Yamaha Yamaha Virago XV 535

Ortaya almaz olaydım diye orta yapmasan da ne sıkıntı yaşadın söylersen ona göre yardımcı olmaya çalışsak

Hocam sıkıntılarını saymaya çalışayım.

Motorun alt ortadan yağ kaçakları
Eksantrik zinciri sesi
Karbüratör boğazları
Debriyajın sıyırması

İstanbul'da Levent ustayı bilir misiniz ?
Motoru götürdüm elinden geleni yaptı karbüratör ayarı vs.
Biran önce satmamı söyleyerek beni oradan uğurladı haklı da bu konuda.

Hocam ben ankara'da yım geçen yaz aldım bende ilk başta ankara yamaha da yaptırdım bakımını ama alt yağ filtresi inin oradan yağ akıtmasını çözemediler bir türlü. Daha sonra metin usta var ankara'da araştırdım ona yönlendirdiler adam yarım günde tüm sorunları çözdü. Eski motorlar düzgün ve iyi bir ustada sağlam bir bakım yapılınca kendine geliyor. Benim de emme manifold ları değişti senkron ayarı yapıldı. Mesele arka süspansiyonlar çok sert diye kaç kere gittim yamaha servisine böyle bunlar dediler. Metin usta daha motora binmeden sol süspansiyonun kilitli kalmış dedi, sesinden egzoz boğazdan kaçırıyor dedi işinin ehli usta çok önemli. Ben bakımlardan sonra çok memnunum illaki İstanbulda da vardır sağlam bir usta. Biraz eski sayfalara bakarsan vardır usta tavsiyeleri

iyi usta zor özellikle bu tip eski çokçana ayar isteyen motorlarda ne yazık ki .. biz arkadaşın motora bir karbiratör ayarı yaptıralım dedik 3 usta gezdik gene tam olmadı ..

Motosikleti
XV250 - FZ6
Sarf malzemeleri ve yedek parcalarin bir kismi icin tavsiyem :

Wemoto.com

Arkadaşlar Merhaba
1997 model Virago 535 im var
Kullanıcı manuelinde sinyaller hareket halinde iken 100 metre veya 10 saniye içersinde kendisi söner diyor.
Benim motorda sönmüyor.
Sizin motorlar nasıl ?
Ya da bilginiz var mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------

Sarf malzemeleri ve yedek parcalarin bir kismi icin tavsiyem :

Wemoto.com
Teşekkürler

Arkadaşlar Merhaba
1997 model Virago 535 im var
Kullanıcı manuelinde sinyaller hareket halinde iken 100 metre veya 10 saniye içersinde kendisi söner diyor.
Benim motorda sönmüyor.
Sizin motorlar nasıl ?
Ya da bilginiz var mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------

Teşekkürler

Çok ilginç hiç öyle bir şey olmadı bende. Bir kaç kez açık unutmuşluğum vardır sönmediler kendiliğinden.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------

Hocam sıkıntılarını saymaya çalışayım.

Motorun alt ortadan yağ kaçakları
Eksantrik zinciri sesi
Karbüratör boğazları
Debriyajın sıyırması

İstanbul'da Levent ustayı bilir misiniz ?
Motoru götürdüm elinden geleni yaptı karbüratör ayarı vs.
Biran önce satmamı söyleyerek beni oradan uğurladı haklı da bu konuda.

Selamlar. Alt ortadan kaçırdığını düşünüyorsunuz ama muhtemelen oradan kaçırmıyor olabilir. Benzeri bende de oldu. O sebeple önce yağ boşaltma tapasındaki contayı değiştirdik. Sonra vites değiştirme solda yağ haznesi sağda ya, alttan vites değişimini aktaran çubuk sola geçişte sızdırmazlığı sağlayan contalar var o diye düşündük ki onlar da ömrü olan malzemeler. Kara kara düşünürken yağ filtresi için açılan kapağın vidasının geçtiği yerin dişli sıyırmış olduğunu bulduk helicoil yaptık. Aşırı sıkılabiliyor o kapak bu sebeple zamanla sıyırma yapabiliyor. Bir de o kapaktaki contayı değiştirdik ve voila halloldu. Meğerse kapaktan sızdırıyormuş o da motor destekte dururken sola yatık olduğundan alttan akıp o tarafa birikim yapım soldan ya da ortadan damlatıyormuş/alttan kaçırıyor gibi oluyormuş.

Karbüratör boğazları ömrü olan malzemeler plastik olduklarından. Aldığımda zaten değişim zamanı gelmişti bile bile aldım, sonra da aliexpresten sipariş verdim ve değiştirdik ustamla birlikte.

Egzantirik zinciri sesi geliyorsa değişmesi gerekiyordur ya da gerdirilmesi gerekiyor. Basit iş. Ha belki de zincir değişimi gerekebilir. 2 viragomda da böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.

Debriyaj sıyırıyorsa balatalar değişimi gelmiştir. O da basit iş.

Demek ki sizden önce bu motoru kullanan ve size satan arkadaş parçaların değişim zamanı geldiğinden satmış buradan o çıkıyor. Belki de biraz hor kullanmış motoru.

Viragolar yurtdışında faithful virago olarak anılır, bir chopper olarak (535 cc olduğu da düşünüldüğünde) atiktir. Bakımları düzgün bir şekilde yapıldığında sizi uzun yıllar sıkıntısız taşır.

Bahsettiğiniz sinyallerin otomatik sönmesi amerikan viragolar da mevcut. Km saatleri de doğal olarak mil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------

Yanlış anlaşılma olmaması açısından önce ki mesajım da ki kastım Amerika da satışa sunulan viragolar

Merhaba arkadaşlar.Çıkma virago 535 yedekleri mevcuttur elimde.parça ihtiyacı olan olursa

herkese merhaba,
ben de aranıza yeni katıldım. bursa'da virago 535'e bakabilecek deneyimli ve iyi bir usta arıyorum. yardım edebilecek birileri olursa sevinirim.

Selam dostum karbüratör var mi elinde? Varsa fiyati nedir özelden yazabilirsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------

Merhaba arkadaşlar.Çıkma virago 535 yedekleri mevcuttur elimde.parça ihtiyacı olan olursa

Selam dostum karbüratör var mi elinde? Varsa fiyati nedir özelden yazabilirsin

Merhaba, elinde debriyaj lövyesi var mıdır acaba?
"Debriyaj teli ile debriyaj çubuğu arasında hareketi sağlayan para"

207110.001472.jpg

Bahsettiğiniz sinyallerin otomatik sönmesi amerikan viragolar da mevcut. Km saatleri de doğal olarak mil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------

Yanlış anlaşılma olmaması açısından önce ki mesajım da ki kastım Amerika da satışa sunulan viragolar

Teşekkürler..

91 model XV1100 de sinyaller bir süre sonra kendiliğinden sönerdi, zamana bağlı. 535'i bilmiyorum.
Benimki USA versiyonu değildi.

Owlam kardeşim wp den ulaşırmısın bana sana sorum olacaktı 05545535757

Kusura bakma hocam çok uzun süredir giriş yapmadım yeni gördüm mesajını

Arkadaşlar merhabalar öncelikle. Motorumla ilgili başıma gelen bir sıkıntı ve şimdilik başvurduğum çözümü paylaşmak istedim benim gibi bu konudan başı ağrıyan varsa aşırı yardımcı olacaktı.
Bildiğiniz gibi viragolar çift karbüratör ve bu karbüratörlerin içinde diyafram (gaz pistonu vs. de diyorlar) denen plastik parçalar mevcut. Bu kauçuk parçalarda bir delik yırtık yada aşırı esneme meydana geldıgınde motor gaz yemıyor ve 80 90 km sürati gecmıyor hatta bazen onu bile görmüyor benımkıde uzun zamandır öyleydi. Türkiyede bu parçaları bulmak biraz sıkıntılı ve cok pahalılar tanesi 250 tl gibi bi fiyat var oda bulabilirseniz. Yurt dışından kauçuk kısımları bulupp getırttım ıkısını 40 dolara taktım ve gayet guzeldi ama bu motor orjınal olmayan parçaları gercekten sevmıyor kısa sürede deforme oldu tekrar kauçuklar. Yenilerinede para vermek istemiyordum naparım ne ederim diye düşünürken birden garajıma attıgım eskı bir bisiklet iç lastıgı çarptı gözüme ve ondan kesip biçerek uygun şekilde yerleştirdim karbüratöre ve 2 gundur kullanıyorum. Motoru aldıgımdan bu yana görmediğim bir performansla çalışıyor su an motorum ne zaman deforme olur bilmiyorum ama sonucta patlak bi iç lastikten yenısın yapıp takmak 5 dakkanızı almaz kısacası diyaframlar konusunda sıkıntı yaşayan ve bu çözumu denemek ısteyen arkadaşllara tavisye edebilirim ve yapmaktada yardımcı olabilirim =)

Benim diyaframlar caciga bağladı iyicene nasıl yapıyoruz yardımcı olabilirmisin 😁

Elimde evrakli sahibi olduğum Virago 535 motosikletimin yedek parçaları mevcuttur. Neredeyse tüm parçalar mevcuttur. Lazım olan parça varsa özelden ulasiniz.

Elinde virago 535 evrak olan varsa bana ulasabilir mi lütfen. evrak lazım da

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar