Merhaba Arkadaşlar,
Bu konuda son güncelleme KADIKÖY ERSOY motorda gökhan bey destek olduk ve balata değişimi ile birlikte sorun çözüldü.
Gökhan ustayı da bir arkadaş tavsiye etmişti buradan ondan da Allah razı olsun. yamaha premium falan filana gitmeyin gökhan usta işini gayet düzgün yapıyor ve olabildiğince destek sağlıyor. Zaten kendisi orjinal Yamaha servisi.
Daha önce yüksek cc tecrübem yoktu ama bu motorsiklettin orjinal balataları sanırım sorunlu olarak geliyor. Geri çağrılması ve değişmesine rağmen.
Düzenli zincir yağmala ve ön küçük dişliyi temiz tuttuğunuz sürece sorun çıkmıyor. Zincirdeki yağ gitmeye başlayınca vites geçişleri yavaş yavaş sertleşmeye başlıyor.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim öncelikle.
Şimdi bu başlıktaki bilgilerden şunu anlıyorum:
1. İkinci el olarak aldığınız 2024 model Tracer 7 motorunuzun orijinal debriyaj baskı balatası geri çağırma kapsamında değiştirilmişti siz motoru almadan önce.
2. Ama sizin yine "debriyaj çekili olduğu halde vites geçişlerinde sıkıntı yaşadığınız" şeklinde bir tecrübeniz olmuş.
3. Ve Kadıköy Ersoy Motor Yamaha yetkili servisinde bir kez daha baskı balata değişimi yapıldı ve de sorununuz çözüldü.
Şimdi de sormak istediklerim:
1. Bu yaptırdığınız işlem için ücret alındı mı? Yoksa garantiden mi halledildi?
2. Ücret ödediyseniz ne kadar ödediniz?
3. Önceki mesajlarınızda (gözümden kaçtıysa kusura bakmayın tabii) belirtmemişsiniz ancak başka kullanıcılar "motor 1. ya da 2. vitesteyken debriyaj çekili olduğu halde motosiklet ileriye gitmeye çalışıyor" şeklinde sorun belirtmişler. Debriyaj kavramayı ayırma işlevini tam yerine getirmiyormuş yani. Sizin böyle bir şikayetiniz var mıydı?
İnşallah çok uzun süreler sorunsuzca binersiniz artık.
Benim de tam almak istediğim model olduğu için ayrıntılı yazıp bilgi almak istedim.
Teşekkür ederim.