Madem nasıl kurtulurdum diye sormuşsun, yukarıdaki yorumlarda yeterince taşlandığına göre objektif bir yorum yazayım istedim.
1) Motosiklete, hele R25'e öyle çıplak elle binmemelisin, şansına arabanın bagajını öpmüşsün, yeri öpüyor olsaydın, derini asfaltta bırakıyor olurdun. Ellerin olmadan ne Manet sıkabilirsin ne gaz kelebeğini açabilirsin, R25 alacak paran varsa, deri bir eldiven edinecek paran da olmalı ki ölmeyesin.
2) Kamera senin bakış açını gösterdiğine göre, yol boyunca zom oluyorsun, motosikletçinin böyle bir lüksü yoktur, dimdik önüne bakamazsın, ayna kontrolü yapmayı öğrenmelisin, eğer bu yetiye sahip olsaydın, opelin sağından geçip tofaşa gireceğine solundan geçerdin, aynana bak, o motor ile o aradan kaçabilecekken tofaşa gitmişsin, rahmetlinin söylediği gibi, "motor nereye bakarsan oraya gider."
3) Gaz açma huyundan vazgeçmezsen canından olacaksın, trafikte senin yağmurda sürdüğün gibi normal zamanda insanlar sürmekten imtina ediyor. Unutma sen zaten motosikletsin, araya girip aldığın riskin sana kazandıracağı 5-10-15 dakika, canından/cebinden kıymetli değil. R25'in var ve gazlamak istiyorsan, kazaya belaya ödeyeceğin parayı git piste ver, orada yaşa adrenalinini.
4) Sürüş eğitimi al, panik fren nedir, nasıl yapılır, bu eğitimlere git. Bunlar hayatını kurtarır, sen ve senin gibileri izledikten sonra R25 almaktan vazgeçmiş birisi olarak söylüyorum, bu kafayla gidersen Ö-LE-CEK-SİN! Kazaya ödeyeceğin parayı eğitime öde, mezarda olmandan iyidir.
5) Kaç kilometredir R25'ine sahipsin/kullanıyorsun bilmiyorum ama motorunu tanımıyorsun. Ön fren mesafen nedir, nerede kitlemeye başlıyor, arka fren mesafen nedir, kilitledikten sonra nasıl davranılır, hiç bilmiyorsun, boş bir alan bul, hızlan ve arka tekerini güçlü şekilde sık, ne kadar baskıdan sonra kitliyor, nasıl kontrol ediliyor öğren. Aynı şeyi ön teker için yap, hava yağmurlu bile olsa, yatmadığın sürece ön frende korktuğun kadar çabuk kitlemiyor. Motorunu tanıyor olsaydın muhtemelen dikkatli bir frenleme ile soldan kaçmadan da durabilirdin. R25 sahip olduğu güç nedeniyle zaten kıç atan, kaymaya bahane arayan bir alet. Zaten mala mülke değer vermiyorsun orası belli, canından önemli değil, bu antremanlar hayatını kurarır, satarken "asla teker yapılmadı, dikkatle sürüldü, dururken kapının önündeki çocuklar düşürmüş, sola yattı" diye satarsın, rahat ol, her R25 ilanı bu şekilde, sende o şark kurnazlarından birisi olursun...
Umarım bu kadar insanın ve benim önerilerimi dikkate alırsın.
Tekerin düz bassın demek yerine, yaşaman için motor bloğun elinde kalsın diyeceğim de ona da içim el vermiyor, allah ıslah etsin diyorum...