Eski Nesil yeni nesil farketmiyor. Yeni araçlarında birçoğunda turbocharger sistemi vardır. Sizin dediğiniz krank tahrikli olanlar supercharger diye geçiyor. Bunlarda egzoz gazına direnç gösterecek birşey olmadığından egzozda ekstra basınç yapmaz. Kawasaki H2'de bu sistem var.
Ama Turbo sistemlerinin Egzoz gazına direnç gösterdiği bir gerçektir. Çünkü egzoz gazının turbocharger içerisindeki türbinin kanatçıklarını döndürmeye çalışması orada bir direnç oluşturur ve turbodan önceki basıncın yükselmesine egzoz gazının dahada ısınmasına sebep olur. Turbo sistemleri Egzoz gazının boşaltılmasına hiçbir zaman katkı sağlamaz.
Evet bu video durumu açıklar sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=c2eWHNSaSZU
Aynı şekilde sizinde bu konuda yanlışınız var. Turbonun amacı, egzoz gazının dışarıya rahat atılmasını sağlamak değildir. İçeriye giren havanın miktarını artırmaktır.
Ben doğrudan Turbo amaçlı cevap vermemiştim. Stock egzozla karşılaştırıldığında performans egzozları daha rahat bir gaz çıkışı sağlayacaktır. Uygun ayarla bu rahatlama bize gazı aynı oranda kullanmak suretiyle yakıt ekonomisi ve güç sağlar. Standart bir motora Turbo ya da güç artırıcı başka bir uygulama yapıldığında egzoz sisteminde de uyarlama yapılmalıdır ki aksi halde dışarıya atılacak gaz çıkışta zorlandıkça motoru da sıkacaktır. Ben hiç Turbo'ya sahip bir araç kullanmadım sistemlerini fazla incelemiş değilim. Sadece daha önceki aracımda ses amaçlı egzoz değişimi düşünürken daha kolay bir şekilde sadece KN açık hava filtresi takarak amacıma ulaşmıştım ki arabanın gücünde ve yakıt tüketiminde oldukça farkettirici bir etki yaratmıştı. Benim aracıma Turbo çok yüksek maliyetle (orjinalinde olmadığı için mekanik müdahale ve yap-boz gerektiriyor) yapılacağı yerde mevcut durumunda bir tek hava filtresi değişimiyle iyileştirme yapmıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------
Eski Nesil yeni nesil farketmiyor. Yeni araçlarında birçoğunda turbocharger sistemi vardır. Sizin dediğiniz krank tahrikli olanlar supercharger diye geçiyor. Bunlarda egzoz gazına direnç gösterecek birşey olmadığından egzozda ekstra basınç yapmaz. Kawasaki H2'de bu sistem var.
Ama Turbo sistemlerinin Egzoz gazına direnç gösterdiği bir gerçektir. Çünkü egzoz gazının turbocharger içerisindeki türbinin kanatçıklarını döndürmeye çalışması orada bir direnç oluşturur ve turbodan önceki basıncın yükselmesine egzoz gazının dahada ısınmasına sebep olur. Turbo sistemleri Egzoz gazının boşaltılmasına hiçbir zaman katkı sağlamaz.
Evet bu video durumu açıklar sanırım.
https://www.youtube.com/watch?v=c2eWHNSaSZU
Aynı şekilde sizinde bu konuda yanlışınız var. Turbonun amacı, egzoz gazının dışarıya rahat atılmasını sağlamak değildir. İçeriye giren havanın miktarını artırmaktır.
(Turbo için video'da olduğu gibi yazdıklarınızda haklısınız.)Bir üstteki mesajıma ilave olarak:
Şimdilerde motorum için akropoviç düşünüyorum. Stock egzoz sonrası akropoviçte Dyno'ya bağlandığında güç artışı görülecektir. Ben sürüş halinde bunu farkeder miyim bilmiyorum ama benim niyetim zaten tok olan sesini biraz daha farkedilir kılmak
Son düzenleme: