- Konu Yazar
Bugün xmax 250 motorumun yağını değiştirdim ve karter tapasını açınca ilginç bir manzarayla karşılaştım. 1000 bakımı yapılırken 50 lira karter tapa pulu parası aldılar ama 10 kuruşluk bakır pul takmışlar. Ben Sanayiden gidip 10 kuruşa bakır pul almayı bilmiyor muyum ne diye yetkili servise para veriyoruz
Bakır pul da aynı işlevi görüyor onda sıkıntı yok eyvallah ama neden orijinal pul parasını alıyorsun. Dişli yağı tapası için de aynısını yapmışlar onun da parasını almışlardı. Motor satarken liste fiyatının üstüne 50-60, kimi zaman 100 bin hava parası alıyorlar şimdi 50 liralık puldan da tasarruf etmeye başlamışlar galiba bu nasıl bir açgözlülük Allah doyursun sizi. Benzeri başına gelen var mı illa serviste motorun başını mı beklemek lazım? Gerçi Çoğu serviste servis bölümüne insan sokmuyorlar zaten kim bilir içerde bilmediğimiz neler oluyor ekrandan görebildiğimiz kadar. Zaten bakımın hızlı olmasından kıllanmıştım, yağ filtresi kısmındaki 3 tane oringin parasını da aldılar ama oringler de değişmemişti.
Son düzenleme: