Bayram için Tekirdağ-Uçmakdere-Gaziköy-Mürefte-Şarköy güzergahından gidip geldim. Aksesuarsız, çantasız tekli bir sürüş gerçekleştirdim. Detayları ve yol tecrübelerimden daha detaylı bir yazı ile bahsederim ancak 2-3 cümle ile özetleyeceğim.
1. Giderken sakin bir rüzgarda ve boş yolda (haftaiçi bayram öncesi sabah6-9 arası)133km/sa hızı gördüm. 120km/s hıza kadar herşey stabil, 125-130 arası yoldaki titreşimler şaseye akmaya başlıyor tedirginlik veriyor. 2 kere mola ile yazlığa vardım. (Biri benzin ve çay molası diğeri fotoğraf çekimi) hiç sırt ağrısı hissetmedim. Toplam uyolculuk mola dahil 3.5 saat sürdü. Benzin tüketimim hem depo fulleme ile ölçüm hem de yol bilgisayaruı ile 3.0 l/100km oldu. Ancak 6-7bin devirlerin altına hiç düşmeden.
2. Dönüşte isem uazzam bir poyraz vardı. Bir ara yeter duracağım artık dedim. 120km/sa hızlara hiç çıkmadım. Yol biraz rüzgardan dolayı yordu, hafif bel ağrım oldu. Bir de İstanbul'a dönüyor olmanın psikolojik etksi tabi. Yaskıt tüketimim rüzgarın da etkisi ile düşmediği kanaatindeyim. 90-100 km/sa hızı geçmememe ve gidişe göre daha sakin kullanmama rağmen ancak 2.9 litre/100km oldu.
Genel olarak memun bırakan bir sürüştü. Ayrıca yazlıkta ironmax'in selesini herkes beğendi. Standart xmaxi olan 2 arkadaş oldukça özendi hatta. Bu arada bağ yollarında da hiç üzmedi. Zaten 4.000 km bakımı geliyor diye pek de dikkat etmeden toz toprak kullandık 10 gün

Sadece nerde olduğunu anlamadığım bir şekilde (hiç bir yere sürtmedim ve çarpmadım); sol artçı tutamaçı ve hemen altındaki xmax yazan mat kaplama 3-4cm çizilmiş. Biri sürtmüş diye düşünüyorum ama nazarlık olsun diyip umursamadım.
Geçmiş bayramınız kutlu olsun arkadaşlar.
2.