Yamaha Rezilliği!!!

Motosikleti
İki Teker Havada

Saşe incecik kalite yerlerde

Motosikleti
İki Teker Havada
Eeee zamanında Kawasaki dedik, dalga geçtiniz. Subap ve senkron ayarı yaptırtamadık ama şasimiz sağlam, boya kalitemiz üst düzeydi :)
Kawasaki de yedek parça fiyatlandırma ve ulaşma süresi yönünden Korlas gibi olduğu için ikisinide aynı keseye koyuyorum

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Kawasaki de yedek parça fiyatlandırma ve ulaşma süresi yönünden Korlas gibi olduğu için ikisinide aynı keseye koyuyorum

Evet katılıyorum, alet sağlam ama kaza yaptın mı üzer bekletir :/ ama sorunsuz bir mühendislik diyebiliriz. Bazı motorlarda kronik sorunlar hariç, o da nazarlık olsun (:)

Bu konu globalde de epey konuşuldu. Bir ahbap MT-09 a heves edince merakımdan araştırmıştım zamanında. Genellikle sorunun koruma takozundan veya ciddi kaza/düşmelerden kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle koruma takozu yüksek şüpheli, muhtemelen vidası uygun tork değerinde değil vicdanına kadar sıkılıyor. Motor düştüğünde ise bütün kuvvet ağırlıklı tek noktaya biniyor zaten. Bugün şaseyi kırmasa yarın başka bir yeri kırar.

Mesela GP'nin motor koruma demirlerine dikkat edin, hep böyle bir takoz kısmı vardır. Sakıncalı bir tasarım.

Bu senaryo için ben de üretici olsam, sen tekere kalk düşür, yan yatır düşür, aftermarket kapı takozunun üzerine düşür... Kullanıcı hatası, boşuna benim mühendisliğimi b*klamayın der geçerim :)

Muhtemelen Yamaha da öyle yapıyordur, ama bunun motosikletleri hafif yapabilmek için en ucuz yöntemin seçilmesinden kaynaklı olduğunu herkes biliyor. On yıldır biliniyor. MT böyle bu kadar sattı, oyna devam.

Motosikleti
GSX8S
Bu konu globalde de epey konuşuldu. Bir ahbap MT-09 a heves edince merakımdan araştırmıştım zamanında. Genellikle sorunun koruma takozundan veya ciddi kaza/düşmelerden kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Özellikle koruma takozu yüksek şüpheli, muhtemelen vidası uygun tork değerinde değil vicdanına kadar sıkılıyor. Motor düştüğünde ise bütün kuvvet ağırlıklı tek noktaya biniyor zaten. Bugün şaseyi kırmasa yarın başka bir yeri kırar.

Mesela GP'nin motor koruma demirlerine dikkat edin, hep böyle bir takoz kısmı vardır. Sakıncalı bir tasarım.

Bu senaryo için ben de üretici olsam, sen tekere kalk düşür, yan yatır düşür, aftermarket kapı takozunun üzerine düşür... Kullanıcı hatası, boşuna benim mühendisliğimi b*klamayın der geçerim :)
Aynı kullanıcılar diğer marka motorları ya da diğer yamahaları daha dikkatli kullanmıyor ki Yamahanın böyle bir bahanesi olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar