diz koruma hiç bir yerde yok bu firmada orjinali ile birebir şekilde yapmış. Yerlerinden nakit aldığım için 200 lira verdim diz korumaya camda 65 CM yüksekliğinde 140 lirada onun fiyatı bilginiz olsun. Son olarak led ampul alacağım onun için öneriniz varsa almak isterim. 2 kere ampul değiştirdim şimdi yine kesti uğraşmak yerine hem aydınlatma hemde ışık konusunda led düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum. Biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın şimdiden :)

Herkese merhabalar bende 2015 xmax 250 ile aranızdayım 1 yıldır kullanıyorum motoru foruma katılmak yeni nasip oldu. Malum önümüz yaz hazırlıklar başlıyor şimdiden bende bir haftadır araştırmalar yapıyordum ön cam diz koruma falan diye hepsini bugün hallettirdim GP kompozit tarafından hem diz koruma hemde cam aldım. İkisi serviste 1000 lirayı buluyordu neredeyse. Birde cam çok çeşit yerde var ama diz koruma hiç bir yerde yok bu firmada orjinali ile birebir şekilde yapmış. Yerlerinden nakit aldığım için 200 lira verdim diz korumaya camda 65 CM yüksekliğinde 140 lirada onun fiyatı bilginiz olsun. Son olarak led ampul alacağım onun için öneriniz varsa almak isterim. 2 kere ampul değiştirdim şimdi yine kesti uğraşmak yerine hem aydınlatma hemde ışık konusunda led düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum. Biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın şimdiden :)

merhaba,

bende diz koruma düşünüyorum, taktırdığınızın bir fotoğrafını özelden yollama imkanınız var mıdır? ayrıca 200 tl montaj fiyatı dahilmi?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Diz korumanın fotosunu gönderebilirseniz çok sevinirim. Ben de orjinali pahalı diye almamıştım. Bu uygun görünüyor.

merhaba,

bende diz koruma düşünüyorum, taktırdığınızın bir fotoğrafını özelden yollama imkanınız var mıdır? ayrıca 200 tl montaj fiyatı dahilmi?

Motor otoparkta hiçte çekmedim resimlerini ama otoparka gidince çekip eklerim buraya ürünün linki https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-aksesuar-tuning-yamaha-x-max-250-400-bacak-korumalar-384770720/detay buradan inceleyebilirsiniz montaj konusunda da yardımcı olurlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Diz korumanın fotosunu gönderebilirseniz çok sevinirim. Ben de orjinali pahalı diye almamıştım. Bu uygun görünüyor.

Motor otoparkta hiçte çekmedim resimlerini ama otoparka gidince çekip eklerim buraya ürünün linki https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-motosiklet-ekipmanlari-aksesuar-tuning-yamaha-x-max-250-400-bacak-korumalar-384770720/detay buradan inceleyebilirsiniz montaj konusunda da yardımcı olurlar.

Herkese gunaydin
Ya gecenlerde bi arkadas arka fren balatasini 10.000 e kadar kullanfigini filan yazmisti hatta servise gitmis bi arkadasinkini 4000 demi 5000 demi ne degistirmisler balata yaridaymis
Bende bunlari okuyup gayet rahat takiliyodum cunku kullandigim guzargar %70 uzun yol bagcilar besiktas arasi
Neyse gecenlerde arkadan ince ince bi ses geldi tabi kislik balaklava kask filan olunca cok zayif duyuyosun cok takmadim isyerine gidince kafama takildi balatayla disk arasina yagmurda camurda motoru kullandığım için pislik kaçtığını düşündüm sonra yıkadım ses kesildi kuruladıktan sonra bir baktım ses gelmeye devam ediyor bende üşenmedim arka fren balataları söktüm balatalar bitmiş Hatta diski de biraz çizmişim fotoları ekleyebilirsin size Resimleri göndereceğim bu arada kilometre 3250

arkadaşlar merhaba,

Yamaha xmax 250'de orjinal bacak koruma montjaı nasıl yapılıyor? ön taraftaki grenaj sökülüp öyle mi montaj yapılıyor? yoksa direkt yapıştırıcı ile hiçbir parça sökülmeden yapıştırılıyormu? nette araştırdım ancak bulamadım.

arkadaşlar merhaba,

Yamaha xmax 250'de orjinal bacak koruma montjaı nasıl yapılıyor? ön taraftaki grenaj sökülüp öyle mi montaj yapılıyor? yoksa direkt yapıştırıcı ile hiçbir parça sökülmeden yapıştırılıyormu? nette araştırdım ancak bulamadım.

Dostum sakin yapistirma yapma once on grenaj arfindanda yandakiler sokuluyor ve delme islemi yapiliyor vidayla montajlaniyor
Haaa bu islemi yapistirarakda yaparsin ama yere dustugun ilk anda o korumalar yapiskanlarindan kurtulur ve senin makina yerde surunmeye devam eder

bir kaç sorum var, xmax 250 ve 400 un suspansiyonları aynı mı ? yanı ikiside odun mu ? arka suspansiyonu yumusatan var mı ? sonuc nasıl konfor artısı gözlendimi ve yol tutusunda riskli bir durum oldumu ?

Arkadaşlar merhaba,

Yamahanın orjinal çanta demirini aldım. Üzerinde "max load 5kg" yazıyor. Şimdi benim aldığım topcase yaklaşık 6kg ağırlığında. İçine de 10-12kg doldursam oldu 18kg. Siz nasıl hallediyorsunuz bunu? Kaç kilo yük taşıyorsunuz?

Arkadaşlar merhaba,

Yamahanın orjinal çanta demirini aldım. Üzerinde "max load 5kg" yazıyor. Şimdi benim aldığım topcase yaklaşık 6kg ağırlığında. İçine de 10-12kg doldursam oldu 18kg. Siz nasıl hallediyorsunuz bunu? Kaç kilo yük taşıyorsunuz?

valla kardeş ben evimin tamirat işleri için çantanın içine 25 kiloluk çimento torbası kalekim ve fayans kutularını koyup eve günlerce taşıdım,hiç bişeyde olmadı, ayrıca 1,5 yıldır evimin market pazar alışveriş erzaklarınıda çantaya doldurup, bazen yer kalmadığında çantanın üstünede eşya koyup fileylede kaplayıp taşıyorum,ne demir nede çanta zarar gördü ikiside taş gibi

Son düzenleme:
Merhaba;

Kendisi ile az biraz offroad bile yapıldığına şahit oldum. Video'nun ortalarına doğru görebilirsiniz. Yaklaşık 1000 km bir deneyimim oldu. 4.2 falan yaktırmayı başarabildim.

Eyvallah. Geçen sene bir ege turu yapmıştım da, onun videolarını kaybettim sanıp yeni yüklüyorum.

arkadaşlar, 162. sayfada ampul aradığımı belirtmiştir. Vakit bulup 19 mayısta işleri hallettim.

Far ampulü olarak Philips xtremevision h7 aldım. Ayrıca ön çatallar içinde sis farı+çakar taktırdım. Ayrıca, bizim motorlarda kısa farlar sürekli yandığı ve bu durum kısa farların hemen patlamasına sebep olduğu için kapaklı göze bir düğme taktırdım. Kısa farlar sürekli yanmıyor artık, istediğimde açıyorum. Şimdi içinizde, ama görünmemiz lazım, gündüz farların açık olması lazım diyenler olacak, bunun bende farkındayım. Bu sebeple de çakarları açık bırakıyorum gündüz. Bunun için de ayrı bir düğme taktılar. Hem ampulleri daha uzun ömürlü, hemde kısa farlardan daha dikkat çekici oluyor, hemde ampul patlamayacak, zaten 480 saat ömrü varmış philips xtremevision' un ..

Aydınlatma performansını henüz kontrol edemedim. Philips 60- TL , sis farları 120 TL, montaj yetkili serviste 50 TL.. Baya uğraştıran bir iş, kendi kendime yapmamın imkanı yoktu. Aydınlatma performansı ile ilgili de vaktim olursa tekrar bilgi veririm,

Saygılar..

Merhaba tekrar..

Uzun bir süre oldu. Birkaç gözlemimi paylaşmak istedim.

Öncelikle sis farlarının bir tanesinin montajı tam olmamış. Bozuk yolda giderken düştü. Kasası ezildi falan derken komple söktüm attım. Zaten düğmelerini torpido gözüne yapmışlardı ve diz örtüsü kullanırken açıp kapamak zor oluyordu. Bunun dışında bir de şunu öğrendim; bu tip ürünlerde ucuzunu almamak lazım. Saçma sapan çalıştığı zamanlar oluyordu çakarların. Mesel sağ taraf çakar sol taraf kısa hüzme çalışıyordu bazen. Ve ikisinin aynıanda çakar yapmasısa verimli değil, değişerek ypması lazımmış vs.. karşı tarafı çok rahatsız ettiği için kullanılmıyor yani.

Bunun dışında philips extremevisiondan pek bişey anlamadım. Yani bi etkisi var mı yokmu gözle test edemedim anlamadım veya etkisi yok. Bir daha almam yani öyle söyleyeyim.

Ayrıca bu açma kapama düğmelerini torpidoya koymaları saçma olmuş bunuda kullanırken anladım. En güzeli sol kornanın altına yapılan montaj olmalı. Ayrı bir ufak kutu takıp butonları oraya yerleştiriyorlar başka yerlerde.

Dün yeni bir ironmax aldım ve eski motorumu satacağım. Yeni motor için yine sis+güzel aydınlatan ampul arayışındayım. Bu sefer işi iyi yapan birine gideceğim. Öneri varsa lütfen yazın. Ayrıca beyaz olan çantayıda pianoblack olarak boyatmak istiyorum. Tümünü yapabileceğim biyer varsa bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar,

2014 xmax 250 abs motorum 21.000 km ye dayandı.

serviste 20.000 km agır bakımı yapılacak.

bu bakımda bildigim kadarı ile kayış ve bagalar extra olarak degişiyor.

sizce bu işin maaliyeti ne kadar tutar?

Teşekkürler.

mow

Arkadaşlar yıllardır forumlarda xmax için selesinin sert olduğu ve arka amortisorun sert olduğu söylenmiş. Bunlar yeni modeller için de geçerli mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar