Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

10.000 bakımı için yağ tavsiyeniz nedir. tam sentetik yamalube 10w-40 veya 15w-50 siparişi vericem.

arkadaşlar herkese selam. abim bugün sıfır mt07 aldı uzun yoldan geliyor tam konuşamadık çok titreşim var elim uyuştu falan dedi. acaba tecrübesi olan var mı. rodaj titremesi mi yoksa alet kendinden mi böyle. herkese tşkler

Arka disli standda cevirirken yalpa gosterebilir. Korkmadan once zincire bakmak gerek. Lastigi cevirirken zincir gerginligi bazi noktalarda gergin, bazi noktalarda gevsek ise bu yalpa arka disli yamulmus demektir (sicak havada soguk sudan gecmek, veya tam tersi ya da arka disliye gelen bir darbe vs). Bunun disinda hic bir problem ifade etmez.

Motorum 2 aylık bile degil zaten, öyle bi sudan gecme darbe olayı hiç olmadı, Tamirciler de normal dedi ama neden yapla yapsın yani beni ikna etmedi, ama zinciri de kontrol edecegim en kısa zamanda.

arkadaşlar herkese selam. abim bugün sıfır mt07 aldı uzun yoldan geliyor tam konuşamadık çok titreşim var elim uyuştu falan dedi. acaba tecrübesi olan var mı. rodaj titremesi mi yoksa alet kendinden mi böyle. herkese tşkler

Normaldir. MT07 titreşim olan bir motosiklet. 2-3 saat devamlı kullanımdan sonra elde uyuşma olabilir.

arkadaşlar selam. 2016 model mt07 kullanıcısıyım 950 km oldu motorum. arka dişlinin ordan bi şıkırtı sesi geliyor.zincir ayarı ve yağlama yapıldı ses kesilmedi. bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? şimdiden teşşekkür ederim

3 gün önce yağ olarak ben castrol tam sentetik 10-40 kullandım.
Filtre Honda civic ile aynıymış onu taktım.
KM dolmadan canım sıkıldıkça değiştiriyom ben yağı filtreyi.

**
Arka dişli salınımı torku yüxek motorlarda olabiliyor. Baktığınızda hafiften kafa sallıyorsa normaldir.

**
Gidondaki titreşim normalde gidon takozları tarafından absorb edilir. 1 yıldır biniyorum 190 dan sonra titreşimi hissediyorum oda zaten olması gereken bir olay o süratte. Netice 2 silindir makina.

**
Küçük motordan sonra MT7 ye binenlerin çoğu söyler o şıkırtıyı. Bizim zincirlerimiz torktan dolayı mukavemetli olabilmesi için ağır ve kalın haliyle çekişteyken şıkırtıyı duyarsınız. Debriyajı çekin sesi keser.
Boştayken duyduğunuz sesi azaltmak için kalın yağ kullanın (kauçuklu gress).
Ben sıvı gress kullanıyorum akşam sıkıyorum sabaha kadar bekliyor böylelikle jantlara bulaşmıyor ve iyi tutunuyor.

**
Katlanır plakalık gittigidiyor n11 gibi sitelerde mevcut zaten yazıyor MT7 için diye.
Universal alıp montajda sıkıntı yaşayanda duymadım gerçi.

**
1 yılı geçti bu motora biniyorum. Arkadaş halen ışıkta, trafikte, parkta, çarşıda durdurup soran var ne dikkat çekici bir motormuş vallahi bıktım artık.
Camı açıp bağırıyor adam duymamış gibi yapıyorum kornaya basıyor "yamaha yamahaaaa.." diye bağırıyor.

Tracer çıksada ona geçsek.. Uzun yolda rüzgarı öldürdü beni.
Ensem kalınlaştı kas yaptı artık. :)

3 gün önce yağ olarak ben castrol tam sentetik 10-40 kullandım.
Filtre Honda civic ile aynıymış onu taktım.
KM dolmadan canım sıkıldıkça değiştiriyom ben yağı filtreyi.

**
Arka dişli salınımı torku yüxek motorlarda olabiliyor. Baktığınızda hafiften kafa sallıyorsa normaldir.

**
Gidondaki titreşim normalde gidon takozları tarafından absorb edilir. 1 yıldır biniyorum 190 dan sonra titreşimi hissediyorum oda zaten olması gereken bir olay o süratte. Netice 2 silindir makina.

**
Küçük motordan sonra MT7 ye binenlerin çoğu söyler o şıkırtıyı. Bizim zincirlerimiz torktan dolayı mukavemetli olabilmesi için ağır ve kalın haliyle çekişteyken şıkırtıyı duyarsınız. Debriyajı çekin sesi keser.
Boştayken duyduğunuz sesi azaltmak için kalın yağ kullanın (kauçuklu gress).
Ben sıvı gress kullanıyorum akşam sıkıyorum sabaha kadar bekliyor böylelikle jantlara bulaşmıyor ve iyi tutunuyor.

**
Katlanır plakalık gittigidiyor n11 gibi sitelerde mevcut zaten yazıyor MT7 için diye.
Universal alıp montajda sıkıntı yaşayanda duymadım gerçi.

**
1 yılı geçti bu motora biniyorum. Arkadaş halen ışıkta, trafikte, parkta, çarşıda durdurup soran var ne dikkat çekici bir motormuş vallahi bıktım artık.
Camı açıp bağırıyor adam duymamış gibi yapıyorum kornaya basıyor "yamaha yamahaaaa.." diye bağırıyor.

Tracer çıksada ona geçsek.. Uzun yolda rüzgarı öldürdü beni.
Ensem kalınlaştı kas yaptı artık. :)

gittigidiyor ve n11de bulamadım ben. rica etsem elinizde link varsa bana yollarmısınız

Sahibinden sitesinde 45 TL fiyatı vardı lakin ürün şu an yok.
Şuna benzer bir şeydi alıp takan arkadaşım oldu. Bi bakın.

Beyler motoruna kasko yaptıran varmı?

Şaka gibi bir olay bir tane şirket 4590 TL Yıllık adiat çıkarttı. :)

Ben 1400 yaptirdim esim sigortaci ozelden bilgilerini atarsan fiyat calisirim bu arada sattim yeni motoru bu motordan sonra 1000 rr alsammi yoksa araya 600rr felan sıkıstırsammı bilemedim

Arkadaşlar MT07 ABS ; mi satıyorum.
2015 Model 2016 Yılı Nisan Ayı Çıkışlıdır. 2500 KM de; Kaza Boya Çizik olmayan Abs li Füme Renk MT07 ...
İlk bakimi Ttabzon Yamaha da yaptırılmıştır.
Fiyat : 22300 TL
Bilgi için 05447897777

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

Bu arada Motosikletimdeki aksesuarlar ;
*Orjinal Radyatör Koruma
*Koruma Takozları
*Tiger Full Egzoz Sistemi
*MT7 Özel Jant Sticlerları

Selam arkadaşlar.

Bu motorun 10.000 bakımı normalde ne kadar tutuyor.
Servislerden biri 650TL çekti. Biraz fazla buldum.

Aynı yerde ara bakımı 250 TL istiyorlar.
(yağ ve filtresinin değişimi, lastik havası, zincir ayar vb)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

10.000 bakımı için yağ tavsiyeniz nedir. tam sentetik yamalube 10w-40 veya 15w-50 siparişi vericem.
Bu soruyu bayiye sorduğumda yazın 15w50, kışın 10w-40 kullanıyoruz demişti.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar.

Bu motorun 10.000 bakımı normalde ne kadar tutuyor.
Servislerden biri 650TL çekti. Biraz fazla buldum.

Aynı yerde ara bakımı 250 TL istiyorlar.
(yağ ve filtresinin değişimi, lastik havası, zincir ayar vb)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

Bu soruyu bayiye sorduğumda yazın 15w50, kışın 10w-40 kullanıyoruz demişti.

Bir ay önce 370 tlye yaptırdım. Yağ, yağ filtresi, bujiler, hava filtresi ve işçilik dahil.

Cevabınız için teşekkür ederim.
İstanbul'da bu fiyatı verecek servis bulmak lazım.

H4 12V 60/55W PHILIPS X-TREME VISION şiddetle tavsiye ederim .. ben patlamadan değiştirdim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Arkadaşlar far ampulum yandı ama ne alacağımı bilmiyorum. Öneride bulunabilecek var mı?

H4 12V 60/55W PHILIPS X-TREME VISION kullan şiddetle tavsiye ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------

Selamlar, motorumun rödajını tamamlamak üzeryim (900 km). Memnuniyetsizlikten değil ancak istanbul trafiğinde (malum) farkedilebilir hale gelmek için ve tabiki sesini de sevdiğimden dolayı akropoviç titanium modelini satın almayı planlıyorum. Hazır bakıma sokacakken değişimi de yaptırtırım diye düşünmüştüm. Kafamdaki sorular,

1. 2 çeşit akropoviç titanium modeli gördüm birisinde alıştığımız "akropoviç" sticker'ı varken diğerinde egsoz üzerine kazınmış "akropoviç for mt-07" yazıyor. Bu farkın sebebi nedir? (üretim yeri-zamanı?? orjnallik?)

2. fiyat olarak ucuz bir ürün değil, sizce bu ürünü almaya değer mi?

bundan çok ayrı olarak kasko yaptırmayı da planlıyorum, hangisini önerirsiniz? (fiyat-içerik vs.)

ek olarak hangi benzini önerirsiniz? (şimdiye kadar katkılı shell kullandım)..

yorumlarınız benim için çok değerlidir, şimdiden teşekkürler..

1. 2 çeşit akropoviç titanium modeli gördüm birisinde alıştığımız "akropoviç" sticker'ı varken diğerinde egsoz üzerine kazınmış "akropoviç for mt-07" yazıyor. Bu farkın sebebi nedir? (üretim yeri-zamanı?? orjnallik?)
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum takipteyim tşk..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

arkadaşlar mrb .. aranıza yeni katıldım .. mt-25 mi satıp mt-07 aldım.. şuan 500km deyim servise gitmeyi düşünmüyorum.. mt-25 de kullandığım yağ motul 7100 10-40 mt-07 de kullanmayı düşünüyorum kullanan varmı veya siz ne kullanıyorsunuz önerileriniz nedir..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

0 aldım alır almaz 500 km yol yaptım .. 2 kez mola verdim .. genel olarak rüzgar ve sele haricinde sıkıntı yaşamadım rodajda olduğum için anlık 6000- 7000 devirleri gördüm. gücünden etkilendim .. sele ilk 50 km de rahat geldi ama sonra biraz totom keşke büyük olsaydı dedim.. büyük toto daha rahat eder diye düşünüyorum.. rüzgarı mesele etmezsen uzun yolculuk gerçekten bu motor ile çok keyifli..

Benim Motorum da 1000 Bakımına girdi smgi 3Bin kmye yaklaşıyor ve 3 Binde tekrar bakım yapacağım. Yağ ne oneriyorsunuz ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar