Bugün mt 07'yi teslim aldım. İkinci el olarak 2014 model ve 11500 km'de. 16 yıl 125 ve 150 cc kullandıktan sonra, bana burada bir çok kişinin sözünü ettiği biçimde hiç de korkutucu gelmedi. Gaz tepkisi tabiki daha hızlı. Motorun yabancısı olduğum için çevre yolunda 140 km hıza kadar çıktım. 3. ve 4. viteslerde 5000 devirlerde çok fazla vibrasyon var gibi geldi. Aynada görüntü bile bozuluyordu. Bu benim yanlış kullanımımdan mı, yüksek cc'ye alışık olmadığımdan mı, yoksa bir arızasından dolayı mı gerçekleşti bilemiyorum. Ama bu devam ederse, uzun yolda gayet sıkıcı olabilir. Bu modelde vibrasyon sorunu var mı acaba?
Kornanın yeri gerçekten de çok yanlış bir yerde.
Yol bilgisayarı çok güzel bir görünüme sahip. Zaten buna tav oldum diyebilirim.
Şu anda memnunum. İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
O dediğin devirleri 5-6. viteslerde kullanacaksın.
Düşük viteslerde o devir gereksiz.
Zaten ECO yazısı belirir normal kullanımda ve gayet başarılı. ECO ile kullanırsan (bende 140 km ye kadar ECO yazısı kaybolmaz) 1 depo ile 220 km uzun yol yaparsın. Kafana göre basarsan 1 depo 160 km sonra biter.
Bunları tecrübe ettiğim için yazıyorum.
Titreşim 190 km/h ye kadar hissetmiyorum. Sonrasında bariz hissediliyor.
Aynalardan arkayı göremeyeceğim kadar bir titreşime pek maruz kalmadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
Bu arada silindir sayısı arttıkça,
1- yanma odası küçülür,
2- piston boyu küçülür,
3- piston çapı küçülür,
4- patlama şiddeti küçülür,
5- krank çapı küçülür,
6- piston kolları kısalır,
Krankın çapının küçülmesiyle devir artar.
600 cc lik 4 silindirli bir makinanın her silindirde 150cc lik bir patlama oluşur.
Bizim MT-7 de ise 1 silindirde 350cc lik bir patlama oluyor.
Çok daha şiddetli ve gürültülü.
Devir arttıkça bu vibrasyon motor takozlarından şasiye, gidona, elimize kadar gelir ve hissedilir.
Motorda piston ve piston kolları uzarsa Krank çapı artar bu da düşük devirlerde yüxek tork verir.
Tam tersine kısalırsa tork gider devir gelir.
Bu yüzden 4 silindirli makinaların ölü olduğu 4-5 bin devir aralıkları, bizim çok atak olduğumuz devirlerdir.