arkadaşlar merhaba, cbr125'le 14bin, ktm duke 200le 7bin ve son olarak da xmax 250abs ile 22bin km tecrübem var. 6 senedir yaz-kış aktif olarak motor kullanıyorum. araştırmalarım sonucu tracer 700e geçme kararı aldım. motoru kısa da olsa test etme imkanım oldu. kendi motorumu satışa çıkartıp 2. el tracer arayışına girdim. bugün arkadaşlarla konuşurken neden sıfır km almadığımı sordular. sonra bayiye girip konuştum. bayinin dediği şey ellerinde bulunan 2017 modelleri 40.500 tl'den sattıkları ve yeni parti motor geldiğinde fiyatının 50bin TL'lerde olacağı. şimdi sorum şu 40500e sıfır çıplak motor alıp yavaş yavaş aksesuarları tamamlamak mı mantıklı yoksa 2016 model 3-5bin km'de çantalı, koruma demirli bir motora 37-38bin tl vermek mi mantıklı? kafayı yiyeceğim..
not: aldığım motoru min. 2-3 sene kullanma planım var.
Hocam maddi sıkıntın yoksa sıfır motor her zaman sıfırdır. İlk sen binersin, rodajını kendin yaparsın, aklına bir şey takılmaz. Hadi sıfırı 40 bin tl iken düşük km dolu motorlar 35 falan olsa aradaki para farkı için aklının çelinmesini anlayacağım ama çok bir fiyat farkı yok.
2. el motor nasıl alınır? Arkadaşın veya arkadaşının bizzat tanıdığı çok efendi biri paraya sıkışmış satıyordur, motorun herşeyini bilirsin, tertemiz olduğuna yüzde yüz eminsindir, o zaman sıfır almaktansa öyle 2. el motor da alınır. Aksi takdirde 2. el işine hele ki fiyat farkı çok yoksa hiç bulaşma derim.
Eskiden 2. el motor işine çok daha sıcak bakıyordum ama bu son dönemde kendime 2. el enduro motor bakarken öyle şeylerle karşılaştım ki imkan varsa sıfır almak daha mantıklı diyorum artık.
Mesela bir ara NC750x ilanlarına bakıyordum, bir ilana denk geldim. Adam tertemiz ve kazasız yazmış motora, km de düşük, aklıma yattı. Daha sonra biraz araştırmam sonucu bir tanıdık vasıtasıyla öğrendim ki önden kazası varmış, ön amortisörler hafif yamulmuş ve işlem görüp düzeltilmiş. Özel bir serviste olmuş bu işlemler hep. Ancak motorda ne tramer kaydı vardı nede ilanda kaza detayı.
Bu ülkede 3 kuruş için neler yapılıyor neler. Maddi imkanın varsa 40binlik motorda 3-4 bin tl ucuz olacak diye 2. el riskine girme derim. Al tertemiz motor bin. Hele ki en az 2-3 yıl bineceğim yazmışsın, hiç düşünme bayiden sıfır motor çek, rahatına bak. Paran oldukça da aksesuarları yavaş yavaş ne lazımsa alırsın.