Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar
Koruma takozu ve motor koruma demiri arasında kalmış durumdayım. Takozlar yeterince koruma sağlamıyor gibi geliyor bana.
Alt resimdeki koruma demiri sanki daha fazla koruma sağlıyor. Fakat demir de estetiği bozuyor. Kararsız kaldım. :silent: Koruma takozu veya demir, sizin önerilerinizi alabilirmiyim.
74833059026143431847.JPG

O dediğin devirleri 5-6. viteslerde kullanacaksın.
Düşük viteslerde o devir gereksiz.
Zaten ECO yazısı belirir normal kullanımda ve gayet başarılı. ECO ile kullanırsan (bende 140 km ye kadar ECO yazısı kaybolmaz) 1 depo ile 220 km uzun yol yaparsın. Kafana göre basarsan 1 depo 160 km sonra biter.
Bunları tecrübe ettiğim için yazıyorum.
Titreşim 190 km/h ye kadar hissetmiyorum. Sonrasında bariz hissediliyor.
Aynalardan arkayı göremeyeceğim kadar bir titreşime pek maruz kalmadım.

https://www.youtube.com/watch?v=WFUH5Fax-uM

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------

Bu arada silindir sayısı arttıkça,
1- yanma odası küçülür,
2- piston boyu küçülür,
3- piston çapı küçülür,
4- patlama şiddeti küçülür,
5- krank çapı küçülür,
6- piston kolları kısalır,

Krankın çapının küçülmesiyle devir artar.

600 cc lik 4 silindirli bir makinanın her silindirde 150cc lik bir patlama oluşur.
Bizim MT-7 de ise 1 silindirde 350cc lik bir patlama oluyor.
Çok daha şiddetli ve gürültülü.
Devir arttıkça bu vibrasyon motor takozlarından şasiye, gidona, elimize kadar gelir ve hissedilir.

Motorda piston ve piston kolları uzarsa Krank çapı artar bu da düşük devirlerde yüxek tork verir.
Tam tersine kısalırsa tork gider devir gelir.

Bu yüzden 4 silindirli makinaların ölü olduğu 4-5 bin devir aralıkları, bizim çok atak olduğumuz devirlerdir.

Yanıtlarınız için teşekkürler, oldukça bilgilendim. Çıkardığım sonuç şu oldu: Motor titreşir, kafana takma.

Selamlar
Koruma takozu ve motor koruma demiri arasında kalmış durumdayım. Takozlar yeterince koruma sağlamıyor gibi geliyor bana.
Alt resimdeki koruma demiri sanki daha fazla koruma sağlıyor. Fakat demir de estetiği bozuyor. Kararsız kaldım. :silent: Koruma takozu veya demir, sizin önerilerinizi alabilirmiyim.
http://cdn4.n11.com.tr/a1/1024/15/06/19/60/61/09/62/70/52/09/15/70/74833059026143431847.JPG
Koruma takozu seti ve Orj. Aks. Olan yan koruma takozu kombinesi süper :)

Peki bu takozu kullanan varmıdır. Tavsiye edermisiniz. Fiyatı uygun görünüyor. İş görmezmi?

http://www.yildizticaret.com/pro/2815/191/Yamaha-MT-07-Koruma-Takozu

Fiyatının uygun olmasının sebebi, resimdeki gibi sadece 1 çift gövde takozu olması ve bu takozlarin uçlarına takılan renkli kısımların pakete dahil olmaması.
Alternatifler iniz.
1- 1 çift gövde , 2 çift tekerlek göbeği koruma takozlarini internetten 220-300 TL arasında temin edebilirsiniz. (Ben 220 TL den yılmaz güney isimli bir üretici kardesimizden aldim.)
2- orijinal yan koruma APARATI alabilirsiniz (yaklaşık 600 TL)
3- nakit sorunuz yoksa 1. Ve 2. Maddelerdekini birlikte takarak. Hem güvenlik hemde gorsellik te zirve yapabilirsiniz. (Orj yan koruma aksesuarı hakketen güzel gosteriyor makinayı)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------

Fiyatının uygun olmasının sebebi, resimdeki gibi sadece 1 çift gövde takozu olması ve bu takozlarin uçlarına takılan renkli kısımların pakete dahil olmaması.
Alternatifler iniz.
1- 1 çift gövde , 2 çift tekerlek göbeği koruma takozlarini internetten 220-300 TL arasında temin edebilirsiniz. (Ben 220 TL den yılmaz güney isimli bir üretici kardesimizden aldim.)
2- orijinal yan koruma APARATI alabilirsiniz (yaklaşık 600 TL)
3- nakit sorunuz yoksa 1. Ve 2. Maddelerdekini birlikte takarak. Hem güvenlik hemde gorsellik te zirve yapabilirsiniz. (Orj yan koruma aksesuarı hakketen güzel gosteriyor makinayı)

bugün yaptığımız gezimizde. adana nın kuzeyine dağlık ilçelere dogru 3 farklı nokta da mola vererek(kozan feke saimbeyli) - yemek cay vs - gidiş dönüş 340 km yol yaptık ve

100 km de ortalama 4.3 lt yakıt tükettim.

guzergah ta otoban belki 10 km vardı gerisi virajlı gazlamalı dag yolları, sehir içi ilçe köy yolları ve zaman zaman da 100-150 km hızla gidebildiğimiz yollar vardı.

inanılmaz zevkliydi. gazlayabildiğimiz her yolda viraj da vs gazladık. dönüşte de son 50 km hava karardığı için 80-90 km hızla sabit geldik.

bu arada depo 14 lt. ve 4.3 lt/100km ortalama ile 300 km den fazla yol yapabilirsiniz. daha sakin kullanırsanız bu değer daha da artacaktır.

yakıt tüketimi hesabı yapanlara yardımcı olur umarım.

Koruma demiri takan bir arkadaş,motoru devirdiğinde şasesi yamulmuştu, O RESİMDEKİ KORUMA DEMİRİNİ ALMAYIN,koruma takozları gayet yeterli.

Tabiki motor rengine..

Bende de kırmızı var ve hiç sevmediğim mat bayrak kırmızı.
Alev kırmızı olarak değiştirmeyi düşünüyorum bakalım..

Merhaba, bugün boşta çalıştırıp 1. Vitese attığımda motor duruyordu. Yan ayağı kaldırdığımda çalıştı. Böyle bir tertibat mı var?

herkese günaydın. bende 2015 model lav kırmızısı mt-07 var. ve kuyruk kısmı , gidon topuzu ve arka çamurluk zincir koruma ile birlikte boyattım. sizce masıl olmuş?

http://youtu.be/3ff4ds0heZE

Bence güzel olmuş. Motorun kişiseleştirilmesi olayını çok seviyorum. Uzaktan bakıp tamam oldu bu diyorsan olmuştur. Fabrika çıkışlı kullanmayı bende pek sevmem. Sadece görsel olarak birşeyler eklenmesi taraftarıyım

Ben de dün MT-07'mi teslim aldım. 2015 model ABS'li model. Fazla kullanma fırsatım olmadı ama ilk dikkatimi çeken şey -afedersiniz- kontrollerin dandikliği oldu. CBR250'deki kontrollerin hem malzeme kalitesi hem de çalışma netliği ve kesinliği -ve de büyüklüğü- bir üst sınıfta idi. Alışılır tabi ama genel bir malzeme kalitesi sorunu var gibi duruyor.

Motosikletin en güzel tarafı motoru herhalde. Rodajda olduğundan gaz açamadım ama motor ben buradayım diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar