Merhaba Hocam,
10Bin bakımında yağ ve filtresinin yanı sıra hava filtresi ve bujilerde değişti. 420 tl civarı ödedim. Sorduğumda 10Bin de buji ve hava filtresi değişiyor dendi bana. Bu konunun detayını servisine sorma fırsatın olur mu ? @iguven
Diğer Arkadaşlardan 10bin bakımı yaptıran oldumu ?
http://cdn.yamaha-motor.eu/owner-manuals/Motorcycles/MT09%20Tracer_Kullanici_El_Kitabi.pdf
Selam abi,
6-3 sayfasını açarsan bujilerin değişmesini 20bin kmde bir gösteriyor, hava filtresi ise 40binde bir değişiyor. Abi servise sorarsan diyecekleri biz böyle yapıyoruz türkiye şartları falan bunu gerektiriyor derler ama öyle bir şey yok. Motorun kitapcığında neyin ne kadar süre de değiştirileceğini yazıyor, o yazılanları geçirmedikçe garanti dışında kalmaz. Sana garanti dışında falan kalır eğer 40 bine kadar hava filtresi falan değişmezse diyebilirler o da yalan hiç birşey yapamazlar.
Servisin amacı burada kısa sürede fazla para kazanmak, 40 binde bir değişecek şeyi 10 binde bir değiştirince senden 4 kat fazla para kazanıyor normalinden tüm olay bu yani

r:
Hatta kitapçığa bakarsan yağ filtresi 20 binde bir değişecek diyor (6-6 sayfasında) yani her yağ değişiminde yağ filtresi değiştirmene gerek yok, ben istesem değiştirtmezdim ama yağ filtresi değişmesi iyi olur diye düşünüyorum temiz yağ koyulunca.
Sonuç olarak parçaları erken değiştirmenin bir zararı olmaz motorun ömrü uzar mı bilmem (bence pek farketmez kullanıma bağlı herşey) erken değişince belki yakıt falan azalır bujilerden hava filtresinden dolayı. Ama japon abiler o kadar çizmiş, yapmış, hesaplamış en optimumunu bulmuş ben onlara uyuyorum.
Not: Ben ilk servise (1000km) yamaha anadoluya gittim pek beğenmedim, 2. servise (10bin km) yamaha tunaya gittim onu da pek beğenmedim. Bir sonraki servise nereye giderim belli değil hep takıldığım bir servis yok henüz içime sineni bulamadım. Belki bir gezide falan yaptırırım 20bin bakımını sanki istanbul dışındaki servisler daha çok ilgileniyor müşteri ile istanbuldakilerin çoğu sallamasyon iş yapıyor bana göre.