Yamaha Servis Memnuniyetsizliği ve Önerisi

Selamlar arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay kadar önce Yamaha Ybr125 motosiklet satın aldım İstanbul/Kuruçeşme Daytona'dan. Açıkçası motosikleti alırken düzgün bir hizmet alayım, iyi servis hizmeti alayım diye düşünerek gidip buradan aldım. Gelin görün ki motosiklet'i aldım bismillah motora bindim 7km gittim ki motor stop ettikten sonra marş basmadı. Ne oluyor vs derken baktım ki aküyü şarj etmemişler neyse dedim ayak marşıyla çalıştırıp motoru rölantide çalıştırdım akü şarj olsun diye sonra sorun geçti bir daha da yaşamadım.

Motoru çalıştırdım eve gidicem evim de Anadolu yakasında tam FSM'ye çıktım vites 5e geçmiyor. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım. Köprü üzerinde yapacak birşey yok 4. vites devam ettim. Bu sırada vites geçişleri de çok sertti ve debriyajı sıktığım halde motor gitmeye çalışıyordu. Eve gidince aldım anahtarı bir de hiç yapmadıkları debriyaj ayarını yaptım ayarladım düzgünce şimdi o konuda da sıkıntı yok.

Şimdi ilk bakım zamanı geldi motorun, bu servise gitmek istemiyorum. Hatta varsa tavsiye ettiğiniz bir yer oraya gitmek ve tüm motoru baştan inceletmek istiyorum. Böyle servis ve hizmet olmaz olsun. Eğer motosiklet satın almayı düşünen servise gitmeyi düşünen var ise kesinlikle gitmesin buraya. Forumda gördüğüm kadarıyla büyük motorlara iyi hizmet küçük motorlara böyle yapıyorlarmış.

Peki küçük motor can taşımıyor mu ? Herneyse daha fazlasına forum kuralları izin vermez :) Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

bende kocaelide yasıyorum servısden memnun degılım ayrıca ybr nın o kadar cok servıse gıtmesıne gerek yok dıyye dusunuyorum bakımları o kadar basıt kı yagı degıs hava fıtresını degıs gevsek vıdaları sık tamamdır

Redline Motor - Maslak Atatürk Sanayi Sitesi

2 kere gittim. Memnun kaldım. Yetkili servis. Elemanlar genç yaşlarına göre oldukça bilgili ve ilgiliydi. Serviste de gerçek bir servis görüntüsü var.

Sağolun arkadaşlar yorumlarınız için ancak motoru 0 km aldigim için ve garantiden çıkmasını istemediğim için mecburen yetkili servise gideceğim...

Zerzura önerin için teşekkürler orayı da araştıracagım :)

Başka tecrübeli arkadaşlar da yorum yapsın da :)

Sağolun arkadaşlar yorumlarınız için ancak motoru 0 km aldigim için ve garantiden çıkmasını istemediğim için mecburen yetkili servise gideceğim...

Zerzura önerin için teşekkürler orayı da araştıracagım :)

Başka tecrübeli arkadaşlar da yorum yapsın da :)

DÜZCE DADAŞ Motor Yamaha yetkili servisini tavsiye ederim. Profesyonel bir hizmet almak istiyorsanız.

Kuruçeşme Daytona tam 1 yıl önce en sağlam ustasını elinden kaçırdı, daha çok memnuniyetsizler çıkacaktır ki çok duyar oldum aylardır. Bir de Kardeşlere bak derim. Ramide, Barkın da video falan çekti reklamını yaptı ama yine de gidenlerden en doğrı bilgiyi alabiliriz.

Son düzenleme:
Kardeşler Yamaha'nın servisinin kötü olduğunu duydum bu arada Yamaha'cılardan.
Barkın'ın reklamını yaptığı.
Ancak yedek parça olarak tam tersi.

Kim ne derse desin en iyi servis HONDA nın servisidir bence.
Lakin bir önceki motorum olan cbr 250r ın bakımlarını Bursa yetkili serviste yaptırdım.
Çokta memnundum , herşey düzenli ve yerli yerindeydi.

kızıltoprak yamaha delta motora gıt ben hep oraya gıdıyorum hem guleryuzlu usta var hemde ısını halleder ben memnunum sahsen

Mustafa Özen, teşekkürler dostum Dadaş motorun methini duydum açıkçası ama malum Istanbul'dan oraya gitmek biraz zor sırf sercis için :)

Maverick, Kızıltoprak Yamaha Delta için de büyük motorlara ilgi alaka güzel ama küçük cc motorlarla pek ilgilenmiyorlar deniliyor. Tabii yine de sizin gibi giden arkadaşlar daha iyi bilir

Bakalım gelecek diğer yorumlara da göre Kardeşler, Delta, Red-Line olabilir. Önemli olan kazanacaklari paraya az veya çok diye bakan değil de her koşulda profesyonel hizmet veren işinin ehli ustalar olmasi. Bakalım kismet :)

DKN

yamaha servis deyince ben sadece motoland-sertaç terziyi bilirim, ona emanet ederim.

Honda veya yamaha markalaştırmayın şu servis olayını. servis var servis var. Hocam yamaha ybr 125 e topic ac servis konusunu. ordan yardım iste. muhakakk yardım ederler.

Ben ilk 4 bakıma kardeşler motora gittim.motorum yamaha ybr125
Genel olarak memnunmuydum memnundum yalnız doğal mı bilmem fiyatlar logaritmik artıyordu.Servis aralıklarını açtım ben , yamaha kitapçıkta 6000km diyor.Yamaha ybr125 zaten sorunsuz bir motor
bu şikayet değil benden kaynaklı baktım aynı benim şirketim gibi fazla adama birşey öğrenme şansı yok.

1000 km servis : 32 tl
2600 km servis : 6x tl
8900 km servis : 8x tl
13800km servis : 141,50 tl

sonrasında hava filtresini temizlemeyi öğrendim , yağı özel bir serviste değiştirttim gitmeye vaktim olmayınca şu an 22500 km'deyim.Arada aynı işlemleri tekrar edip 30000 km'de gideceğim.

servisten beklentin bırakayım sonra alayım çabuk olsun ise ben öneririm.Ama servise gideyim motorum bakım görsün , muhabbet edeyim arada egom okşansın , sosyal çevrem artsın vs vs ise uygun olmayabilir ki bence bu beklentiler saçma.Türkiye'de motor ya fantazi ya ihtiyaç öyle olunca dengenin oturması zaman alacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar