Arkadaşlar Merhaba
1997 model Virago 535 im var
Kullanıcı manuelinde sinyaller hareket halinde iken 100 metre veya 10 saniye içersinde kendisi söner diyor.
Benim motorda sönmüyor.
Sizin motorlar nasıl ?
Ya da bilginiz var mı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------
Teşekkürler
Çok ilginç hiç öyle bir şey olmadı bende. Bir kaç kez açık unutmuşluğum vardır sönmediler kendiliğinden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------
Hocam sıkıntılarını saymaya çalışayım.
Motorun alt ortadan yağ kaçakları
Eksantrik zinciri sesi
Karbüratör boğazları
Debriyajın sıyırması
İstanbul'da Levent ustayı bilir misiniz ?
Motoru götürdüm elinden geleni yaptı karbüratör ayarı vs.
Biran önce satmamı söyleyerek beni oradan uğurladı haklı da bu konuda.
Selamlar. Alt ortadan kaçırdığını düşünüyorsunuz ama muhtemelen oradan kaçırmıyor olabilir. Benzeri bende de oldu. O sebeple önce yağ boşaltma tapasındaki contayı değiştirdik. Sonra vites değiştirme solda yağ haznesi sağda ya, alttan vites değişimini aktaran çubuk sola geçişte sızdırmazlığı sağlayan contalar var o diye düşündük ki onlar da ömrü olan malzemeler. Kara kara düşünürken yağ filtresi için açılan kapağın vidasının geçtiği yerin dişli sıyırmış olduğunu bulduk helicoil yaptık. Aşırı sıkılabiliyor o kapak bu sebeple zamanla sıyırma yapabiliyor. Bir de o kapaktaki contayı değiştirdik ve voila halloldu. Meğerse kapaktan sızdırıyormuş o da motor destekte dururken sola yatık olduğundan alttan akıp o tarafa birikim yapım soldan ya da ortadan damlatıyormuş/alttan kaçırıyor gibi oluyormuş.
Karbüratör boğazları ömrü olan malzemeler plastik olduklarından. Aldığımda zaten değişim zamanı gelmişti bile bile aldım, sonra da aliexpresten sipariş verdim ve değiştirdik ustamla birlikte.
Egzantirik zinciri sesi geliyorsa değişmesi gerekiyordur ya da gerdirilmesi gerekiyor. Basit iş. Ha belki de zincir değişimi gerekebilir. 2 viragomda da böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
Debriyaj sıyırıyorsa balatalar değişimi gelmiştir. O da basit iş.
Demek ki sizden önce bu motoru kullanan ve size satan arkadaş parçaların değişim zamanı geldiğinden satmış buradan o çıkıyor. Belki de biraz hor kullanmış motoru.
Viragolar yurtdışında faithful virago olarak anılır, bir chopper olarak (535 cc olduğu da düşünüldüğünde) atiktir. Bakımları düzgün bir şekilde yapıldığında sizi uzun yıllar sıkıntısız taşır.