eminemre kardeşim,bu videoda çözürürlük netlik olayı benim hastalığımdır,yıllarca cep telefonlarında Nokia 6600 ile başlayıp nokıa 808 41 mp telefona kadar devam edip son olarakta 4k ultra hd çeken cep telefonuma kadar hastalık derecesinde takip ettim,karşılaştırmadığım cep telefonlarının çektiği videoları kalmadı,,
senin söylediğin çok az bir nebze doğru ama 100 tl lik kameralar için değil,,720p ile 1080p arasında çok fark var kesinlikle bir olamaz,720p ile 1080p videoyu bilgisayarın ekranında izle farkı çok net anlarsın,sen orda yanılıyorsun,
geçende kaskıma takmak için 1080p anahtarlık şeklinde gizli kamera aldım nette görürsün bolca var,ancak yaptığı çekimi bilgisayar ekranında seyredince hemen anladım 720p çektiğini ve bir programla videonun çözünürlüğüne baktım ve aynen 720p çektiğini gördüm,,hemen bilgisayarımıda alıp gizli kamerayı aldığım yere gidip çektiği videoyu ve çözünürlüğü adamın gözüne soktum,niye yalan söylüyorsun diye,,,
neticede diycek bişey bulamadı ve başka bir kutudan aynı kameranın 1080p çekenini verdi ama üstüne 120 tl daha istedi,,hemen orda video çekip bilgisayardan seyrettiğimde netlikten ve nesnelerin detaylarının ayrıntılarından hemen anladım 1080p olduğunu,tabi hemen bilgisayardaki programa atıp baktım aynen düşündüğüm gibi 1080p 30fps kare kaydı çıktı ve üste 120 tl verip kamerayı aldım
video çekiminde çözünürlük çok önemli ,niye dersen ,,çekilen videoyu bilgisayarda veya tv de izleyeceğimiz için düşük çözünürlükte görüntü ve detaylar net olmuyor,net olması için yüksek çözünürlük şarttır,,sizin dediğiniz gibi fotoğraf çekiminde çok yakınlaştırmadığınız zaman önemli değil fakat 2 mp fotonun çözünürlüğü bile 1600x1200 dür yani aşağı yukarı bizim bahsettiğimiz 1920x1080 piksel video çözünürlüğüne falan denk geliyor,,anlatmak istediğim 1080p videonun çözünürlüğü 2mp fotoya denk geliyorki bu benim en az olması gereken çözünürlük dediğimdir
sizin söylediğiniz 720p çözünürlük 1.1 mp foto çözünürlüğüne bile denk gelmiyor daha düşük,
neticede 1.1 mp telefonla çekilen bir fotoyla 2mp fotoyu bilgisayarda bakınca aradaki 2 kat farkı kolaylıkla ayırt edeceğiniz gibi 720p ile 1080p arasındaki video arasındaki farkıda hemen anlarsınız,çünkü sözettiğim video ve fotoların çözünürlükleri aynıdır,,
daha doğrusu 1080p video,2mp ile çekilen fotoların peşpeşe oynamasıdır,,720p ise 1.1mp fotonun peşpeşe oynamasıdır,,saniyede 60 kare çekmesi pek bişey değiştirmez çünkü çekilen resimin çözünürlüğü düşüktür netlik yoktur,,1080p ile çekilen 30fps videoda plakalar çok rahat okunurken,720p 30fps de okunmamasının sebebide budur,,sizin dediğiniz fps nin 60 olması sadece kamerayı hareket ettirdiğinizde kamerayı sabit iken kaydedilen görüntüye nazaran az bozulmasıdırki,sabit iken bile net olmayan görüntüye bir faydası yoktur,,
ayrıca bırakın 60 fps yi şuan telefonumda 720p 240 kare kaydı video çekme özelliği var ancak kesinlikle netlik ve detaylar olarak 1080p 30fps video çekimiyle mukayese edilemez
720p ve 1080p arasındaki ana fark bu çözünürlüklerin piksel sayısıdır. 720p çözünürlükte ekranda 1 milyon civarında piksel bulunur, ancak 1080p için bu sayı 2 milyon civarlarındadır. Buradan da anlayabileceğiniz gibi 1080p çok daha yüksek çözünürlüktedir.aşağıda netten bulduğum bir örnek var
[url=http://hizliresim.com/o3G54R]
[/URL]
sizin sözettiğiniz 8mp fotoyla 21mp fotonun farkını normal bilgisayar veya tv ekranında anlayamazsınız çünkü 5mp bile yüksek çözünürlük ama fotoyu yaklaştırdığınız anda farkı görürsünüz
açıkça söylemek gerekirse trafikte kask kamerasının plakaları ve detayları net çekebilmesi için en az 1080p çözünürlüğe sahip olması gerek,bunun aksinin olması mümkün değil,cihazın bukadar pikseli işleyebilmesi için işlemcisinin kaliteli ve yüksek olması gerek,,zaten aradaki fiyat farkıda işin püf noktasıdır
aradaki farkı anlamak için youtubeda bir video açın tam ekran yapın ve sağ altta video çözünürlük ayarından önce 720p izleyin sonra birde 1080p izleyin ne demek istediğimi anlarsınız,çünkü arada 2 kat çözünürlük farkı vardır
biraz uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir
kamera alırken buna dikkat etmek çok önemli,, alınacak kamera 720p 240 fps olacağına 1080p 24fps olsun bu netlik ve detayları seçebilme açısından daha önemli ve iyidir
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------
kaskıma takmak için aldığım anahtarlık gizli kamera bu,,küçüklüğünden ötürü bunu kullanıyorum pili 1.5 saat çekim yapıyor,kaskıma yapıştırdığım küçük lastik parçaya bildiğiniz cırt ın bir tarafını kameranın altına diğer tarafını kaskımdaki lastiğe yapıştırdım,kamerayı söküp çıkarması çok basit oluyor
[url=http://hizliresim.com/m6ODzP]
[/URL]
[url=http://hizliresim.com/1v1odD]
[/URL]
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------