Arka disli standda cevirirken yalpa gosterebilir. Korkmadan once zincire bakmak gerek. Lastigi cevirirken zincir gerginligi bazi noktalarda gergin, bazi noktalarda gevsek ise bu yalpa arka disli yamulmus demektir (sicak havada soguk sudan gecmek, veya tam tersi ya da arka disliye gelen bir darbe vs). Bunun disinda hic bir problem ifade etmez.
arkadaşlar herkese selam. abim bugün sıfır mt07 aldı uzun yoldan geliyor tam konuşamadık çok titreşim var elim uyuştu falan dedi. acaba tecrübesi olan var mı. rodaj titremesi mi yoksa alet kendinden mi böyle. herkese tşkler
3 gün önce yağ olarak ben castrol tam sentetik 10-40 kullandım.
Filtre Honda civic ile aynıymış onu taktım.
KM dolmadan canım sıkıldıkça değiştiriyom ben yağı filtreyi.
**
Arka dişli salınımı torku yüxek motorlarda olabiliyor. Baktığınızda hafiften kafa sallıyorsa normaldir.
**
Gidondaki titreşim normalde gidon takozları tarafından absorb edilir. 1 yıldır biniyorum 190 dan sonra titreşimi hissediyorum oda zaten olması gereken bir olay o süratte. Netice 2 silindir makina.
**
Küçük motordan sonra MT7 ye binenlerin çoğu söyler o şıkırtıyı. Bizim zincirlerimiz torktan dolayı mukavemetli olabilmesi için ağır ve kalın haliyle çekişteyken şıkırtıyı duyarsınız. Debriyajı çekin sesi keser.
Boştayken duyduğunuz sesi azaltmak için kalın yağ kullanın (kauçuklu gress).
Ben sıvı gress kullanıyorum akşam sıkıyorum sabaha kadar bekliyor böylelikle jantlara bulaşmıyor ve iyi tutunuyor.
**
Katlanır plakalık gittigidiyor n11 gibi sitelerde mevcut zaten yazıyor MT7 için diye.
Universal alıp montajda sıkıntı yaşayanda duymadım gerçi.
**
1 yılı geçti bu motora biniyorum. Arkadaş halen ışıkta, trafikte, parkta, çarşıda durdurup soran var ne dikkat çekici bir motormuş vallahi bıktım artık.
Camı açıp bağırıyor adam duymamış gibi yapıyorum kornaya basıyor "yamaha yamahaaaa.." diye bağırıyor.
Tracer çıksada ona geçsek.. Uzun yolda rüzgarı öldürdü beni.
Ensem kalınlaştı kas yaptı artık.![]()
Ben 1400 yaptirdim esim sigortaci ozelden bilgilerini atarsan fiyat calisirim bu arada sattim yeni motoru bu motordan sonra 1000 rr alsammi yoksa araya 600rr felan sıkıstırsammı bilemedim

Sizin yaptırdığınızda çalıntı durumunda %100 karşılıyorlar mı? @harunk9
Bu soruyu bayiye sorduğumda yazın 15w50, kışın 10w-40 kullanıyoruz demişti.10.000 bakımı için yağ tavsiyeniz nedir. tam sentetik yamalube 10w-40 veya 15w-50 siparişi vericem.
Selam arkadaşlar.
Bu motorun 10.000 bakımı normalde ne kadar tutuyor.
Servislerden biri 650TL çekti. Biraz fazla buldum.
Aynı yerde ara bakımı 250 TL istiyorlar.
(yağ ve filtresinin değişimi, lastik havası, zincir ayar vb)
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
Bu soruyu bayiye sorduğumda yazın 15w50, kışın 10w-40 kullanıyoruz demişti.
Arkadaşlar far ampulum yandı ama ne alacağımı bilmiyorum. Öneride bulunabilecek var mı?
Selamlar, motorumun rödajını tamamlamak üzeryim (900 km). Memnuniyetsizlikten değil ancak istanbul trafiğinde (malum) farkedilebilir hale gelmek için ve tabiki sesini de sevdiğimden dolayı akropoviç titanium modelini satın almayı planlıyorum. Hazır bakıma sokacakken değişimi de yaptırtırım diye düşünmüştüm. Kafamdaki sorular,
1. 2 çeşit akropoviç titanium modeli gördüm birisinde alıştığımız "akropoviç" sticker'ı varken diğerinde egsoz üzerine kazınmış "akropoviç for mt-07" yazıyor. Bu farkın sebebi nedir? (üretim yeri-zamanı?? orjnallik?)
2. fiyat olarak ucuz bir ürün değil, sizce bu ürünü almaya değer mi?
bundan çok ayrı olarak kasko yaptırmayı da planlıyorum, hangisini önerirsiniz? (fiyat-içerik vs.)
ek olarak hangi benzini önerirsiniz? (şimdiye kadar katkılı shell kullandım)..
yorumlarınız benim için çok değerlidir, şimdiden teşekkürler..