Ecu ( Electronic Control Unit) Motorun Beyni.....Ecu Flash da fabrika çıkışı ecu'deki yazılımı performans almak veya Emisyon Regulasyonları sebebi ile performans kısıtlamalarını kaldırmak için yapılan Ecu'ye yeni bir yazılım yükleme işi.
Her şey emisyon regülasyonlarının motorların canını alması veya tatsız gaz kolu tepkileri ve Motosiklet üreticilerinin regulasyolara uyması için araçların güç ve performansını potansiyelinden daha düşük bir halde satması ile başlıyor...Birtakım kullanıcılar daha iyi performans için bir takım kullanıcılar maksimum hız sınırı kaldırılması için (Triumph ve Harleyciler vs ) , bazıları fanın daha düşük derecede devreye girmesi için bir takım benim de dahil olduğum kullanıcılar ise motorun gaz tepkisinin daha lineer hale getirmek için yaptırıyor.
Büyük şehirlerde bu işleri yapanlar var.Arayan buluyor. Bu işi mümkünse araca ve ihtiyaca özel yazılım yapan ve Dyno'da ölçümleyen birisine yaptırmak önemli...Bu imkan yoksa da size uygun hazır paket yazılımı indirip yükleyebilen birine yaptırabilirsiniz...Dyno işi olmaz hazır paket yazılım yüklenecekse Ecu'yu söktükten sonra 1 saatte iş bitiyor.
Ben bu işlerden anlarım , Ecu'yu sökerim diyen Ecu'sü ile uyumlu bir jak alıp kendisi de bu aşağıdaki siteden ilgili yazılımı alıp yükleyebilir.
https://www.woolichracing.com/ (Motorunuzda yapacağınız her işlemin kararı hür iradeniz ile tarafınızca verildiği için ortaya çıkan olumlu/olumsuz her türlü sonuç ve muhtemel zararda da sorumluluk tabi ki sizlere aittir)
Ben işlemi Motoru aldıktan 2 sene sonra Ankara'da yaptırmıştım.İstanbula dönerken gazı açtığımda motor çok keyifli bir hale geldi ve neden 2 sene beklediğim için pişman oldum.