Bu olay ilk otomobilde başladı, şimdi yavaş yavaş motosiklete de sıçradı. Kurumsallık adı altında yetkili servis soygunu diyorum ben bu işe.
Birçok marka sevdi bu işi. Kendi anlaşmalı markası olduğu için çok uyguna yağı vs temin edip piyasa fiyatına kullanıcıya geçiriyorlar. Birde buda yetmezmiş gibi kallavi işçilik ücreti takıyorlar. Her açıdan karlarını maksimize etme gayretindeler.
Tamam kullanıcının getireceği ne idüğü belirsiz yağı koymasınlar, ama en azından kendi stoklarında farklı seçenekler (motul, ipone vs...) bulundursalar...
Birde yamahanın yetkili servislerinde bakım fiyat farklılıkları var ki tam rezalet. Birisi diyor senelik bakım 210tl, diğer servis diyor bende 160tl. İkisi de yetkili servis. Madem yağ standart, filtre standart, o kadar kurumsal takılıyorsunuz, bu fiyat farkı rezaleti nedir?
Tezgah güzel tezgah. Sıfır otomobil alanlar bilir, aynısı garanti kapsamında birçok otomotiv firmasında da mevcut. Firma yağı kendi seçer, senelik bakım fiyatları pakettir, şunu koyma bunu koy dersen hemen önüne garanti dışı kalmasını kabul ediyorum yazan kağıdı koyarlar, okuyup imzalayıverin derler. İmzalamıyosan fiyata da malzemeye de karışma diye kibarca uyarırlar

Adamlar kurumsallık adı altında kolay para kazanmanın yolunu bulmuş, Garanti sürsün isteyen mecbur yetkili servisin yolunu tutuyor.